Hipek Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Według mnie ciągle jeszcze lepiej jest kupić większy i lepszej jakości CRT. Te naprawdę porządne LCD są jeszcze bardzo drogie, ale napewno w przyszłości się przesiądę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ja na LCD się przeniose gdzies dopiero za 2-3lata.. Narazie jest to drogi interes, a nie dorównuje (podobne ceny) do CRTków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 e tam drogie ok 1400 zl i ma sie wypasnego LCD 17" z DVI i D-sub. a za ok 2100 zl ma sie juz 19" Philipsa na S-IPS :P Za 2, 3 lata to kto wie moze po LCD zostanie tylko wspomnienie :-) A CRT zobaczymy na polkach w muzeum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ja sie przerzucilem na LCD tylko z tego powodu ze siedze na kompie jakies 7 godzin dziennie w dni robocze, a w dni wolne od szkoly jakies 15 godzin. Na LCD to sie patrze jak na obrazek a przy CRT to wzrok mi wysiadal. Teraz mam ferie wiec fajnie sie gra w nocy przy zgaszonym świetle, wczesniej to musialem sobie jakąś lampke wlaczac. A przy 25ms to spokojnie mozna grac we wszystkie gry i da sie przyzwyczaic do tego smurzenia, przynajmniej ja tak mysle. Kąty w monitorach LCD tez są juz dobre. Jesli chodzi o kolory to w LCD są one bardziej żywe. Jedyny mankament to cena bo za 2000 zł to mam 2 porzadne monitory CRT. Jesli ktos ma dobry wzrok i duzo miejsca na biurku to niech kupuje CRT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 (edytowane) Dobra a ja mam takie pytanie (najchetniej do osob ktore robia cos w Szopie , tylko nie grafe do DTp tylko np na strony internetowe ) - da sie wytrzymac z kolorami, jak sie wam pracuje z programami typu flash i klepaniem kodu np w htmlu. Rzwazam taka mozliwosc - dwa monitory , moj obecny Nec do poprawek kolorystycznych i np grania (czyli wlaczany tylko od czasu do czasu) , LCD Belinea 101751B do codziennej pracy bo juz mi galy wysiadaja ;) - chce uslyszec naprawde obiektywne opinie , bo jutro jade ogladac to cudo a przydaloby sie cos wiedziec. Edytowane 21 Stycznia 2005 przez manfred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 widze ze NEC 1701 popularny jest i bardz dobrze bo miodzio monitorek :) jak go kupowalem to kierowalem sie przedewszystkim firma a monitory NEC sa jednymi z lepszych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 LCD sa ciemne ??? ciemniejsze niz CRT ? <rotfl> widze, ze niektorzy to niezli "spece" hahahhahahahahhaha :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Hehe faktycznie LCD sa ciemniejsze nie ma co :D Zwłaszcza jak gram w jakas ciemne gre to na LCD widze kazdy szczegól a na CRT musze zaslaniac firmanki podwyzszac jasnosc i i tak jest za ciemno :D Ktos palna niezla gafe. Teraz LCD to w porownianiu z crt bajeczka ale ta technologia nie jest jeszcze w pelni wypasiona. Poczekajmy na OLED :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...