Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

do notebooka są dawane małe radiatory na procesor z wiatraczkami , ale w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem fajne rozwiaznie :)

radiatr byl prostokatem, ok. 2x wiekszy od proca i jedna czesc byla na procu, a druga wystawala i byla chlodzona wentylem, moze cienko opisalem , ale wyglda fajnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

do notebooka są dawane małe radiatory na procesor z wiatraczkami , ale w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :)

Nie we wszystkich notkach proce są w wersji mobilnej :!: Dotyczy to zarówno starszego sprzętu, gdy pierwsze proce w wersji mobile dopiero pojawiały się na rynku (patrz mój sprzęt :cry: ), ale i teraz producenci ntebooków pakują do środka desktopowe wersje P4, ze względu na dużo niższą cenę (i to nawet renomowane marki, jak np. dell).

Co do radiatorów i wiatraczków to są one mniejsze, ale np. dodawane są też specjalne wkładki z miedzi, które odprowadzać mają ciepło do większych wiatraczków z tyłu czy boku notka (przynajmniej dell tak robi).

Zreszta hitachi wypuściło ostatnio notebooka chłodzonego wodą :!: :!: :!: (niedawny topic na formu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

1. w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :)

2. Zreszta hitachi wypuściło ostatnio notebooka chłodzonego wodą (niedawny topic na formu)

1. Oraz maja nizsze napiecia co wplywa na oddawane cieplo.

2. Tak ale to chlodzenie w tym Hitachi ma identyczna skutecznosc jak chlodzenie powietrzem, tutaj chodzi tylko i wylacznie o cisze a nie o wzrost wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

1. w notebooku są zupełnie inne procesory, są one droższe i mają zaimplementowaną technologię dzięki której się znacznie mniej grzeją ale oczywiscie wszystko kosztuje :)

2. Zreszta hitachi wypuściło ostatnio notebooka chłodzonego wodą (niedawny topic na formu)

1. Oraz maja nizsze napiecia co wplywa na oddawane cieplo.

2. Tak ale to chlodzenie w tym Hitachi ma identyczna skutecznosc jak chlodzenie powietrzem, tutaj chodzi tylko i wylacznie o cisze a nie o wzrost wydajnosci.

Masz absolutna racje z tym hitachi, ale czy ja gdzies pisalem, ze chlodzenie wodne zostalo zrobione pod katem wzrostu wydajnosci :wink: Zreszta jedna jaskolka wiosny nie czyni i sam jestem ciekaw, czy chlodzenie notebookow woda sie przyjmie :? Pozdroofki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Masz absolutna racje z tym hitachi, ale czy ja gdzies pisalem, ze chlodzenie wodne zostalo zrobione pod katem wzrostu wydajnosci :wink: Zreszta jedna jaskolka wiosny nie czyni i sam jestem ciekaw, czy chlodzenie notebookow woda sie przyjmie :? Pozdroofki

Hehe faktycznie, przepraszam, jakos piszac to myslalem ze chodzi o krecenie chociaz to kompletnie bezsensu w przypadku notebooka hehehe pomylka wynikla z mojego stanu w jakim pisalem posta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...