$l@ven Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Moj 2 miesieczny temat zosta zamkniety, ze wzgledu za przebudowe forum, wiec postawilem jeszcze raz poruszyc to kwestie, aby nie popelnic bledu w kupowaniu sprzetu. Po swietach zmierzam kupic nowa plyte i ram, procek niestey z jadrem palomino, a jak juz bede wymianial, chcialbym, aby DDR 400 byly sychroniczne z prockiem. Przejdzmy do rzeczy: 1) Plyta glowna: a) Abit NF7-S (v2.0) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6439 B) przy mniej ograniczonych funduszach: Abit NF7 (v2.0) , lub jakas inna plytka z przedzialu 350-400, jaka? 2) Pamieci: (tu mam watpliwosci) Kingston HyperX DDR 2x 256MB PC-400 (KHX3200AK2/512) CL2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8384 Jezeli braknie pieniedzy, kupie 1x 256. Czy w tej sytuacji moj zasilacz 300W wytrzyma ? W niedalekej przyszlosci zamierzam kupic obudowe Chieftec'a. To tylem bede wdzieczny za rady dotyczace plyty glownej / ew. zmiany procesora / pamieci. Pozdrawiam i Wesolych Swiat ;) Update Zapomnialem dodac: Za ile sprzedam zestawik, plyta glowna + ram + Live ? Moze odrazu razem z prockiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Przepraszam że może nie na temat pytanie, ale duży będzie wzrost wydajności, pomiędzy twoją płytką z 256MB ram (SD), a Płyną na Nforce z 256 MB RAM DDR 400 ?? Chodzi mi tylko o tę różnicę :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 baaaaardzo duża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 moim zdaniem roznica bedzie duza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zadam tak pytanie: 1) Czym sie roznia chipsety nforce2 (nForce 2 SPP, nForce2 400 Ultra) ?? ???? 2) Jaka plyte na Nforce2 do 350zl ?? 3) Do czego sluzy FireWire i czy jest przydatny ? 4) Na czym polega Serial ATA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nett Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zadam tak pytanie: 1) Czym sie roznia chipsety nforce2 (nForce 2 SPP, nForce2 400 Ultra) ?? ???? 2) Jaka plyte na Nforce2 do 350zl ?? 3) Do czego sluzy FireWire i czy jest przydatny ? 4) Na czym polega Serial ATA ? 2) Gigabyte GA-7VAX-A ALBO Epox 8RDA+ 3)FirWire sluzy do podlanczania m.in. kamer cyfrowych jezeli dysponujesz takim sprzentem lub bedziesz chcial to kup plyte z obsluga FireWire. 4)Niby szybszy transfer danych.sa jednak z nimi klopoty. a to plyta ich niue wykrywa.kup lepiej dysk oparty na interfejsie IDE a zaoszczedzone pieniodze zainwestoj w np.cieplejsza czapke na zime :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 ja tylko doradze nie robic zakupow w komputroniku ze wzgledu na dosc wysokie ceny www.proline.pl proponuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 A ja radze poprostu przejrzeć kilka sklepów przed zakupem, bo czasem z ceną różnie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 juz ci pisaliśmy no ale cóż, płyta według mnei i paru osób pewno też to FIC AU13, a to ze wzgledu na taniość (300-350 zależy gdzie), szybkość (nforceII na pokładzie), dobrze się na neij kręci, ma SoundStorma i niech mi nikt nei dupczy zaraz że na fic'u jest sąłby SS, ma sieciówke 3coma, moim zdaniem najlepsza tania płyta na nforce II, co do pamięci to kingmaxy są tanie, a podobno dobre, choc tu sie nie wypowiadam bo sam mam satre specteki i jak naszporuje to zmienie, a co do zasilacz to hmm parwdopoodbnei uciągnie to, mi wkońcu codegen 300W ciągnei to co w podpisie i nadal żyje (chyba mam mocną sztuje :twisted: ), a jak sam mówiłes że będize kupowac w pzryszłosci bude chiefa to weź z zasilaczem, a jak masz mało kasy to wal bude, a kup porządny zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrestoNq Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja bym ci polecil mojego solteka w opisie na dole :) z pewnoscia sie nie zawiedziesz jesli chodzi o OC jesli nie potrzeba ci zbednych bajerow jak raid, serial ata i takie tam to tu masz full wypas a kupic ja mozna na upartego za ok 300zl mysle ze to chyba dobre rozwiazanie jesli sie ma malo funduszy zawsze mozna dolozyc te zaoszczedzone 50-100zl na cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...