fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 mam pytanie mam to co w podpisie i w nfsu w 1024*768 mam tyle samo klatek co w 800*600 czy 480*640 i nie iwem czego tojest wina czy podkręcenie mem coś da?? bo robie v-mod na mem i nie wiem czy teraz nie ywrabia mi gpu czy mem?? update mam jescze jeden fakt: testowałem w 3d marku 3 różne testy na taktowaniach 250 i 330 MHZ dlamojego GPU: Bump Mapping, vertex shader, pointsprites i nie było prawie rożnicy w klatkach góra 0,5-1 klatki co jest do cholery podkręcam powerstripem???? czy ktoś mi może powiedzieć??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 moze WYŁącz VSYNC , ale nie wiemk czy to pomoze :> sprawdz :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 łatwo sprawdzić czy masz wyłaczony vsync. poprostu jak masz tą funkcję właczoną ( a jest napewno właczona w nfs7) to ilość fps dostosowuje się do odświeżania. jak masz odświezanie 85 to max fps bedziesz miał 85. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 a gdzie to się włacza?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 a gdzie to się włacza?? Zainstaluj program riva tuner i tam w ustawieniach directx bedziesz miał vsync daj na zawsze wyłączone. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ok zaraz spróbuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...