Skocz do zawartości
cougar

problem dot. stacji dyskietek i startu win xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Zanim aktywowano mi konto starałem się dokładnie zapoznać z wszystkimi możliwymi istniejącymi już tematami, które mogłyby mi pomóc, niestety odpowiedzi nie znalazłem.

Od jakiegoś czasu (dłuższego) mam taki problem - nie jest on poważny, ale uciążliwy i wnerwiający. Za każdym razem, kiedy startuje system (Win XP Pro), w momencie kiedy na ekranie wyświetla się niebieski ekran 'zapraszamy' dwu-trzykrotnie daje o sobie znać stacja dyskietek, a robi to w tradycyjny sposób rzężąc jak gdyby chciała coś odczytywać. Próbowałem już wieloma sposobami dociec co to może być jednak próby te spełzły na niczym. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to wyłączyć ? (spowalnia trochę start systemu :( )

Pozdrawiam.

cougar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem ale też tej opcji nie znalazłem :(, ale jeszcze jedno może pomóc, wpisz w konsoli Uruchom msconfig, tam są pokazane wszystkie programy i usługi które są uruchamiane razem ze systemem, wystarczy tylko znaleśc tą która cię interesuje i odznaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Msconfig próbowałem, niestety jest 'czysty'. Wszelkimi RegCleanerami i TweakXP też, nie wykazują anomalii. No cóż, dzięki za próby pomocy. Mam nadzieję, że może kiedyś ktoś spotka się z podobnym problemem i go rozwiąże. :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi