Kaczor Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Jak wygląda/działa chłodzenie komponentów w Notebooku,bo chyba żaden Volcano i Titan tam się nie wepcha ??[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 do notebooka są dawane małe radiatory na procesor z wiatraczkami , ale w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 no jasne, ze nie! do notbokow nawet procki sa inne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 widzialem fajne rozwiaznie :) radiatr byl prostokatem, ok. 2x wiekszy od proca i jedna czesc byla na procu, a druga wystawala i byla chlodzona wentylem, moze cienko opisalem , ale wyglda fajnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Cytat do notebooka są dawane małe radiatory na procesor z wiatraczkami , ale w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :) Nie we wszystkich notkach proce są w wersji mobilnej :!: Dotyczy to zarówno starszego sprzętu, gdy pierwsze proce w wersji mobile dopiero pojawiały się na rynku (patrz mój sprzęt :cry: ), ale i teraz producenci ntebooków pakują do środka desktopowe wersje P4, ze względu na dużo niższą cenę (i to nawet renomowane marki, jak np. dell). Co do radiatorów i wiatraczków to są one mniejsze, ale np. dodawane są też specjalne wkładki z miedzi, które odprowadzać mają ciepło do większych wiatraczków z tyłu czy boku notka (przynajmniej dell tak robi). Zreszta hitachi wypuściło ostatnio notebooka chłodzonego wodą :!: :!: :!: (niedawny topic na formu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Cytat Cytat 1. w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :)2. Zreszta hitachi wypuściło ostatnio notebooka chłodzonego wodą (niedawny topic na formu) 1. Oraz maja nizsze napiecia co wplywa na oddawane cieplo. 2. Tak ale to chlodzenie w tym Hitachi ma identyczna skutecznosc jak chlodzenie powietrzem, tutaj chodzi tylko i wylacznie o cisze a nie o wzrost wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Cytat Cytat Cytat 1. w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :)2. Zreszta hitachi wypuściło ostatnio notebooka chłodzonego wodą (niedawny topic na formu) 1. Oraz maja nizsze napiecia co wplywa na oddawane cieplo. 2. Tak ale to chlodzenie w tym Hitachi ma identyczna skutecznosc jak chlodzenie powietrzem, tutaj chodzi tylko i wylacznie o cisze a nie o wzrost wydajnosci. Masz absolutna racje z tym hitachi, ale czy ja gdzies pisalem, ze chlodzenie wodne zostalo zrobione pod katem wzrostu wydajnosci :wink: Zreszta jedna jaskolka wiosny nie czyni i sam jestem ciekaw, czy chlodzenie notebookow woda sie przyjmie :? Pozdroofki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Cytat Masz absolutna racje z tym hitachi, ale czy ja gdzies pisalem, ze chlodzenie wodne zostalo zrobione pod katem wzrostu wydajnosci :wink: Zreszta jedna jaskolka wiosny nie czyni i sam jestem ciekaw, czy chlodzenie notebookow woda sie przyjmie :? Pozdroofki Hehe faktycznie, przepraszam, jakos piszac to myslalem ze chodzi o krecenie chociaz to kompletnie bezsensu w przypadku notebooka hehehe pomylka wynikla z mojego stanu w jakim pisalem posta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...