Nathaliia Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Hej! Mam taki stary komputer który się sypie co jakiś czas, ale jak widać, jeszcze trochę działa. Dostałam na urodziny nagrywarkę i w związku z tym postanowiłam ją zamontować, żeby nagrać płyty na sylwestra (nie spieszyłoby mi się tak z tym gdyby nie fakt że mam imprezę w domu i płyty MUSZĄ być gotowe). Po trzech godzinach odkręcania śrubek w dniu wczorajszym i grzebania w obcym dla mnie środowisku jakim jest BIOS udało mi się poskromić feudalne stosunki Slave - Master panujące w moim komputerze i ten złom wreszcie wykrył i dysk twardy (który musiałam przemieścić, w efekcie wisi luzem) i nagrywarkę i DVD i wszystko inne co tam mam a o czym nie wiem że to mam. Zainstalowałam też program NERO EXPRESS. Pomimo ładnej oprawy graficznej i reklamy, że jest najlepszy, nie spełnia jednego warunku, tj. NIE NAGRYWA. Bo NIE CZYTA NOŚNIKA. Co chwilę wyrzuca mi kieszeń nagrywarki razem z płytą i nie wiem na co czeka: na zbawienie czy na to żebym włożyła inną płytę (kiedy ta jest dobra!). U góry w pasku było coś że AOpen (taką mam nagrywarkę) to E:/ a tak naprawdę przez całe życie E:/ to normalny CD kieszeń, a AOpen to powinna być F:/. Myślę że w tym leży problem. Kompletnie nie wiem co robić. Pomóżcie mi - i tylko żebym nie musiała rozkręcać tego syfu jeszcze raz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 a probowalas plyt innej marki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 spróbuj podłączyć tylko twardziela i nagrywarke i zobacz czy działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathaliia Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 To dziwne i w ogóle tego nie rozumiem, ale faktycznie: na płytę marki MEMOREX nagrywa a na inną nie chce :). Ach te sprzęty :roll: buziaki :D PS. Nie mogłabym podłączyć tylko twardziela i nagrywarki bo musiałabym odłączyć tamto drugie, a prędzej bym skoczyła przez okno niż dała radę wyciągnąć kabel od zasilania. Wesołych świąt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Nie ciągnij mocno, tylko poruszaj na boki, cały czas ciągnąc z tą samą siłą (niekoniecznie dużą). Powinno pomóc (a fuj! Ale mam paskudne skojarzenia! :-P) pozdro i merry Xmas! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathaliia Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Niestety to nie koniec moich problemów z nagrywarką. Teraz mogę nagrać na każdej płycie max. 1 piosenkę (!) bo jak chcę nagrać od razu całą płytę to się wiesza. Zresetowałam więc komputer i spróbowałam na nowej płycie (stara oczywiście już nie działała) nagrać po kawałku. Po nagraniu z powodzeniem Republica "ready to go" wyrzuciło mi CD-ROM i schowałam go z powrotem, chcąc nagrać piosenkę nr 2. POJAWIŁ SIĘ KOMUNIKAT: Nie można zapisać tej kompilacji na tym typie nosnika! Proszę włożyć nośnik właściwego rodzaju albo zmienić ustawienia kompilacji tak, aby uczynić je zgodnymi z typem nośnika obecnym w nagrywarce. No to jak to - najpierw są zgodne a po minucie już nie są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Daj jakiemuś "dobrego obeznanemu koledze" komputer w jego ręce. Np. niech weźmie nagrywarkę do siebie i sprawdzi czy wszystko jest OK. Jeśli tak to niech wróci do Twojego komputera i zacznie kombinować.. Znając stan systemu operacyjnego różnych moich koleżanek myślę, że może Twój wymaga reinstalacji hihi:) Powodzenia;> ps. BIG RESPECT ;-) za Twój podpis. soad rulezują tym utworem, a wiele on dla mnie swego czasu znaczył.. ale ok, koniec bujania w obłokach i offtopicowania. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathaliia Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 I dla mnie ta piosenka wiele znaczyła, podobnie jak wcześniej "Sugar". W sumie mój komputer wczoraj był oglądany przez kuzyna. Ale ja wiem co mu dolega: ma za mało pamięci (a jak się ją instaluje to w przyszłym miesiącu będę buszować po forku bo na pewno jakiś znawca miał przede mną podobny problem). - wielu moich kumpli studiuje informatykę ale ja się nawet z nimi boję zatańczyć a co dopiero pokazać im mój komputer. :? Dobra wiadomość dla wszystkich którzy przejęli się moją sytuacją (w sumie głupio wyjść przed 60 osób które się zaprosiło na sylwka i powiedzieć: słuchajcie moja nagrywarka nie rozróżnia CD-RW od CD-ROM, nie będzie muzyki) - przyatakowałam Nerona zaraz po włączeniu kompa po Quo Vadis i nagrał mi jedną płytkę. Reszta płytek - w następnych dniach. BDB - bardzo duże buziaki :******* /greetz, Nathi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 a prędzej bym skoczyła przez okno niż dała radę wyciągnąć kabel od zasilaniaMożesz skakać... złapię Cię :D wielu moich kumpli studiuje informatykę ale ja się nawet z nimi boję zatańczyć a co dopiero pokazać im mój komputer.Uuuuu... jak dobrze, że mam bardzoooooo mało koleżanek studiujących informatykę Po nagraniu z powodzeniem Republica "ready to go" wyrzuciło mi CD-ROM i schowałam go z powrotem, chcąc nagrać piosenkę nr 2.Może zakończyłaś sesję i dlatego nie chciał już nagrać ? btw. bombowa piosenka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...