prot Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 czy ktos juz probowal podkrecic ta karte ? :) tak sie przymierzam...poradzcie cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 spokojnie puscisz 460/660 dalej to juz musisz probowac kazdy model jest inny zalezy od pamieci jakie amsz no i od modelu ale wg mnie 500/700 bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Nie powinno być problemu - spokojnie powinien iść na 500/700. Mój HIS idzie na 500/740 na standartowym chłodzeniu. Teraz mam Zalmana ZM80C-HP i spokojnie idzie na 540/740 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 odpalilem powerstripa i tu pisze ze 297/398 czy to nie za malo? jakie jest fabryczne taktowanie tej karty ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 a na suwaku w powerstripie maksymalnie moge ustawic 395/530 :| hmm.. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 moze rage tweaker? : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 hmm... troszke dziwne ze tylko tyle niesoadzicie? to co jakie powinno byc fabryczne taktowanie owej karty? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 jeszcze jedno pytanko, mozna do niej wgrac nowy biosik? jestem poczatkujacy jesli chodzi o podkrecanie grafy :P wiec pytam :] 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 odpalilem powerstripa i tu pisze ze 297/398 czy to nie za malo? jakie jest fabryczne taktowanie tej karty ? :? Ja też próbowałem PowerStrip'a i miałem podobne przejścia - najlepiej podkręcać RadClocker'em z Omeg lub RedLine'm o Saphire'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 mam teraz na suwaku mozliwosc podkrecenia do 700 tym radlockiem to zaczynamy zabawe :P mam nadzieje ze jej nie zjaram a wracajac do pytania o bios karty mozna wgrac do niego jakis... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ma to samo na v-tunerze od gigabyte wez zapodaj rad clockera i tak do woli mozesz krecic tez mialem takie ustawienia deafaultowe jak ty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Pytanie z innej beczki ale o podobnym zabarwieniu. Na jakich sterownikach jezdzicie przy podkrecaniu karty graficznej(oczywiscie chodzi o ATI)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 OT sorki ze tutaj ale w poprezdnim poscie nikt nie odpowiedzial :( czy u was red linker tez nie dziala plynnie tzn nie moge podkrecac np co 1-2mhz tlyko od razu co 7-10mhz a to troche niebezpieczne :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja mam Radka 9600 PRO [Power Color] i tez na poczatku mialem 297 na 398 wiec z tym jest ok. Ja [bez dodatkowego chlodzenia] mam to co w podpisie, ale uwazam ze da sie jeszze wiecej wyciagnac... Jakies 480 // 700 to spokojnie. A jak tylko qpie jakies radiatorki na pamieci [OCZ] to bede krecil i powiem co i jak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 u mnie przy 720mhz (na pamieciach) pojawiaja sie juz bledy zalozylem nawet radiatorki na pmiatki ale nic to nie dalo tazke u mnie jak na razie max 710 :? :( tzn bledy sie pojawiaja tylko w jednym tescie 3dmark 2003 Mother Nature, w pozostalych jest ok no i w grach jest w sumie ok :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zavader - co to za cudo taktowane 300/400? Jakoś do tej pory znane mi byłey tylko 400/600 lub 400/400 :?: UPDATE Już skapowałem - nie 297/398 a 398/297 i od razu wszystko jasne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Oj no tak - pomylilem sie :P 450 // 640 - lepiej ? W sumie wiadomo o co chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 no juz taktuje 420/550 i narazie idzie spoks zobaczymy ile pkt. bede mial w marku :] a teraz pytanko z innej beczki ma ktos moze klucz do aquamark3 (mam jakis ale on nie dziala :cry: ) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 i jeszcze jedno pytano :P mam plytke asusa a7n8xnforce2 moge w biosie ustawiac mnoznik od ... do x14 a szyne fsb 100/133/166/200 czy moge jakos ustawic fsb powiedzmy 180 ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=661465#661465 wlazcie na ta stronke i pomozcie !!!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=661465#661465 wlazcie na ta stronke i pomozcie !!!!! :cry: odpowiedzieli ci juz na ten temat wiec o co ci chodzi 8O poza tym umieszczaj topici w ospowiednich dzialach a nie tam gdzie ci sie podoba :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 kurdeeeeeeeeeeeeee :evil: najstabilniej chodzi tylko na 500/350 :cry: na wyzszych taktowaniach sie wista albo ekran sie zamazuje probowalem roznych sterow i dokladnie to samo czemu tak malo :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 dopiero teraz sprawie sobie tego zalmanka na grafe myslicie ze uda mi sie dzieki niemu podniesc wiecej niz tylko 350/500 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ja BEZ dodatkowego chlodzenia mam to co w podpisie czyli 450 na 740 wiec nie tak zel... A kupuje za tydzien ZALMANA, wiec bedzie jeszcze lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ja BEZ dodatkowego chlodzenia mam to co w podpisie czyli 450 na 740 wiec nie tak zel... A kupuje za tydzien ZALMANA, wiec bedzie jeszcze lepiej :) ty masz az tyle :evil: ja tylko 350/500 czemu moge ustawic tylko tyle :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja BEZ dodatkowego chlodzenia mam to co w podpisie czyli 450 na 740 wiec nie tak zel... A kupuje za tydzien ZALMANA, wiec bedzie jeszcze lepiej :) ty masz az tyle :evil: ja tylko 350/500 czemu moge ustawic tylko tyle :?: Podawajcie kolejność RDZEŃ/RAM :!: i wszystko będzie jasne - on ma 450/370 (czyli 450/740) a ty masz 500/350 (czyli 500/700) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 No i w szytko jasne... Ja mam tylko pytanie co daje bardziej wymierne korzysci - wiecej MHz na ramach czy na rdzeniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Trudno powiedzieć - jedno i drugie daje przyrost podobny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 No to jeszcze jedno pytanie - czy qpienie sobie ZALMANA 80C-HP spowoduje ze bede mogl LEPIEJ krecic? Na razie mam 440 // 740 i sa drobne artefakty, ale to jest wersja bez zdnego dodatkowego chlodzenia [maly zestaw rad+went na CORE] a na pamieciach pusto... Czzy jak kupie tego zalmana, bo podniesie mi sie poprzeczka OC? Czy znikna artefakty? I w ogole ile % wiecej w oc daje takie chlodzenia i czyw warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja na standartowym chłodzeniu rdzeń kręciłem do 500MHz a z Zalmanem do 530MHz - niestety ciężko będzie założyć jakiekolwiek chłodzenie na pamięci (zostaje 2cm po stronie rdzenia i 0.5cm po przeciwnej). Co do artefaktów - na ich powstawanie mawpływ podkręcanie pamięci (rdzeń zaiwesza kompa) a Zalman ich całkowicie nie chłodzi (no chyba, że uwzględnimy wiatrak OP1 - on trochę na nie dmucha) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...