Skocz do zawartości
-Nat-

Co sadzicie o tej MB...

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi co sadzicie o tej plycie glownej - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2464 ?

Bede sobie pod koniec sierpnia/na poczatku wrzesnia kupowal nowego kompa [w tym AthlonXP 1600+] i szukam jakiejs taniej ale jednoczesnie wydajnej, stabilnej plytki jednoczesnie z mozliwoscia o/c. Moze ktos ma/mial ta plyte i powie jak ona sie sprawuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wprawdzie jest to MSI,ale ja bym sie w to nie ladowal ze wzgledu na SiS'a .Za taka kase kupisz juz Shuttla n KT266A.A jak chcesz jedna z najlepszych plytek do O/C(mozliwe ze wlasni ta jest najlepsza) za cene ponizej 300zl to rozgladnij sie za EPoX'em 8K7A (na AMD 761) jest to wg. mnie lepszy wybor niz SiS a moze nawet lepszy od Shuttla,ale pod warunkiem ze nie liczysz kazdej klatki/s w grach.Na allegro jest tego sporo.Ja za swoja z RAID'em placilem 300zl.Jesli wydajnosc jest dla Ciebie wazniejsza niz mozliwosci overclockingu to bierz Shuttla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Jesli wydajnosc jest dla Ciebie wazniejsza niz mozliwosci overclockingu to bierz Shuttla.

Dla mnie wazniejsza jest wydajnosc ale na Shuttle'u tez mozna nieco podkrecic, czyz nie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIS :?: RACZEJ NIE POLECAM (TO UKŁAD O KTÓRY OPARTA JEST PŁYTA) OD NIEGO W DÓŻEJ CZĘŚĆI ZALEŻY WYDAJNOŚĆ. PORÓWNUJĄC PŁYTY PODOBNYCH PARAMETRÓW NA UKŁADACH NP. VIA I SIS TO TEN SAM PROCESOR NA PŁYCIE Z VIA BĘDZIE DZIAŁAŁ SZYBCIEJ I STABILNIEJ. POZATYM ZGADAM SIĘ Z _VIP_-EM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D Chciales kupic plyte i nawet niewiedziales co to SiS :) Dobre .

No dobra wiec to tak.SiS jest miedzyinnymi jednym z producentow chipsetow plyt glownych ,tewlasni chipy sa jakby sercem kazdej plyty glownej i to wlasnie od nich wwiekszym stopniu zalezy wydajnosc plyty.SiS'owi jak narazie wychodza chipsety do P4 dla AMD juz niejest tak rozowo.Ten MSI ktorego chciales kupic jest wlasnie naSiS'ie 745,jest to nastepca 735 ,ale i tak nie dokonca dopracowany (problemy z taktowaniem magistrali odpowiednio proc/pamiec - 133/166)AMD 761 to juz troche leciwy ukladzik ale jednk AMD + AMD robi swoje i ja jestem zadowolony.Zastanawialem sie wlasni nad moim EPoX'em i Shuttlem na KT266A,a ze gram w gry typu Diablo 1 to wziolem EPoX'a ze wzgledu na RAID,O/C no i nizsza cene.Shuttle jest wlasnie na Chipsecie produkowanym przez koncern VIA.I jest bardzo udany tylko niewiele wolniejszy od nastepcy (KT333).Uff ,ma nadzieje ze cos z tego zrozumiales. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak już bardzo potrzebujesz napięcia 2.3V to bierzż shuttle ak35 na k266a / jest też opcja z raid na hpt372 czyli ata133/  albo wesje na kt333

pozdro

z tanszych plyt na KT266A zmiane Vcore do 2,2V umozliwia tez EPoX 8KHAL+ (nie mylic z KHA+!!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprzedałem ECS K7S5A i kupiłem Epoxa 8k7a za tą samą cene czyli 200zł ten epox był nie użuwany i jestem bardzo z niego zadowolony ale jk ktoś by nie wiedział to można mu dać max napięcie 3V 8) i zauważyłem że przy podkręcaniu nie ma sobie równej mój brat ma ABITA KT7A i jak chciałem u niego podkręcić mój proc to mnożnikiem na maxa szedł na 1400 a u mnnie stabilnie poszedł na 1466, z płyty jestem bardzo zadowolony nawet ma fajne zapięcie na AGP :) polecam tą płyte,a jeśli chodzi o wydajność to maks klatek jakie możesz stracić to 5-7 a dla takiej różnicy nie wiem czy opłaca się pchać w coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie polecałbym Shuttle'a !!! Wy wyrażacie opinie a nie pracowaliscie na tym Shuttle'u ! Ja i pracował i chyba z 50 kompów złożyłem na tej płycie ! ( ulubiony płyta mojego brata ) 8)

W duzej ilośći przypadków ta płyta nie startuje, są jakieś głupie problemy, a overclocking :lol:............ledwo co !

Bierz tego Soltek'a jest na 8233A więc posiada ATA133 i wogóle jest baaardzo dobry !!!

Te MSI.............ciężki wybór.........wg. mnie może być............tylko ten SIS - ale chyba ujdzie w tłoku ! :wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie polecałbym Shuttle'a !!! Wy wyrażacie opinie a nie pracowaliscie na tym Shuttle'u ! Ja i pracował i chyba z 50 kompów złożyłem na tej płycie ! ( ulubiony płyta mojego brata )  8) 

W duzej ilośći przypadków ta płyta nie startuje, są jakieś głupie problemy, a overclocking :lol:............ledwo co ! 

Bierz tego Soltek'a jest na 8233A więc posiada ATA133 i wogóle jest baaardzo dobry !!!

Te MSI.............ciężki wybór.........wg. mnie może być............tylko ten SIS - ale chyba ujdzie w tłoku !  :wink:  :)

To chyba jakiś dziwny mi się egzemplarz trafił. Wyciągnąłem max z neigo czyli te 166 i dureń chodził jako 7x166,pamięci nanya ddr2100 cl2,przy max. ustawieniach (przy napięciu 2,7).

Wszystko szło jak trza, choć przyznam nie pracowałem dłużej przy takim fsb.

NOrmalnie pracuję przy ok.146-150 i płyta sprawuje się wyśmienicie.

I żadnych problemów z startowaniem.

A jeszcze to płyta jest prawdopodobnie winna za nie znaczne zawyżanie napięcia (0,02 V - :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie polecałbym Shuttle'a !!! Wy wyrażacie opinie a nie pracowaliscie na tym Shuttle'u ! Ja i pracował i chyba z 50 kompów złożyłem na tej płycie ! ( ulubiony płyta mojego brata )  8) 

Te MSI.............ciężki wybór.........wg. mnie może być............tylko ten SIS - ale chyba ujdzie w tłoku !  :wink:  :)

mam suttle ak31 dwoch kolesi ma suttle ak32 i jeden ak11 i jeden ak12 i zadnych problemow niebylo a suttle ak35 to druga plyta na kt333 pod wzgledem wydajnosci za ta cene niema lepszych plyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...