Skocz do zawartości
SzymonTER

[lan] problem z wymianą danych

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 komputery połączone sieciówkami. Sieć działa na 100. Oba sprzęty mają XP. Jeden ciągnie od drugiego dane z prędkością od 2mb do 4 mb a drugi od pierwszego od 5kb do 160kb Co mam robić? Co jest nie tak? Dodam że transfer zmierzony DUmeter-em i totalcopy. Za każdym razem jest tak samo niezależnie który komputer jest hostem.

Wystąpiło jeszcze coś takiego

Dołączona grafika

Karty są identyczne. Zakupione jednego dnaia. A oto model:

D-Link DFE-528TX PCI Adapter

Dodam iż gry działają onormalnie (pingi od 0 do 1)

Ten komputer z podpisu to mój i on ma problem...a ten drugi ciągnie z sieci dobrze i jest to 1700+ athlon na ecs k7vta3 czyli nie jakiś tam staruch, ale w miarę dobry sprzet.

Aha...dodam jeszcze że po modernizacji sprzętu (wcześniej tym drugim była k62 500 i sieć działała tylko na 10mb/sek) było ok. Każdy ciągnął tyle samo. A teraz lipa . Dodam jeszcze że jak komputer jest wyłączony to w tray'u mam ikonke połączenia lokalnego tak jakby sieć działała, wcześniej takiej nie było i pojawiała się tylko po włączeniu komputera

Sprawdziłem jak idzie wymiana plików przez rivchata. Oto 2 screeny:(

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W trybie awaryjnym z obsługą sieci niestety, dalej to samo. Jakby chciał ale niemógł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi