pijafka Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 czesz mam nowy sprzet: płyta NF7 SL prov Athlon 2200 XP dyska WD800JB 512 ramu (jedna kosc) GF 440 Win 98 SE i jak w temacie mam problem dzwiekiem na plycie. chodzi o to z w wielu grach mam z nim problemy typu trzeszczenie czy zapetlenie sie dzwieku (Earth 2150: Moon Project). CZesto wczasie grania dzwiek wylacza sie calkowicie. Wrzucilem wszystkie stery dolaczone do plyty i nic. Nie wlaczalem, zadnych efektow srodowiskowych dla karty. Co moze byc problemem? sterowniki, plyta glowna, system operacyjny. Ponadto filmy chodza na nim za szybko i nie da sie ich ogladac. Zeby to napravic musialem wylaczyc w menedzeze urzadzen nVidia nForce MCP Audio processing Unit. Filmy chodza normalnie ale nie po to kupowalem plyte z Sound Stormem By go Wylaczac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 na jakich driverkach lecisz??? bo to najprawdopodobniej ich wina. Zaloz rowniez jakies chlodzonko na SB bo lubi sie grzac i to jest bardzo czesto powodem takich krzaczkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 zmien drivery bo to zapewne ich wina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 same trzaski moga byc tez powodem braku uziemienia w gniazdku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 przyspieszomy dzwiek w filmach i grach da sie poprawic przez wylaczenie lub zmniejszenie akceleracji dzwieku w aplecie directx (dxdiag), problem ten dotyczy tylko systemow win9x/me. z drogiej strony polecam wgrac najnowsze sterki do chipsetu ktore zawieraja tez zaktualizowane komponenty audio dla soundstorma. polecalbym reowniez przejsc nz xp w ktorym problemy tego typu nie wystepuja. jak to sie mowi windows 98 byl przed wojna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu2 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 ja tez mam problem z dzwiekiem na plycie Abit NF7 jak ogladam divx to slychac cykanie jak slucham mp3 to jest ok pozdrawiam krzychu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijafka Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Dzieki za rady. Zrobilem co ponizej : sciagnelem nowe stery do plyty i zainstalowalem. dzwiek na razie jest OK. Zgodnie z tym co "mówił" Watcher zmiejszylem z akceleracje dzwieku w directX i filmy chodza normalnie przy wlaczonym APU. Problem w tym ze winda nie trzyma tych ustawien i po restarcie kompa akcelaracja jest ustawiona na maxa wiec znowu trzeba ja zmiejszac. Moze ktos sie orientuje jak zmusic winde do posluchu by na stale trzymala sie ograniczonej akceleracji dzwieku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 zainstaluj sobie czlowieku XP i bedzie po problemie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Na takim komputerze win98 uzywasz??? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runforestrun Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Błagam!!! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=66634&highlight= http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30376 Zajeło mi to 4 sekundy!!! Pewnie znajdzie się z 5 innych: http://forum.purepc.pl/search.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Ta polecam czytac 131 stron. ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...