Skocz do zawartości
tomek0077

Czy takie Wc dla AMD 3200+ będzie ok ?

Rekomendowane odpowiedzi

echh jak zwykle nikt mnie nie czyta : kadet

Czyli pójść na szrot i poprosić chłodnice do kadeta, wystarczy tyle wiadomości temu gościowi na szrocie żeby wiedział o co mi chodzi ?

Nagrzewnic kadeta jest kilka rozmiarów czy jeden ? Ile kosztuje taka nowa nagrzewnica a ile taka wyczyszczona ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro czasami sprzedaja takie , o czyszczeniu nagrzewnic bylo duzo na forum poszukaj .

Moje pytanie nie brzmiało jak wyczyścić nagrzewnice albo gdzie ją kupic tylko:

"Czyli pójść na szrot i poprosić chłodnice do kadeta, wystarczy tyle wiadomości temu gościowi na szrocie żeby wiedział o co mi chodzi ?

Nagrzewnic kadeta jest kilka rozmiarów czy jeden ? Ile kosztuje taka nowa nagrzewnica a ile taka wyczyszczona ?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warrior, niskie napięcie nic nie ma do błędnych odczytów

Poszukaj lepiej nagrzewnic Lada, IMO jest wydajniejsza niż Kadeta

A zakład że ma :) jak zwiększe na napięcie na 5V to pomiar obrotów jest już prawidłowy.

Która z chłodnic będzie najwydajniejsza:

Heater Core 1/2" (czyli kadet)

Black Ice Pro Black (www.proline.com.pl)

Lada (www.overcooled.com)

:?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie ja tesz wc składam pomału,i nie wiem czy szybko złonczki*wtykowe)czy choinkowe,popka wlasnie albo max jet 1000 albo atman 2000,to jest dylemat,jakom popke i jaki mtode wlotów kupić?

Atmana 2000 l/h kup, jak widzisz, ma 2x większą prędkość

przepływu wody, co wpływa dodatnio na wydajność WC.

Co do złączek - polecam choinkowe.

Szybkozłączki wtykowe są bardzo fajne, ale cholernie trudno znaleźć

węże o odpowiedniej średnicy zewnętrznej, weź pod uwagę to, że

w ciągu dłuższego czasu będziesz zmieniać węże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok z chłodnic raczej wezmę Black Ice Pro bo na szrocie raczej nie znajdę chevrolet-a. A łada jest zbyt duża.

Nad kroćcami w bloku jeszcze pomyśle albo wtykowe albo choinkowe :?

Cały układ będzie na wężach 12/16....

A z bloczkiem poczekam na testy u2 i n2 a jak wpadnie mi wiecej kasy to wezmę Danger Den RBX AMD 1/2" :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warrior.....jak masz mniejsze napiecie od standardowego to obroty, logicznie rzecz biorac powinny byc mniejsze !! A nie sto razy wieksze :lol: i nie kloc sie wiecej bo nie masz racji.

A co do chlodnicy to black ice pro ma ogolnei slaba wydajnosc, tyle ze ladnei wyglada ;) Ja kupilem nagrzewince od Kadeta na gieldzie samochodowej za 30zl, a jej stan byl bardzo dobry, znaczy sie czyszczenia troche bylo ale to sama przyjemnosc :D Jak kupisz na szrocie to zerkni do topicu o czyszczeniu nagrzewnicy, tam jest wszystko dokladnei napisane.

A jezeli chdozi o pompki to Atamana 2000 mnoze i ma 2* wiekszy przeplyw, ale tylko teoretycznie, w rzeczywistosci jest on duzo mneijszy tym bardziej kiedy podepniesz kolejne bloki, a ozatym ten Ataman jest CHOLERNIE duzy!! i BRZYDKI ;) Ja bym go nie bral. Moja propozycja to Hydor SELTZ L-30 II swietna pompeczka bardzo zachwalana, i bardzo ladnie sie prezentuje!! tu masz linka http://4max.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=487 , IMO jest droga w tym sklepie wiec moglbys poszuakac jej g dzies we wlasnym zakresie. POZDRO!!!

PS:. Bierz NUKLEONA2 !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warrior.....jak masz mniejsze napiecie od standardowego to obroty, logicznie rzecz biorac powinny byc mniejsze !! A nie sto razy wieksze :lol: i nie kloc sie wiecej bo nie masz racji.

Następny który nie czyta dokładnie :) napisałem już że TO JEST BŁĄD ODCZYTU I JEST ON SPOWODOWANY TYM ŻE JEST ZBYT MAŁE NAPIĘCIE PODANE NA WIATRAK KTÓRE POWODUJE TO BŁĘDY jak podam napięce 5v lub wyższe to odczyt wracają do normy. Tak trudno jest to zrozumieć :?: Mam dać screeny żebyści wreszcie zrozumieli :?: :evil:

Jeśli chodzi o pompke to biore Eheim-a 1250 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do chlodnicy to black ice pro ma ogolnei slaba wydajnosc, tyle ze ladnei wyglada ;) Ja kupilem nagrzewince od Kadeta na gieldzie samochodowej za 30zl, a jej stan byl bardzo dobry, znaczy sie czyszczenia troche bylo ale to sama przyjemnosc :D Jak kupisz na szrocie to zerkni do topicu o czyszczeniu nagrzewnicy, tam jest wszystko dokladnei napisane.

A jezeli chdozi o pompki to Atamana 2000 mnoze i ma 2* wiekszy przeplyw, ale tylko teoretycznie, w rzeczywistosci jest on duzo mneijszy tym bardziej kiedy podepniesz kolejne bloki, a ozatym ten Ataman jest CHOLERNIE duzy!! i BRZYDKI ;) Ja bym go nie bral.  Moja propozycja to Hydor SELTZ L-30 II swietna pompeczka bardzo zachwalana, i bardzo ladnie sie prezentuje!! tu masz linka http://4max.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=487 , IMO jest droga w tym sklepie wiec moglbys poszuakac jej g dzies we wlasnym zakresie. POZDRO!!!

PS:. Bierz NUKLEONA2 !!

Kolejny fan Seltza ;] Naprawde polecam ta pompeczke jest swietna .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kadet nie jest Alu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

A tak pozatym to chlodnice Cu wcalenei sa duzo wydajniejsze od Alu...roznica jest stosunkowo mala.

Bierz Kadeta!!! Tylko zapodaj shrouda na to z wentylami(ja mam na kadecie PASTA 172mm :D :D wiec shroudu nei potrzebuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiary kadetowki sa identyczne jak tej Chevette w proline (heat core), idelanie pasuje do mojej budy midi-tower, na szerokosc,

zdecydowanie NIE

kadetówka ma wymiary (długxszerxwys) 213x189x50mm (dlugosc BEZ kroćców)

Chevette jest zauważalnie mniejsza - dokładne wymiary są gdzieś na tym forum ... na pewno podawał je Witch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi