bogdans1 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Niedawno nabyłem ten procek i jestem ciekawy ile udało się Wam z nigo wycisnąć. U mnie chodzi stabilnie na 3.15GHz co prawda na standardowym wentylatorze i jest głośno :( a do tego zostawiłem te czarne "coś" zamiast pasty i się grzeje... Jest ponad 60stopni. Do znających się na P4 mam prośbę o rozszyfrowanie danych, które na nim były :) "SL6PE PHILIPPINES 7331a395 6334b809 0294" Dzięki -bo mi one dużo nie mówią ;) I jeszcze jedno pytanie - jąką temperaturę powinien mieć procek (bez i i po podkręceniu... żeby go nie spalić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Co do rozszyfrowania to ci nie powiem ale zajrzyj na http://www.cpudatabase.com/ . No więc maxymalna temperatura z jaką może pracować P4 to jest chyba 75 stopni(tak jest w instrukcji) ale zaleca się aby było mniej. Polecam Ci zakupić Zalmana 7000AlCu albo Cu i się cieszyć temperaturą o kilkanaście stopni niższą niż na stock coolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ale ten wiatraczek kosztuje 200zł 8O :(... to chyba sobie go nie zafunduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 POSPISUJE SIE POD TOPICIEM JAKIEŚ SUGESTIE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 A ja mam ten wiatraczek , kupiłem go 2 dni temu i 2.4Ghz na 2.88Ghz puściłem i full stres temp mam 51*C !! Radze kupić, drogo ale opłacalne ! I jeszcze jedno przy 70*C zaczyna sie P4 palić więc uważaj !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 I jeszcze jedno przy 70*C zaczyna sie P4 palić więc uważaj !!ROTFL!!! musi mieć powyzej 100C nawet więcej ale i tak nie ma siły tyle zrobić na P4! z prostego powodu nawte bez chlodzenia jak wlaczysz to rdzeń odda ciepłodo IHSa i dioda zdazy odciac zasilanie P4 trudno zjarać... w Athlonach nie ma IHSa goły rdzeń bez chłodzenia goły rdzen rdzen nagrzewa sie duzo duzo szybciej i osiaga 200C w ułamki sekund a dioda (ani zabezpieczenia mobo) nie mają czasu na odciecie zasilania przez to sie palą :( IHS roxx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Dzisiaj osiagnąłem na swoim 3.4... chociaż jeszcze ze stabilnością coś nie tak, bo wyszedł z 3DMarka :(... ciekawe dlaczego...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 bogdans jaką miałeś temp na procu?? Mnie z 3dmarka wyrzucał zawsze jak się nadmiernie rozgrzał (głównie z 3dmark 2000, z 2k1 już rzadziej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Temperatura dochodziła do 60 stopni, ale nie wiem czy to dokaldnie pokazuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ja moge tylko do 3,10 Ghz Bo płyta: Support 133 Mhz / 100 Mhz FSB :( :( Więc jade na 155 dalej płyta i pamięc nie pozwala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jedna resety są z powodu temperatury :(... chyba przy 60 jest reset. Dziasiaj poszedł stabilnie na 3,40 ale na 3,44 już reset :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 U mnie proc chodzi na 55-60* stress a 32-40 idle po 4 godź testowania primem dochodził do 65* bez żadnych resetów (te są podiero na 2700Mhz) więc z powodu temp resetów raczej mieć nie powinienneś (chyba że w biosie masz tak dziwnie ustawione, ja mam reset przy 75*) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 A jakie macie zasilacze bo ja na swoim dochodze tylko z 2.4Ghz na 2.9 ze zisami po dołożeniu dysku twardego a na 2.8 stabilnie temp max 51*C wiatrzaczek ZALMAN 7000Cu !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Jak masz temperature wyższą niż zalecana to procek mniej żyje, nie wiedziałem, że p4 tak się grzeja po overclokingu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 51 stopni to nie jest jakos tak tragicznie, wiec nie przesadzaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 krycho podkręcałes swojego proca ?? Na ile twój włazi i jaki masz zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 heh a ja na swoim mając 3309.1MHz mam problem ze stabilnością bo po kilku testach z 3d smarka 2k1 sie resetuje a mam ok 45-48stopni na Z7000AlCu ... hmmm no nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Może zasilacz nie wyrabia- bo mi się ostro grzeje, wiec może masz jakieś wachnięcia napięć i dlatego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 ment0s: Tego proca nie podkrecalem, nie mam takowej potrzeby.Ten mi w zupelnosci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 bogdans1 czy osiągając twój wynim przy @ procka musiałeś podwyższyć napięcie, jak tak to o ile :?: Działa 100% stabilnie bez żadnych resetów np. co 6h pracy :?: ile najwięcej z niego wykręciłeś a działał stabilnie :?: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 jakie vcore dajecie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 czy można ten temat znowu przerzucić do działu o Platformie Intela :?: wydaje m się że tutaj żaden dobry o/c nie zaglada :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 No wlasnie, przeciez ten topic byl w Platformie Intel, ktos go przeniosl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...