bongoo Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jak to możliwe że ściągając film przez dc++ szybkość jaka była tam pokazywana to ok 2 MB/sek??? Ale oczywiśćie jak już ściągnąłem te 400 MB to się okazało że nic w tym pliku nie ma, odtwarzał sie, była długość podana, ale żadnego obrazu i dźwięku. Intersuje mnie jka to się dzieje że dc++ wyśiwtlał taką kosmiczną prędkość skoro mam dsl 512. 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Plik był zfakeowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 A co to znaczy i jak to się robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Fake czyli oszustwo ;] Po prostu oszukany plik aby podbić sobie wielkość plików na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 ^^ nic dodać nic ująć :D O kurka, muszę dokonać zmian :) 1. Tak jak wyżej już napisano ściągałeś fake 2. Na DC++ b. żadko się one zdarzają, ale jednak 3. Ściągaj pliki od ludzi przy których widnieje mapis 1Mbit, bądź więcej :] 4. Siedź na szwedzkich/norweskich hubach (najlepsze łącza) 5. Na DC++ jest b. mało rzeczy (filmów) No nie wiem co jeszcze napisać ;) Jeśli są jakieś jeszcze pytania to zadajcie ;] Sam użytkuje DC++ od 5 miesięcy, więc mogę pomóc. Prawda 1 post nic nie wniósł, ale lolex potrafi edytować :D (dostane lizaka ?) Przepraszam i dobranoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Pr0^^ | LoleX*: co to niby miało wnieść do dyskusji, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Pr0^^ | LoleX* dzieki guru za instrukcje obsługi co do DC, ale i tak 3. A co ma prędkość do wiarygodności? 4.Tam tez są fake'i 5.nieprawda, to po co tyle ludzi tam siedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Pr0^^ | LoleX*: Ech. Nadal nie wiem co to ma wnieść do dyskusji. Dostajesz ostrzeżenie za postolejstwo. 1. Gratuluję spostrzegawczości. 2. Często się zdarzają. 3. A co do cholery ma łącze do rzeczy? 5. Klepnij się w czaszkę. Co najwyżej dostanie owoca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 ParanoiK: Czego ja mam wrażenie, że niektóry punkty mojej wypowiedzi (powieliłeś i zmieniłeś słową) zawierają sie w Twojej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Nie wiem czemu masz wrażenia. Może śniadania nie jadłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 2. Fake'i dla mnie pojęcie względne :) Siedząc prawie 5 miesięcy na różnorkaich hub'ach nie zdażył mi się, ani 1 fake A to z prostej przyczyny. Ktoś musi udostępniać pliki, które realnie są na jego dysku, więc jaki ma cel zmieniać jego nazwę i robić fak'a? Faktem jest, że można zawyżyć swój sharing poprzez udostępnianie obrazów, którye nie są nic warte, ale jest to żadko spotykane, ponieważ obsługa i zabezpieczenia huba są b. dobre. Po za tym kiedy zaczynam pobierać, załóżmy film. Automatycznie daję "szukaj alternatywnych", więc widzę ile osób posiada owy plik, a w ten sposób upewniam się, że to nie fake 3. O boże! :D Gdybyś(ście) chociaż trochę poczytali o strukturze DC++. Załóżmy, że masz NEO+ 512 kb/s, to oczywiste jest, że nie osiągniesz maxymalnego downlandu od kogoś kogo upload wynosi np. 128 kb/s Przypuśćmy: masz NEO+, ściągając od kogoś kto ma max. UPL 128 kb/s Twoja realna szybkość ściągania wyniesie ok. 11-12 KB/s A jeśli ktoś ma łącze 1Mbit/512kb/s to będziesz mógł pobierać dane wykorzystując całe pasmo swojego down, jak i jego upl. Już jaśniej nie można chyba. Bardzo dużo zależy od łącza osoby, od której pobiera się dane 5. Chodziło mi o polskie! filmy, których jest mało (siedząc na swe/nor huba'ch) Cóż mogę dodać od siebie: a) Cytat Co najwyżej dostanie owoca. Ciekawe za co :) Fakt, że złamałem regulamin w 1 punkcie (na samym początku dyskusji), ale po twojej wypowiedzi błąd został naprawiony, więc moim zdaniem (choć zapewne się mylę) nie masz podstaw do dania mi ban'a. :wink: B) Mi pokazał MeHow (znany z forum) owy program, zkonfigurował i pomógł, ale perfekcyjne rozpoznanie programu i "nauczenie się go" wyniosło ok. 2 tygodni i jeżeli zapoznamy siębliżej z DC++ okaże się najlepszym, bezfake'owym programem, z którego można wycisnąć maximum łącza z łącza :P Cytat Pr0^^ | LoleX*: Ech. Nadal nie wiem co to ma wnieść do dyskusji. Dostajesz ostrzeżenie za postolejstwo. Chyba moja wypowiedź coś wniosła. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Widzę, że nie masz pojęcia o czym mówisz a nadal się produkujesz. Cel robienia fake'ów jest prosty - aby wejść na huby z dużym limitem. Zwykle robi się je wirtualnie czyli w praktyce nic nie zajmują na dysku a wychodzi, że człowiek ma np. 100GB więcej. 3. Ech. Ale można ściągać wiele plików na raz. Poza tym, to, że ma 1Mbit o niczym nie świadczy. 5. No trudno, żeby szwedzi kolekcjonowali polskie filmy. A twoja wypowiedź nadal nic nie wnosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Cytat Widzę, że nie masz pojęcia o czym mówisz a nadal się produkujesz. mam pojęcie :D Cytat Cel robienia fake'ów jest prosty - aby wejść na huby z dużym limitem. Faktem jest, że można zawyżyć swój sharing poprzez udostępnianie obrazów, którye nie są nic warte czyżbym napisał to samo ? Cytat 3. Ech. Ale można ściągać wiele plików na raz. Oczywiście, że można. Ja nie pisałem, że nie :P Cytat Poza tym, to, że ma 1Mbit o niczym nie świadczy. Jasne, że nic nie znaczy bo nawet modemowiec może sobie zaznaczyć tą opcję, lub nawet osoba o faktycznym takim łączu może przyciąć transfer. np. za pomocą NetLimitera Cytat 5. No trudno, żeby szwedzi kolekcjonowali polskie filmy. A napisz na głównym chacie (na szwedzkim hubie) "Czy są tu polacy?" Gwarantuje ok. 20 soób w ciągu 3 minut, a przecież nie każdy siedzi i patrzyn chata ;] Na polskich hubach np. AskZone jest również mało polskich filmów. Wniosek: nawet polacy nie przywiązują wagi do polskich rzeczy :P Choć jasną sprawą jest, że jeśli na upartego się będzie szukać to się znajdzie, ale jeśli np. dany film będą miały 2 osoby to przy "średnim" łączu, załóżmy down. 20 KB/s film możesz ściągać nawet 2 tygodnie :] A to dlatego, że dane pobierasz tylko od osób, które aktualnie przebywają na hubach. Cytat A twoja wypowiedź nadal nic nie wnosi.Nie sądze, ale widze, że są równi i równiejsi w tej rozmowie, a moje dalsze wypowiedzi nie mają sensu, więc uznaję topic (jak dla mnie) za zamknięty. Pozdrawiam i życzę przyjemnej wigilli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 A to z jedengo pytania wyszła ciekawa polemika na temat dc, ale oczywiście niezbyt w temacie postu. Ale jak już tak to się dołącze i dodam, że według mnie DC jest najlepszym programem. Zawsze bez problemu znajduję to czego szukam, a najlepsze jest to, że mogę zobaczyć jaki transfer będe miał od różnych osób (sloty,łącze). A ten przypadek z fake'ownaym plikiem zdarzył mi się pierwszy raz. Wesołych świąt :!: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 bangoo a ściągnąłeś cały film? bo często jest że jak nie jest pełen ściągnięty to nie odtwarza nic i wypisuje że np. jest film uszkodzony albo brak kodeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat bangoo a ściągnąłeś cały film? bo często jest że jak nie jest pełen ściągnięty to nie odtwarza nic i wypisuje że np. jest film uszkodzony albo brak kodeka Zawsze mozna sciagnac powiedzmy 20 MB i skopiowac plik i sprawdzic, jesli jest avik naprawic np divfix itop i wowczas pojdzie jako skrocony, to wystarczy do oceny zawartosci. Mozna tez szukac na roznych stronach np jesli to film, sprawdzac czy zostal wydany przez taka i taka grupę, lub na innych stronach na ktorych sa donosy o fake'ach, czy nawet stronach gdzie mozna wpisac nazwe i zostana wyswietlone wyniki. Cytat odtwarzał sie, była długość podana, ale żadnego obrazu i dźwięku czy to znaczy ze sie uruchomil (szedl pasek postepu) a nie bylo obrazu i dzwieku? bo troche nie jasno to napisales, dziwne bo jesli byla podana dlugosc to by znaczylo ze player jednak rozpoznal film a nie ma kodekow obrazu i dzwieku :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 All Player również ma te funkcje. Nawet podczas ściągania w DC wchodzisz do katalogu do którego ściągasz , klikasz prawym , otwrz za pomocą , all player i program po uruchomieniu sam się zapyta czy użyć "fixacji" wybieramy tak , otem w nowym oknie napraw plik (nawet w trakcie naprawiania jeżeli film zajmuje już 200 MB a my chcemy zobaczyć 1 min to klikamy stop) potem PLAY i już widzimy masz jeszcze nie ściagniety film czy teledysk i możemy ocenić jego jakość . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 no właśnie otym mówiłem bo mam ALL Playera, teraz ściągnąłem film The Others i... chodzi ale nie ma obrazu i głos sie tnie; bangoo ty też to masz? myśle że to może być brak jakiegoś kodeka. Niech ktoś napisze jakie są najnowsze dobre kodeki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 bongo pisze o jakims pliku 400 MB i ze plik sie sciagal 2 MB/s, mamy tu dwie niewyjasnione zagadki, dlatego nie rozumiem w jaki sposob ten plik mogl sie "odtwarzac" :?: Chyba ze sie jednak nie odtwarzal :wink: 2 MB/s znowu nic nie wyjasnia. :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 No właśnie o to chodzi, że nie wiem skąd te 2 MB/s na łączu 512 Kb/s. Wydaje mi si, że jasno piszę: ściągałem ten plik i ściągnął się na 100% do końca, dla pewności robiłem to kilka razy i za każdym tak samo się ściągał. Później otworzyłem go w vplayerze i było tak jak pisałem wcześniej. A kodeki raczej miałem wszystkie bo zainstalowałem "SLD codec pack 5.3". Interesuje mnie co w tym pliku było zapisane, że zajmował normalnie miejsce na dysku, w programie się niby odtwarzał (pasek postępu się przesuwał, nie było obrazu i dźwięku). A poza tym to jak to był jakiś fake to pewnie u osoby od której ściągałem nie zajmował nic na dysku, a u mnie zajmował 400 MB.Jeśli by i u niego zajmował to nie byłoby sensu czegoś takiego robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Cytat No właśnie o to chodzi, że nie wiem skąd te 2 MB/s na łączu 512 Kb/s. Wydaje mi si, że jasno piszę: ściągałem ten plik i ściągnął się na 100% do końca, dla pewności robiłem to kilka razy i za każdym tak samo się ściągał. Później otworzyłem go w vplayerze i było tak jak pisałem wcześniej. A kodeki raczej miałem wszystkie bo zainstalowałem "SLD codec pack 5.3". Interesuje mnie co w tym pliku było zapisane, że zajmował normalnie miejsce na dysku, w programie się niby odtwarzał (pasek postępu się przesuwał, nie było obrazu i dźwięku). A poza tym to jak to był jakiś fake to pewnie u osoby od której ściągałem nie zajmował nic na dysku, a u mnie zajmował 400 MB.Jeśli by i u niego zajmował to nie byłoby sensu czegoś takiego robić. wiec musial to byc zdecydowanie fake, musial miec poczatek i musial byc identyczny jak w plikach wideo skoro zostal rozpoznany przez player jako plik wideo bo tylko wowczas by sie odtwarzal, a ze u Ciebie zajmowal 400 MB i sciagal sie 2 MB/s oznaczaloby ze byl wypelniany sekwencyjnie np zerami tzn pustym miejscem, albo cos w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...