wako Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Jestem niewątpliwie szczęśliwym posiadaczem tego monitora, jednak nasunęły mi się pewne pytanie, dlatego chce Was zapytac o zdanie i ew. poradę. 1. Jakie sterowniki zainstalowac???? 8O W instrukcjach nie ma podanej dokładnej nazwy jaki plik nalezy uznac za sterownik. Początkowo wybrałem 107p4+ i parametry były ok (takie jak na stronie producenta/komputronika i jeszcze w innych sklepach internetowych) później tak patrzę na ten monitor i widze, że w lewym górnym rogu nie mam tego + wiec powinienem zainstalować sterowniki do modelu 107p4... zainstalowalem i parametry były gorsze, w menadżerze mialem informacje, ze np. przy 1600x1200 mam 70Hz, a przy tych dla 107p4+ 75Hz. W każdym razie myślę, że chodzi jednak o sterowniki dla wersji z +, gdyż jak windows wykrywa mi monitor "plug & play" to parametry są jak przy zainstalowanych sterownikach dla wersji +. 2. Szukając monitora zwracałem uwagę na odświeżanie... W jednym z sklepów powiedziano mi, że ten philips ma odświeżanie tylko 85Hz (1024x768), dowiedziałem się, że na te monitory została założona blokada i więcej nie wyciągną (co jest nie prawdą...). Blokada założona była dlatego, iż przy 100 i więcej Hz monitory te się szybciej niszczą... czy to prawda? Obecnie pracuję na 85... a 100 jest nadal w zasięgu (we wlaściwościach pulpitu moge ustawic 100Hz - windows pokazuje, że jest to bezpieczny tryb...)Pytanie brzmi więc czy można/czy jest bezpieczne dla monitora ustawienie 100Hz, oraz czy warto sprobowac wiecej - 120Hz tez jest osiągalne (ale nie posiada od windows informacji o bezpiecznym trybie) 3. Jeżeli miałem zainstalować sterowniki do wersji 107p4+ to mam pytanie co oznacza skrót GS3 podany w właściwościach systemu?? Jest tam również skrót LF3, ale tu wiadomo o co chodzi ;-). Dziękuje wszystkim, którzy wypowiedzą się i poradzą mi... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 philips cośprzegiął, w info pisali max odświeżanie dla 1024x768 120Hz a ustawia 100, pewnie 120 to max a 100 to zalecane. ja jadę cały czas na 100Hz, mniej nie ma sensu, a 120 nie włączałem więc ne wiem czy jest wtedy lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 pytanie do posiadaczy LCD - jakią ustawiacie częstotliwość odświezania ? Miałem na eizo FlexScan 70 hz ale pykając w CoD VPU Recover na ATi przestawił na 60 Hz (taka zreszą była domyslna na DVI) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Ja na swoim MAGu ustawiłem na wszystkie rozdzielczości 60Hz. Nie zauważyłem różnicy w jakości obrazu między 60 i 75Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 odswiezanie jest chyba najmniej istotna rzecza w lcd... mam 60 Hz na kazdym z lcd i pracuje sie komfortowo na wszystkich monitorach - po prostu na zadnym nie ma czegokolwiek co by draznilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...