fipa Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Witam :!: Mam Windows XP. Jest czysty, bo świeżo po formacie. Po zainstalowaniu MyIE2 (funkcjonalna nakładka na Internet Explorera) system uruchamia się dużo dłużej. Wcześniej tak nie było. Dokładnie to zaraz przed pojawieniem się pulputiu to długo (około 1 min) jest czły czas jasno-niebieski ekran (taki, co jest napis "Zapraszamy" tylko bez tego napisu). Jak tylko się ten ekran pojawi, to jest dźwięk oznajmiający uruchomienie się systemu i tak czeka nie wiem na co (czerwona dioda ani nie miga ali nie świeci). Dopiero po około minucie przez chwilę miga i pojawia się pulpit. To mnie bardzo wkurza. Co może być tego przyczyną i jak to zlikwidować :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seq-sonicr Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Mozliwe ze skopany jest to co instalujesz. mozesz tez sprobowac skorzystac z BootXP do przystieszania proscesów uruchamiajacych wina. W sieci latwo to znajdziesz. No chyba rze to wina strzetu ale to malo prawdopodobne. Moj znajomy ma tak ze mu ten pasek ladowanie { niebieski przy startcie] tak dlugo sie laduje az nie nadusi czegos na klawiaturze. tak samo z kazdym sys opartym na NT. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 To co zainstalowałem jest raczej dobre, ponieważ u moich kumpli (a mają to ode mne) wszystko dziala bez zarzutu. Tego BootXP nie umiem uzywać (kidyś próbowałem i nic nie pomógł), więc sobie daruję. Może ktoś jeszcze się wypowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Nie BootXP a Boot Vis :!: Obsluguje sie go banalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ok, pomyliłem się w nazwie. Napisałem, że nic nie pomógł. A może coś źle robiłem? Co mam tam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Użyłem go jeszcze raz i nic nie pomógł. NIe wiem co to może być. Może ktoś się jeszcze wypowie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 a jak odinstalujesz MYIE to też tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Tak. Nie wiem co to może być. Nawet zdefragmentowałem całego dyska i nic. Podejrzewam Windows-a, ale nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 a z autostartu wyrzuć co niepotrzebne, albo przejżyj usługi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 W autostarcie mam tylko Nortona 2003, drukarkę i GG. A co mam patrzeć w usługach :?: Wydaje się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 masz neostrade modem czy stalke :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ma jedną propozycje wywalić w kosmos IE i zaistalować normalna przedlądarke Mozilla albo Opera i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ma jedną propozycje wywalić w kosmos IE i zaistalować normalna przedlądarke Mozilla albo Opera i po problemie.IE wywalic z XP sie nie da. A MyIE jest normalną przeglądarką. Od najnowszej wersji oprócz nakładki na IE może działac również na silniku mozilli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Mam łącze radiowe - stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox15 Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Moj kumpel ma podobnie ale on ma zaladowny caly HDD dlatego ;/ ja mam ta latke i wszytko u mnie gra. Mam pytanko. JEdziesz na FAT 32 czy NTFS ?? Bo jesl ina FAT32 ;/ to cos mzoe byc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Właśnie na FAT32. A o jaka łatkę Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Już doszedłem co się stało. Taśma ATA była zepsuta. Teraz mam dysk na nowej taśmie i ani razu nie miałem takiego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Kolega na windowsie xp miał podobny problem... luknij może to ci coś pomoże http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56399 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Już problem rozwiazany - taśma ATA była winna :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Ma jedną propozycje wywalić w kosmos IE i zaistalować normalna przedlądarke Mozilla albo Opera i po problemie.IE wywalic z XP sie nie da. A MyIE jest normalną przeglądarką. Od najnowszej wersji oprócz nakładki na IE może działac również na silniku mozilli.jak sie nie da -polak potrafi :D(od czego jest linia polecen i DOS :D-ja swojego wywalilem jak mi sie strona startowa caly czas zmieniala (jakiegos syfa zlapal jak to ie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Ma jedną propozycje wywalić w kosmos IE i zaistalować normalna przedlądarke Mozilla albo Opera i po problemie.IE wywalic z XP sie nie da. A MyIE jest normalną przeglądarką. Od najnowszej wersji oprócz nakładki na IE może działac również na silniku mozilli.jak sie nie da -polak potrafi :D(od czego jest linia polecen i DOS :D-ja swojego wywalilem jak mi sie strona startowa caly czas zmieniala (jakiegos syfa zlapal jak to ie)Folder Internet Explorer z program files można wywalać do woli. Jest on praktycznie do niczego nie potrzebny. Cały IE(silnik) siedzi w systemie i jesli coś będzie chciało z niego skorzystać(np. wykorzystując jakąś jego dziure) to i tak skorzysta i zaatakuje system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...