Dembore Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Heja mam taki problem. Na moim Asusie A7V133 nie moge ustawic fsb 133Mhz. Da sie tylko dojsć do 132, dalej klapa. Zauwazylem, ze jak system jest "zimny" to jest ok, ale po chwili pracy i restarcie znowu problemy. Mam proc Duron 850 (odblokowany) i wczesniej na plycie A7V spoko dzialal jako 7.5x133, a teraz klapa!!! Czy ktos wie co jest grane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Jak masz ustawione na płycie przełączniki DSW, jaka wersja biosu :?: Prubowałeś wymusić 133MHz przez DSW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Hmmm u mnie 140 wytrzymuje, ale to przez pamiatki chyba wiecej sie nie da... Byc moze bios za stary... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Warto zainteresować sie podkręceniem napięcia vio ( 3,3V ) bo zwiększenie go poprawia stabilnoś przy extremalnych szynach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dembore Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Update: Próbowałem zarówno przez przełączniki DSW jak i Softwarowo w Biosie. Gdy ustawiłem napięcie I/O na 3.58 V szyna 133Mhz wreszcie działa! A możliwość dalszego podkręcania kończy się aż... na 135 Mhz (wow) Ale to większe napięcie z pewnością skraca żywotność elementów. Tak więc pytam: czy jak włożę procek w stylu AthlonaXP, to czy wszystko będzie ok bez zwiększania napięcia I/O? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Chyba nie skraca to tak bardzo zywotności - ja już jakiś czas ( tzn. długo) jade na takim napięciu (3.69 - 3.7 v) i jakoś wszystko na razie działa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Athlony XP, bardzo ładnie chodza na Asusach A7V133. Ja mam fsb 133 i wsystko działa spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...