Skocz do zawartości
MORSZCZACHA

Zasilacz Q-TEC 450W i miłe zakończenie

Rekomendowane odpowiedzi

Poleciłem koledze zakup zasilacza Q-tec 450W w http://sklep.cedex.com.pl/x_C_Dz__P_6610008.html .Pracował na nim przez 5 M-cy .Któregoś dnia podłączając na sztywno wentylator, spalił linię 5V.Zasilacz zareklamował. :?:

Po 2 tygodniach dostał nowy ,ale Q-TEC 550W. Sam niewierzyłem , przecierz w POLSCE jest to wręcz nie spotykane zjawisko. Sam miałem problemy w innych sklepach aby coś zareklamować , a tu wymiana na mocniejszy i nowy .Tak trzymać i takich sklepów nam potrzeba :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm kupilem sobie kompa i mialem w nim dysk IBM 40gb 5400 obr/min gdzies po roku pojawily sie na nim badsectory (jak sie pojawily w tak krótkim czasie to serwis bedzie musial mi wymienic dysk ,wiec pokopalem w dysk troche ;P zeby bylo ich wiecej .i zeby uznali) pojechalem i ... powiedzialem facetowi ze mam złe sektory ,a on na to ze zaraz wymieni dysk na nowy (tam cos zaczol skanowac mego dyska , ale jak mu powiedzialem ze reszta partycji na NTSF jest to powiedzial, ze nie ma odpowiedniego oprogramowania) patrze skoczyl po nowy dysk, wyciaga z opakowania i troche zaniepokojony podchodzi do jakiegos swojego kumpla i co sie pyta ;P cos tam mu na model dysku uwage zwracal , a on tylko wzruszyl ramionami i kazal go wkrecic... no i dostalem kompa tego samego dnia co go zawiozłem :D wracam do domu odrazu sprawdzam co i jak , patrze a tu jakis inny model mam , spradzam w necie a tu ciach , mam szybszego dyska : ) IBM 40gb 7200 obt/min. Poprostu nie miali na stanie tych starszych to wstawili nowszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi padl gf3ti i po ok miesiacu (karta byla odsylana od dystrybutora bo sie przyczepili, ze na rdzeniu byla srebrna pasta, a o lutownaie tranzystora, ktory uwalilem blokiem wodnym o slady po wodzie sie nei czepiali:) )dostalem gf fx5600 za doplata, bo za 3ti placilem 610 a ten fx byl za 690, wiec musialem zaplacic roznice w cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem karte asus v9280 ktora normalnie kosztowala wtedy 900 zl a ja za nia dalem 600 iles gdyz sprzedwczyni sprzedlaa mi ja nie doliczajac watu, pewnie to wina mojego boskiego wygladu sie zapatrzyla pelna podziwu ze takie cudo chodzi po swiecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojej Barracudzie IV 60GB też pojawiły się bad sectory. Jako, że nie mieli nic innego na składzie to dali mi nową Barracudę 7200.7 80GB :) Chyba powoli coś w tym naszym kraju zaczyna się zmieniać i firmy zaczynają zwracać uwagę na swoich klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam pomysł: kupie sobie enermaxa 300W i zrobie "niechcące" zwarcie prowadzące do spalenia zasilacza  :evil: i zareklamuje - może mi dadzą 550W  :wink:  :?:

Myślisz, że tak łatwo spalisz taki zasilacz :D Q-tec się spalił bo to szajs i nie miał nawet zabezbieczenia przeciwzwarciowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam pomysł: kupie sobie enermaxa 300W i zrobie "niechcące" zwarcie prowadzące do spalenia zasilacza  :evil: i zareklamuje - może mi dadzą 550W  :wink:  :?:

Myślisz, że tak łatwo spalisz taki zasilacz :D Q-tec się spalił bo to szajs i nie miał nawet zabezbieczenia przeciwzwarciowego.

Chciałbym sprostować że spaliła się tylko jedna linia 5V , ta do której był podpięty wentylator , wszystkie napędy, płyta pracowały bez uwag bo były podpięte do drugiej wiązki kabli .Tak więc zasilacz był sprawny inaczej [wyłączona jedna linia kabli].

Może ten zasilacz to szajs ale przynajmniej trzymał napięcia jak skała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to ja lece z moim WDC 120Gb bo cos mi piszczy ;) Ale po drodzę do sklepu spadnie mi "przypadkowo" kilka razy na ziemię :twisted: Może wymienią mi na wersję SATA albo 160 Gb :twisted:

10 latka nie potraktują w sklepie poważnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

10 latka nie potraktują w sklepie poważnie

:evil: :evil: :evil:

Po czym niby to wnioskujesz :?: Jak dla mnie mimo, że masz gdzies ok.21 lat to niewiele róznisz się od 10 latka obrażając kogoś bez przyczyny :!: :evil: :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym niby to wnioskujesz :?:

już spieszę z wyjaśnieniem, bo widzę że potrzebne:

Oj to ja lece z moim WDC 120Gb bo cos mi piszczy

wdki są głośne, ale ostatecznie ujdzie jako powód reklamacji

Ale po drodzę do sklepu spadnie mi "przypadkowo" kilka razy na ziemię

spadło to Ci chyba coś na głowę, jeżeli pisałeś to całkiem poważnie, to się wiele nie pomyliłem jeżeli chodzi o wiek

Może wymienią mi na wersję SATA albo 160 Gb 

może wymienią, jeżeli nie będą już mieli 120 (dostępne są nawet dzisiaj nowe 40, więc może za 2 lata) i rzeczywiście coś było nie tak z dyskiem, a jeżeli tylko chciałeś wyłudzić nowy dysk jak złodziej to powinieneś dostać kopa w ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yasin -> Nie wiem czy zauważyłes, ale wszystko to było napisane w ŻARCIE i WYOLBRZYMIONE to co tutaj pisali...Na pewno nie pójde i nie wymienie bo wszystko gra(może poza tym piskiem)...i nie wiem po co miałbym wyłudzać na sprzęcie, jeżeli potrzebne jest coś lepszego to to kupuję, a nie oszukuję :/ :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja załatwilem moja wypalrke lg 32*12*32 (podlaczylem taki reanimowany wiatraszek z zasilki, z wypalarki tylko kupa dymu poszla:)) 2 dni za oknem i juz malo smierdzial to go zanioslem do serwisu) odeslali go do wawy a po 2 tygodniach przychodze po odbior a tam 48*24*48 :) to mi sie spodobalo, na marginesie swiadcze uslugi z moim wentyaltorem :) [joke]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jaki jest sens zabijania sprzetu, zeby dostac lepszy.

raz czy drugi ktos tak zrobi a potem na serwisie sa problemy, zeby dostac sprzet o nie gorszych parametrach, bo serwisanci zaczynaja kombinowac jak uzytkownicy - jak tu w konia zrobic.

jak sie sprzet znudzil/jest za slaby/nie podoba sie to sprzedajesz go i dokladasz nie duze pieniadze i masz nowy. ja tak robie i praktycznie za grosze moge co 3-4 miesiace unowoczesniac sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi