::..Kopi..:: Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 tak na poczatku to mowie ze jestem Lama z podkrecania ale bardzo bym chcial sobie podciagnac swojego ale niechce sobie biedy nasparzać. mam nowego biosa do swojej plyty glownej i uaktywnil mi sie fsp frec. i vcore, chcialbym sobie swojego durnia podciagnac jak najwyzej sie da bo przydalo by mi sie pare fpsow w quake3 :lol: ale ze jestem kompletnym jeleniem do tego to mam pare pytan. wiem ze dziala to podkrecanie z biosa bo wlaczylem sobie z 100mhz fsb na 101 :D poczym wyszlo mi 707mhz 8) na procku i wszystko pieknie tylko te pozostale paramerty jak mhz do ramu, pci i agp (sa w granicy 10mhz wiecej niz nominalnie), i pytanie nie spale spobie wszsytkiego jak ustawie naprzylad 120fsb ?? skad mam wiedziec ile jest max jakie moge utawic zeby chodizlo dobrze i bez problemowo, kiedy bede wiedzial ze trzeba podciagnac vcore mam teraz 1.65(wystarczy tyle zeby poszlo na 120 mhz fsb?? ). Zakupilem nowego collera takze kwestja grzania jest juz zamna. Doradzcie mi prosze jak najlepiej to wszystko ustawic zeby bylo dobrze i szybko i bezproblemowo .......dzieki z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 hmm no na szybkie i bezproblemowe o/c to nie ma rady uniwersalnej, przypuszczalnie na fsb 120 już będzie dyskom niemiło (120/3 = 40Mhz dla PCI), kombinuj lepiej ze zmianą mnożnika na ciut niższy i puść proca na fsb=133 albo ciut wyżej (a może uda Ci się z tym samym mnożnikiem?, wtedy 7X133 = 933Mhz), niestety tylko przez eksperyment droga wiedzie do sukcesu... testuj stabilność prime95 po kręceniu, reszty info poszukaj. pozdr. i Wesołych :). aD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::..Kopi..:: Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 tak myslalem ze tylko droga prob i bledow:( da sie ustwic to co u mnie sie da wyciagnac ...... no ale dla 120 wychodzi 30 dla pci czyli tak samo jak dla 100 standardowo jak mialem tylko dla ramu zanou jest 120 i moze odleciec w powietrze :( ...... co do zmiany mnoznika to sie neiche bawic bo to juz trza na procku czy jakos tak ustwiac a w biose niema tej funkcji :( ...... dzieki i tez zycze Wesolych :) .....tak myslalem ze tylko droga prob i bledow:( da sie ustwic to co u mnie sie da wyciagnac ...... no ale dla 120 wychodzi 30 dla pci czyli tak samo jak dla 100 standardowo jak mialem tylko dla ramu zanou jest 120 i moze odleciec w powietrze :( ...... co do zmiany mnoznika to sie neiche bawic bo to juz trza na procku czy jakos tak ustwiac a w biose niema tej funkcji :( ...... dzieki i tez zycze Wesolych :) ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...