duk3 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 no madmax wlasnie mysle sobie ze jesli juz bede kupowal to wlasnie taki ;) duzo pozytywnych opini na temat tego monitora slyszalem i nei jest bardzo drogi... w moim sklepie komputerowym 2250 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek149 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ja mam LCD NEC-a 1550v. Monitorek jest super. Jasność do zwykłej pracy mam ustawioną na ok 15-20%. Przed tym monitorkiem można siedzieć godzinami, a oczy nie protestują. W grach spisuje się ok. brak smużenia czy innych badziewi. Gorąco polecam panele LCD z firmy NEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 duk3 poszukaj na sklepach internetowych mozna wyrwac go taniej nawet o 150 zł... a gwarancje i tak masz door to door wiec niemasz sie co obawiac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 witam... Mam pyt. co do tego NEC'a 1701... ma on 16ms... czy przy grach typu HL , Quake lub Counter niewidać zupełnie smug ? To dla mnie ważne Z gory THX za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 obraz full wypas 0 (słowie zero) smuzenia grywam w q3a i NIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 po co dwa razy to dałeś ? :) Czyli warty 2.200 zł... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monolit76 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 a CTR nie mają super kolorow i jakosci obrazu ??? Ja jakos siedze przy swoim 5 i wiecej godzin dziennie i mnie oczy tez nie bolą a i samopoczucie tez w pożądku. Tylko fakt, wiecej miejsca - ale troche to przypomina - Windows bardziej stabilny - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 monolit76 moze CRT i maja ta jakosc ale niestety emituja szkodliwe dla ludzkiego wzroku promieniowanie ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 i to własnie jest najważniejsze... co lepiej mieć 5% lepszy obraz i za 4 lata zepsuty wzrok czy mieć ten "gorszy" obraz i po 20 latach miec o 2% gorszy wzrok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Mam NECa LCD 1501 juz ponad pol roku jedyne, do czego musialem sie przyzwyczaic to do kolorow ktore mi nie odpowiadaly (matowe) sub-piksel tez sie znajdzie w rogu (niezauwazalny). Przedtem Samsung 959NF 19" przez pol roku, Sony E220 17" z rok, Belinea 15" jakis tam :-) z 4 lata. Do kazdego bym sie mogl przyczepic, w kazdym co innego mi nie pasowalo. :-( Czy bym zamienil mojego eLCeDeka? TAK (na wiekszego). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 jak zależy Wam na dokładnym odwzorowaniu kolorów to tylko EIZO 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 a ja sie zpaytam jak z oczami :] i jakie firmy lcd polecacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 EIZO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Osobiscie polecam NEC mam 1760NXblack (przez DVI) i tak jak pisza inni smurzenie NIE wystepuje, kolorki sa oki, kąty - w 3 osoby spokojnie sie filmy oglada, no i najwazniejsze: ból oczu czy głowy po 12 godzinach przed monitorem nie występuja jak przy CRT. Wniosek jest jeden: nigdy nie wróce juz do CRT!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 qrde znowu mam problem bo NEC 1701 niema wejscia DVI... jaki monit ma to wejscie 17" max 2200 zł? A sa moze z analogowym i DVI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 sorry , a co myślicie (bo na LG sie nie znam) o modelu LG Flatron L1710B http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5855 DVI , 16ms... co Wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 DVI to wedlug mnie 400 zł w plecy bo okolo tyle wiecej kosztuje monitorek a odczuwalnej roznicy niewidzialem... (ale to tylko moje zdanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 no przeciez DVI to cyfrowe a analog gorsza jakość.... a co myślicie o tym LG L1710B ? A o NEC 1710 NX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Oglądałem kilkanscie monitorów LCD w momecie jak kupowałem swoj- jakis miesiac temu, przed zakupem mogłem w servisie poogladac i popykac w UT2003 na kilku (LG,NEC,Samsung,ViewSonic)i powiem tyle LG ma cienki obraz i jest beznadziejnie podswietlony. Zdecydowanie polecam NEC ew cos innego na matrycy AUOptronic. Matryce PVA/MVA maja troche lepsze kolorki ale minimalnie i ich czas reakcji to 25ms co niestety nie zapewnie płynnosci w grach w odróżnieniu od 16ms AUOptronic. Co do LG to jeszcze takie cos: "Monitor posiada bardzo niestabilny obraz - występują silne i bardzo widoczne drgania (zmiany jasności) pochodzące od słabych lamp podświetlających." wiecej przeczytasz na www.mva.pl jak takze testy innych modeli. Na in4.pl jest test Nec który swego czasu był bardzo mocno dyskusyjny bo wynikało z niego ze 