Skocz do zawartości
yaro120

CO zrobić by P4 2,66 B puścić na 166MHZ

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt taki jak w podpisie, proszę o jasne rady bo ja już nie wiem. Puszczam proca na 166Mhz FSB (z 133 Mhz) to wraca do ustawień pierwotnych, czy musze kupować nowe pamięci ? czy w nich tkwi problem ? Proszę o rady

THX POZDrO & GIT ŚWIĄT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie poszedł na 3.3 ale jak zwiększyłem napięcie o 0.25... na boxowym wiatraku-chociaż już się trochę grzał :( 60stopni.

Przy testowaniu w 3DMarku był reset w połowie - nie wiem czy za małe napięcie, czy inna przyczyna - na pewno nie pamięci bo są 400, a płytę mam do 333- więc spory zapas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytkę masz taką jak ja, więc jak wymienisz pamięci to pójdzie więcej - 166. Ja wcześniej miałem też kingstony 266 i też nie mogłem przejść na P4 1.8A ze 100 na 133 :( -dochodziło do 121 i koniec.

Więc to chyba wina pamięci... co do pamięci polecam Kingstony(333 albo 400 - to już mała różnica w cenie) jakoś jestem im wierny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim sprzecie na max idzie FSB150 (stabilnie).

160 wydusilem ostatnio jak postawilem komputer przy otwartym oknie. Autentycznie... byl mroz i procek w idle mial 9 stopni C :lol: (mam oryginalny Intelowski wentyl).

Jak ustawilem 166, komputer wlaczal sie, ale nie zapalal sie monitor - musialem reset zworka robic.

Przy bodajze 162 odpalil sie ale po chwili wylaczyl sie sam i wlaczyl po 5 sekundach bez monitora (zasilacz?).

Pamieci mam DDR333 Kingstona.

Napiecie na procku dalem na 1.625, DDR 2.6, AGP 1.6 oraz blokada AGP/PCI = 66/33...

Nie jestem ekspertem w dziedzinie OC i moze ktos sie wypowie jaka jest przyczyna takiego zachowania.

Sprzet w podpisie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BOGDANS JUŻ MIAŁEM KUPIĆ TE PAMIĘCI (TWINMOS 512MB 266MHZ) ALE W INSTRRUKCJI OD MOBO JEST TAK:

support max. of 2 double-sided DIMMs with unbuffered DDR 200/266

NO I CO TERAZ

Ty 2002JSQ sytuacje mam podobną, mamy też podobne mobo i to też może na to wpływać, podobnie mi się proc kręci jak tobie, więc to nie kwestia pamięci tylko MOBO, w takiim razie chyba dokupie 256 mb 266mhz kingston. Jak myślicie a i zapodaj gg 2002JSQ może coś razem wymyślimy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JUŻ MIAŁEM KUPIĆ TE PAMIĘCI (TWINMOS 512MB 266MHZ)

Nie kupuj 266, bo nie warto. Kup co najmniej 333. One pójdą bez problemu na płycie (moja obsługuje max 333, a pamięci mam 400 - tyle tylko że chodzą jako 333 a można spokojnie podkrecać) cena nie jest aż taka duża między 266, a 333.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi