akslow Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 No wlasnie pytanie jak wyzej. Ktory blok w zupelnosci wystarczy (nie bede modowal napiec na NB i GPU.) A takze pytanie do popixsa czy posiadacie takie szybkozlaczki skrecane jak ma mate zarowno katowe jak i proste. Dokladniej chodzi o te: http://mcs.pc.pl/sklep_img/c2d-sm.jpg http://mcs.pc.pl/sklep_img/g2d-sm.jpg Mam juz czesc ukladu na nich zbudowany i nie chcialbym zmieniac srednicy wezy teraz mam te zlaczki na kadecie, w pojemniku i na bloku wodnym (orbital O1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 na 90% mozna zamowic skrecane obrotowe zlaczki kolankowe, jednak czy na 100 to ci powiem pozniej :) z prostymi nie ma problemu. Mozna tez zastosowac wtykowe na waz 12mm OD, wiec taki ktory do skrecanych tez pasuje. Osobiscie wole to rozwiazanie z uwagi na wieksza prostote podlaczenia (nie trzeba sie wysilac skrecajac zlaczke na bloku juz zamontowanym na karcie)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 miec mamy - ale dopiero po swietach, bo tak rzadko zamawianego typu nie robimy zadnych zapasow, ale jesli to mozliwe to zastanow sie 2 razy, juz jeden klient zmienial zlaczki ze skrecanych bo te bestie sa malo wydajne i ciezko z wezami do nich (ty zapewne juz masz w cpu, wiec ten problem odpada), polecam wtykowe, zapytaj ludzi z forum, chyba nikt nie narzekal na 12mm wtyki, jedynie do 16 bylo ciezko czasem weza dobrac. p popz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Na Radka 9700 PRO polecam to co sam posiadam, czyli CFD 8) Na standardowym chlodzeniu wyciagalem max 350 mhz core, a na wodzie juz 410(procek na karcie zimny, ale wiecej nie pojdzie bez vmoda). Bloczek wspaniale lezy dzieki stopce na shima, a ogolna konstrukcja z obrotowymi zlaczkami pozwolila uniknac balaganu z wezami. Ostatnio montowalem radiotorki na kosciach i zostalem mile zaskoczony, gdyz blok w zaden sposob temu nie zawadza a obawialem sie wlasnie, iz moze zabraknac miejsca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Muszę stwierdzić (z niekłamaną niechęcią.. ;) ), że na GPU/NB bloki lepsze ma CFD.. ..i to znacznie.. ..to się oczywiście tyczy tylko i wyłącznie bloków, o których mowa wyżej.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 To ktore zlaczki Popixs ty bys polecil??? Mile widziane zdjecie. Teraz mam wszystko na wezach eheim 9/12. I na zlaczkach ktorych zdjecie zamiescilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Acha i czy moze radzilbysmy przesiasc sie na wieksze weze jezeli tak to jakie zlaczki podnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 To ktore zlaczki Popixs ty bys polecil??? Mile widziane zdjecie. Teraz mam wszystko na wezach eheim 9/12. I na zlaczkach ktorych zdjecie zamiescilem Kolanko szybkozłączne wtykowe obrotowe na wąż 12mmOD. gwint 3/8" (Camozzi) Szybkozłączka wtykowa na wąż 12mmOD, gwint 3/8" (Camozzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 kolanko jesli masz miec jakies wysokie radiatory - wtedy atira prosta zlaczka do bloczku pawnee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 To co jest glowna wada tych zlaczek skrecanych ze sa az tak malo wydajne??? Czy ten blok pawnee nie zawadzi o kondesatory na karcie (Radeon 9700) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Miałem skręcane w pojemniku z plexi i teraz już bym takich nie kupił. Za dużo walenia jest z nimi,żeby skręcić trzeba sie sporo namęczyć do tego jak masz nie taki klucz to ponisczysz nakrętki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Miałem skręcane w pojemniku z plexi i teraz już bym takich nie kupił. Za dużo walenia jest z nimi,żeby skręcić trzeba sie sporo namęczyć do tego jak masz nie taki klucz to ponisczysz nakrętkiJa takich problemow nie mialem wystarczylo posmarowac koniec weza plynem do mycia naczyn i bezproblemow mozna skrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 akslow - zlaczki skrecane maja male ID (sr wew) przez to ograniczaja przeplyw, z zalozenia sa robione dla wezy poliamidowych, ktora sa swietne z racji cieniutkich scianek, ale nie da sie ich zaginac (prawie nie da), dlatego ciezko jest z wezami do nich (pasuja niektore z obi albo jakies akwarystyczne, z tymze one slabo wypadaja w porownaniu z igielitem, tygonem, poliuretanem...) co do bezpieczenstwa to zaden z bardzo wielu uzytkownikow szybkozlaczek wtykanych nie mial z nimi problemu, tak wiec polacalbym wlasnie je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Mam takie pytanie do panów z CFD: - czy bloczek CFD Pawnee GF3,GF4MX będzie pasował pod G4 ale Titanium? Dziwię sie trochę, ze jest blok na Radka, na G3 i 4MX a na popularnego G4T 4200 nic sie nie znajdzie ;) - przy Eihemie 12/16 (bardzo elastyczny) nie będzie problemu ze złaczkami "na wąż 14/16 śre. wew"? Bo te na 10/12 jakoś małe mi sie zdają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 pod gf4 ti i FX jest problem z doboerm rozstawu otworow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 pod gf4 ti i FX jest problem z doboerm rozstawu otworow.podawalem rozstaw w swoim efiksie i jest om podobny do tego co miaalem w 3ti, wiec moze bedzie pasowac. co do 4ti to rzeczywiscie ma on jakis dziwny rozstaw bo Wasz bloczek, ktory mialem na 3ti nie chcial wejsc (za mala zapinka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ma okolo 80mm rozstawu, tyle ze nie wiem jak z polozeniem dziur wzgledem osi czipu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Rdzen ma ok [udpate] oczywiscie ze nie ma 4cm moze z 2,5cm(bok[/update] znajduje sie na srodku kwadratu ktorego przekatna ma wlasnie 8 cm czyli po 2 cm od srodka przekatnej kwadratu o boku( prosze sobie policzyc z przeksztalconego wzoru na przekatna kwadratu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 tez mam FX'a i mam mniejsza odleglosc miedzy diurami od radiatora. swiadczy to o tym, ze co producent to metoda :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...