SzymonTER Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Mam 2 komputery połączone sieciówkami. Sieć działa na 100. Oba sprzęty mają XP. Jeden ciągnie od drugiego dane z prędkością od 2mb do 4 mb a drugi od pierwszego od 5kb do 160kb Co mam robić? Co jest nie tak? Dodam że transfer zmierzony DUmeter-em i totalcopy. Za każdym razem jest tak samo niezależnie który komputer jest hostem. Wystąpiło jeszcze coś takiego Karty są identyczne. Zakupione jednego dnaia. A oto model: D-Link DFE-528TX PCI Adapter Dodam iż gry działają onormalnie (pingi od 0 do 1) Ten komputer z podpisu to mój i on ma problem...a ten drugi ciągnie z sieci dobrze i jest to 1700+ athlon na ecs k7vta3 czyli nie jakiś tam staruch, ale w miarę dobry sprzet. Aha...dodam jeszcze że po modernizacji sprzętu (wcześniej tym drugim była k62 500 i sieć działała tylko na 10mb/sek) było ok. Każdy ciągnął tyle samo. A teraz lipa . Dodam jeszcze że jak komputer jest wyłączony to w tray'u mam ikonke połączenia lokalnego tak jakby sieć działała, wcześniej takiej nie było i pojawiała się tylko po włączeniu komputera Sprawdziłem jak idzie wymiana plików przez rivchata. Oto 2 screeny:( W trybie awaryjnym z obsługą sieci niestety, dalej to samo. Jakby chciał ale niemógł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasopijca Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 nie wiem jak ci pomoc ale masz swietna tapete bylbym wdzieczny za nia :) kwasbj@xl.wp.pl Zapytam kumpla czy wie jak to rozwiazac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zacznij od sprawdzenia czy przypadkiem kabel nie jest uszkodzony, czy wtyczki nie są naderwane i czy dobrze kabel jest sparowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...