mega815 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Witam wszystkich Mam taki problem i prosze abyście poradzili mi co mam robić: Mam płyte główną MSI 865pe, procesor pentium IV 2,4Ghz C, Radeona 9700pro oraz 2x256MB pamięci PC3200 HyperX. Mój problem wygląda następująco: Dzisiaj podczas grania nagle zrestartował mi się komp i po restarcie już nie pojawił się obraz, więc pomyślałem że grafika padła (wydawało mi się to logiczne), więc pożyczyłem od kumpla jego karte i to samo po uruchomieniu kompa brak obrazu, co świadczy że moja grafa jest OK. Teraz nie bardzo wiem co sprawdzać, co może być przyczyną tak nagłego uszkodzenia? Mam nadzieje że udzielićie mi jakiś pomocnych rad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 paść mogło absolutnie wszystko : od procka poprzez płytę, dźwiękówkę, pamięć aż po wiatrak, który blokuje włączanie się kompa. musisz wykminić czy płyta piszczy, czy wiatraki starują itp. jesli piszczy to spróbuj odczytać może w instrukcji od płyty będzie napisane co to oznacza, jak nie piszczy to jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega815 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 komp startuje normalnie(tzn. uruchamia się windows bo słychać dźwięk jak się uruchamia), ale nie ma obrazu, wszystkie wiatraki chodzą i nic nie piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Sprobuj zrobic zworka reset BIOSa... i sprawdz czy dalej bedzie to samo. A monitor w porzadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega815 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 bios restartowałem i nie pomogło, a co do monitora to nie wiem ale raczej chyba nie bo go nie dawno kupiłem a pozatym wszystko zaczeło się po restarcie jak grałem w gre więc wydaje mi się że to nie monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 jaki zasilacz?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega815 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 zasilacz mam 360W Chieftecka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 moze cos z agp na plycie :idea: skombinoj grafe na pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega815 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 sprawdzałem grafe na PCI i nadal jest to samo.Sprawdzałem już wszystko z wyjątkiem płyty główej, ale nie wiem czy to może być przyczyną? Jaką inną płyte do Pentiuma IV mi polecicie bo mam zamiar tą oddać i wymienić na inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 sprawdzałem grafe na PCI i nadal jest to samo.Sprawdzałem już wszystko z wyjątkiem płyty główej, ale nie wiem czy to może być przyczyną? Jaką inną płyte do Pentiuma IV mi polecicie bo mam zamiar tą oddać i wymienić na innaAbit IC7-G Of Course Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 sprobuj jescze ze zworkami audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Skoro (jak napisałeś) Windows startuje i słychać dźwięk, lecz nie widać obrazu, to wyglada to na uszkodzenie wyjścia na karcie, kabla lub monitora. Jeśli zmiana karty na PCI nic nie daje, to teoretycznie moglibyśmy pominąć też płytę i kartę. Zostaje kabelek i monitor. Sprawdź na innym monitorze z innym kabelkiem. Jeśli nic to nie da, to sprawdź swoją kartę w innym kompie. To samo z monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...