Nessay Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Witam Slacka mam od nidawna (wczesniej mandrake 9.2 - w ktorym po zainstalowaniu sterownikow wszystko chodzilo) no i mam problema bo: zainstalowalem sterowniki do nvidi, wpisalem modprobe nvnet, nastepnie lsmod - w tej liscie znajduje sie nvnet. wpisalem netconfig i teraz: (mam neostrade dzielona na routerq) wpisalem host name: swojego nicka Domain name: adres dns your ip adres: swoj ip kompa mask: swoaj maske podsieci gate: no i adres ip routerka zapisalem zmiany, restartuje kompa, loguje sie , wchodze do Xow i net nie dziala. nie wiem dlaczego? moze cos zle zrobilem? prosze doradzcie mi, a dzwieku to ja tu wogole uruchomic nie potrafie.... help ajuto! moze w kogos stapi swiateczny duch i mi pomoze :) w google bylem i na tweaku takze szukalem alleluja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Wpisy dns'ów w /etc/resolv.conf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 wpisywalem tam tez i kupa nie chce ruszyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Co wywala ifconfig? Pingi chodzą po ip? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 dzwiek to sobie w 2.4.23 zaznacz intel i880 (nie pamietam dokladnie) czy jakos tak i nForce2 cos tam support, jak ci w KDE samo nie wykryje, to tutaj zapraszam: http://linuxweb.linuxindex.pl/?q=node/view/27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 co do sieci :arrow: ifconfig wywala takie cos: eth0 Link encap: Ethernet hwaddr 00:50:8d:f3:72:16 inet addr: 192.168.0.1 Bcast: 192.168.0.255 Mask: 255.255.255.0 co do dzwieku: :arrow: mam jajko w wersji 2.4.22 i czy tam moge po prostu (jesli bedzie ) zaznaczyc ten chipset nvidia albo dzwiek od intela (podobno tez pasuje) i nastepnie zapiusiac zmiani i zainstalowac moduł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 mozesz mozesz :> ale sciagnij sobie .23 www.kernel.org - nie jestem dosiwdczonym userem linuksa, ale czytalem ze jest na serio lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...