MeHow Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Hmmm srednio co 3 dni dysk przelacza mi sie na PIO zamiast pracowac jako UltraDMA tryb2 :/ co z tym zrobic? Takie ustawienie urzadzen: 1 tasma - MASTER - DYSK SEAGATE BARACUDA IV 40Gb - zainstalowany Windows (3 partycje) - SLAVE - brak urzadzenia 2 tasma - MASTER - DYSK CAVIAR 120 GB - 2 partycje - SLAVE - CDR/RW Lite-on 48x24x48x Reszta sprzetu w podpisie. Czekam na inteligentne i pomocne odpowiedzi. Pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=417...c&highlight=dma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 thx :> potem checkne :> szukanie nie boli :> :> :> sorry za topic :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 hmmm no i przejrzalem caly tamten topic :> z reszta zalozony przeze mnie i nie znalazlem tam jak rozwiazac na stale ten problem, z przelaczaniem sie dysku na PIO. Jak przywrocic dysk w Windowsie na DMA, to wiem... lecz jak uczynic, zeby sie nie przelaczal na PIO niestety nie... zadna z metod w tamtym topicu nie pomogla. pozdr MEHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 sorx, nie czytalem topiku w linku (modem, sorry..) ale miałem kiedys podobny motyw - chodziło o to, że musisz podpiąć dysk na końcowej wtyczce taśmy IDE, tzn nie na środkowym wtyku miałem podpięty dysk jako jedyny napęd na IDE0 i używałem środkowej wtyczki i spotykał mnie dokładnie ten sam problem, po zmianie wtyczki na końcową problem ustąpił :D pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 sorx, nie czytalem topiku w linku (modem, sorry..) ale miałem kiedys podobny motyw - chodziło o to, że musisz podpiąć dysk na końcowej wtyczce taśmy IDE, tzn nie na środkowym wtyku miałem podpięty dysk jako jedyny napęd na IDE0 i używałem środkowej wtyczki i spotykał mnie dokładnie ten sam problem, po zmianie wtyczki na końcową problem ustąpił :D pozdr. ooo zaraz sproboje :> znaczy sie chodzi Ci o dysk z winda tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...