16ms smurzy jednak tak nie jest moze wystepowac rwanie obrazu ale osobiscie na radku i dobrym przewodzie DVI nie spotkałem sie z tym choc próbowałem wywołac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 a grałeś w UT2003 na 1760NX NEcu ? i jak sie sprawował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Kupiłem tego NEC 1760NX :) i grałem na nim w UT2003 chca w koncu zobaczyc to rwanie czy jakies smurzenie, niestety po przejsciu gry nie natrafiłem na nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 a jaką masz grafike ? Na DVI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 tak, mam tylko DVI bo graf to radek 9800se przerobiony na 9800, kabel kupiłem na allegro za 30zł ale jest bardzo dobry za taki sam chcieli 55zł tylko ze niby od Nec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 własnie... a jak bedzie chodzić narazie pod GF2mx400 64 na analogu ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 A to cos wyciagnie nominala 1280?? nie sadze zeby mu sie udało a na pewno w tak marnej jakosci ze szkoda gadac, bez kart w prawdziwego zdarzenia która daje bardzo dobry obraz na wyjscu przy nominalnej wartosci z jaka ma procowac LCD nie ma co sobie nim głowy zawracac szkoda kasy. Jak nie 17 to moze ew. 15 one maja nominał 1024x768 i wiekosc kart nawet tych słabych jest w stanie podac dosc dobrej jakosci obraz do tej rozdzielczosci wiec z twoja karta nie porywał bym sie na LCD jesli juz koniecznie to na 15 ale to ostatnio CHOLERNIE podrożały niektóre o 800-1000zł :!: Wiec moze daj na luz albo szarpnij sie na raz na dobra karte i LCD 17 choc to jak nic trzeba miec ze 3,5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_55 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 :mur: Jestem w posiadaniu panelu LCD firmy GNR 15".I musze powiedziec ze jestem z niego zadowolony.Ogolnie w panelach liczy sie jeszcze rozdzielczosc z jaka sie chce pracowac czy grac.W tym monitorze ustawienia rozdzielczoci 1024x768.Kupujac ten monitor mialem na uwadze wlasnie to z jaka rozdzielczoscia pracuje3 czy gram.Testowalem monitor AVIDAV 17" przy ustawieniach na 1280x1024 bylo dla mnie za male a na 1024x768 obraz sie zaczol rozmywac mysle ze z tad te smuzenia w grach.Uwielbiam gry typu ftp i sam gram w necie w AA. Ten monitor sie do tego nadaje i nie widze zadnego smuzenia. Czas reakcji plamki 16/9 poziom pion, to tez wazne.Monitor ten tez posiada rgulacje z jaka ma pracowac czyli grafika lub taekst. pozdro... polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Te 16/9 to nie jest poziom/pion tylko wylaczanie/wlaczanie :) I laczny czas reakcji jest suma obu. Ja korzytsam z LG 1710B i bardzo go sobie chwale - wzglednie niedrogi (obecnie ok. 1.5k), a ma zlacze DVI i kabelek w zestawie, bezwladnosc 16ms (i rzeczywiscie nie widac zadnego smuzenia, nawet przy bardzo szybkiej grze) i wbodowany koncentrator USB (choc to juz IMHO zbedny bajer :) ). Bardzo ladne kolory i rownomierne podswietlenie panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_55 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Glownie mi chodzi o to ze mija sie z celem kupowania lcd 19" do gry czy pracy na rozdzielczosci 1024x 768. Bo pieniadze w bloto wyrzucone. A efekt tego moze byc gorszy niz na 15". THX. sorki za te 16/9 moj blad :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Nie ma sprawy :) Co do 19" i niskiej rozdzialki to sie zgadzam w zupelnosci. Warto jednak nadmienic, ze ogromna wiekszosc ekranow 19" ma te sama rozdzielczosc fizyczna co 17" (1280x1024), ale wieksza plamke. Efekt jest taki, ze mamy te sama efektywna powierzchnie do wykorzystania (np. tyle samo komorek w excelu widac), ale wieksze litery (przy tej samej wielkosci czcionki) - niektorym moga przeszkadzac dosc male litery na 17", szczegolnie po przesiadce z CRT :) Ja sam przezylem szok jak to zobaczylem (przesiadka z CRT 17" Samsung 755DF, rozdzielczosc 1024x768), wrecz balem sie ze nie bede w stanie normalnie pracowac - po tygodniu uzywania juz bylo spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 a co powiecie o tych monitorkach: wiem że ów droższy ma i lepsze kolory i lepszą geometrię z pewnością i wogule jest lepszy jako monitor dla grafika i projektanta ale jak jest z czasem reakcji? niby ma 20ms ale czy bardzo widać różnicę między nim a tym tańszym typowo multimedialnym (niby 12-16 ms)? teraz w drugą stronę, czy typowo graficzna jakośc obrazu na tym drozszym jest dużo wyższa niż na tym tańszym? oto linki: typowy drogi grafik: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15683 tańszy ogólnego zastosowania: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15519 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...