Skocz do zawartości
gawadam

Czy warto LCD??

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sie przerzucilem na LCD tylko z tego powodu ze siedze na kompie jakies 7 godzin dziennie w dni robocze, a w dni wolne od szkoly jakies 15 godzin. Na LCD to sie patrze jak na obrazek a przy CRT to wzrok mi wysiadal. Teraz mam ferie wiec fajnie sie gra w nocy przy zgaszonym świetle, wczesniej to musialem sobie jakąś lampke wlaczac. A przy 25ms to spokojnie mozna grac we wszystkie gry i da sie przyzwyczaic do tego smurzenia, przynajmniej ja tak mysle. Kąty w monitorach LCD tez są juz dobre. Jesli chodzi o kolory to w LCD są one bardziej żywe. Jedyny mankament to cena bo za 2000 zł to mam 2 porzadne monitory CRT. Jesli ktos ma dobry wzrok i duzo miejsca na biurku to niech kupuje CRT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a ja mam takie pytanie (najchetniej do osob ktore robia cos w Szopie , tylko nie grafe do DTp tylko np na strony internetowe ) - da sie wytrzymac z kolorami, jak sie wam pracuje z programami typu flash i klepaniem kodu np w htmlu.

Rzwazam taka mozliwosc - dwa monitory , moj obecny Nec do poprawek kolorystycznych i np grania (czyli wlaczany tylko od czasu do czasu) , LCD Belinea 101751B do codziennej pracy bo juz mi galy wysiadaja ;) - chce uslyszec naprawde obiektywne opinie , bo jutro jade ogladac to cudo a przydaloby sie cos wiedziec.

Edytowane przez manfred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe faktycznie LCD sa ciemniejsze nie ma co :D

Zwłaszcza jak gram w jakas ciemne gre to na LCD widze kazdy szczegól a na CRT musze zaslaniac firmanki podwyzszac jasnosc i i tak jest za ciemno :D

Ktos palna niezla gafe.

Teraz LCD to w porownianiu z crt bajeczka ale ta technologia nie jest jeszcze w pelni wypasiona.

Poczekajmy na OLED :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi