viod Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 echh jak zwykle nikt mnie nie czyta : kadet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 echh jak zwykle nikt mnie nie czyta : kadet Czyli pójść na szrot i poprosić chłodnice do kadeta, wystarczy tyle wiadomości temu gościowi na szrocie żeby wiedział o co mi chodzi ? Nagrzewnic kadeta jest kilka rozmiarów czy jeden ? Ile kosztuje taka nowa nagrzewnica a ile taka wyczyszczona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Poszukaj na allegro czasami sprzedaja takie , o czyszczeniu nagrzewnic bylo duzo na forum poszukaj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Poszukaj na allegro czasami sprzedaja takie , o czyszczeniu nagrzewnic bylo duzo na forum poszukaj . Moje pytanie nie brzmiało jak wyczyścić nagrzewnice albo gdzie ją kupic tylko: "Czyli pójść na szrot i poprosić chłodnice do kadeta, wystarczy tyle wiadomości temu gościowi na szrocie żeby wiedział o co mi chodzi ? Nagrzewnic kadeta jest kilka rozmiarów czy jeden ? Ile kosztuje taka nowa nagrzewnica a ile taka wyczyszczona ?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Nagrzewnica, nie chlodnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Nagrzewnica, nie chlodnica Nagrzewnica od kadeta to w moim przypadku chłodnica więc używam tych słów zamiennie. Odpowie ktoś na moje pytanie ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Tak, tylko jak pojdziesz na szrot i poprosisz o chlodnice to dostaniesz chlodnice - czyli takie wielkie bydle dluzsze od obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ludzie ja tesz wc składam pomału,i nie wiem czy szybko złonczki*wtykowe)czy choinkowe,popka wlasnie albo max jet 1000 albo atman 2000,to jest dylemat,jakom popke i jaki mtode wlotów kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Warrior, niskie napięcie nic nie ma do błędnych odczytów Poszukaj lepiej nagrzewnic Lada, IMO jest wydajniejsza niż Kadeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Warrior, niskie napięcie nic nie ma do błędnych odczytów Poszukaj lepiej nagrzewnic Lada, IMO jest wydajniejsza niż Kadeta A zakład że ma :) jak zwiększe na napięcie na 5V to pomiar obrotów jest już prawidłowy. Która z chłodnic będzie najwydajniejsza: Heater Core 1/2" (czyli kadet) Black Ice Pro Black (www.proline.com.pl) Lada (www.overcooled.com) :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Heater Core 1/2" (czyli kadet)Znów bzdura. A najwydajniejsza będzie raczej Lada, ew. BlackIcePro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ludzie ja tesz wc składam pomału,i nie wiem czy szybko złonczki*wtykowe)czy choinkowe,popka wlasnie albo max jet 1000 albo atman 2000,to jest dylemat,jakom popke i jaki mtode wlotów kupić? Atmana 2000 l/h kup, jak widzisz, ma 2x większą prędkość przepływu wody, co wpływa dodatnio na wydajność WC. Co do złączek - polecam choinkowe. Szybkozłączki wtykowe są bardzo fajne, ale cholernie trudno znaleźć węże o odpowiedniej średnicy zewnętrznej, weź pod uwagę to, że w ciągu dłuższego czasu będziesz zmieniać węże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Warrior, no jak tak twierdzisz, to ok, myliłem się i sorry Według mnie najwydajniejsza będzie Lada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Heater Core 1/2" (czyli kadet)Znów bzdura. A najwydajniejsza będzie raczej Lada, ew. BlackIcePro.. Czemu bzdura ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Heater Core 1/2" (czyli kadet)Znów bzdura. A najwydajniejsza będzie raczej Lada, ew. BlackIcePro.. Nie Kadet a chevrolet czy jak to tam sie pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ok z chłodnic raczej wezmę Black Ice Pro bo na szrocie raczej nie znajdę chevrolet-a. A łada jest zbyt duża. Nad kroćcami w bloku jeszcze pomyśle albo wtykowe albo choinkowe :? Cały układ będzie na wężach 12/16.... A z bloczkiem poczekam na testy u2 i n2 a jak wpadnie mi wiecej kasy to wezmę Danger Den RBX AMD 1/2" :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Warrior.....jak masz mniejsze napiecie od standardowego to obroty, logicznie rzecz biorac powinny byc mniejsze !! A nie sto razy wieksze :lol: i nie kloc sie wiecej bo nie masz racji. A co do chlodnicy to black ice pro ma ogolnei slaba wydajnosc, tyle ze ladnei wyglada ;) Ja kupilem nagrzewince od Kadeta na gieldzie samochodowej za 30zl, a jej stan byl bardzo dobry, znaczy sie czyszczenia troche bylo ale to sama przyjemnosc :D Jak kupisz na szrocie to zerkni do topicu o czyszczeniu nagrzewnicy, tam jest wszystko dokladnei napisane. A jezeli chdozi o pompki to Atamana 2000 mnoze i ma 2* wiekszy przeplyw, ale tylko teoretycznie, w rzeczywistosci jest on duzo mneijszy tym bardziej kiedy podepniesz kolejne bloki, a ozatym ten Ataman jest CHOLERNIE duzy!! i BRZYDKI ;) Ja bym go nie bral. Moja propozycja to Hydor SELTZ L-30 II swietna pompeczka bardzo zachwalana, i bardzo ladnie sie prezentuje!! tu masz linka http://4max.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=487 , IMO jest droga w tym sklepie wiec moglbys poszuakac jej g dzies we wlasnym zakresie. POZDRO!!! PS:. Bierz NUKLEONA2 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Warrior.....jak masz mniejsze napiecie od standardowego to obroty, logicznie rzecz biorac powinny byc mniejsze !! A nie sto razy wieksze :lol: i nie kloc sie wiecej bo nie masz racji. Następny który nie czyta dokładnie :) napisałem już że TO JEST BŁĄD ODCZYTU I JEST ON SPOWODOWANY TYM ŻE JEST ZBYT MAŁE NAPIĘCIE PODANE NA WIATRAK KTÓRE POWODUJE TO BŁĘDY jak podam napięce 5v lub wyższe to odczyt wracają do normy. Tak trudno jest to zrozumieć :?: Mam dać screeny żebyści wreszcie zrozumieli :?: :evil: Jeśli chodzi o pompke to biore Eheim-a 1250 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 sorryyyy Warior :D zle zrozumialem jeszcze raz przepraszam ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 sorryyyy Warior :D zle zrozumialem jeszcze raz przepraszam ;p Ok spoko 8) To jest pewne że black ice pro ma słabą wydajność :? ? A nagrzewnica do kadeta ma jakie wymiary ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Warrior.....jak masz mniejsze napiecie od standardowego to obroty, logicznie rzecz biorac powinny byc mniejsze !! A nie sto razy wieksze :lol: i nie kloc sie wiecej bo nie masz racji. A co do chlodnicy to black ice pro ma ogolnei slaba wydajnosc, tyle ze ladnei wyglada ;) Ja kupilem nagrzewince od Kadeta na gieldzie samochodowej za 30zl, a jej stan byl bardzo dobry, znaczy sie czyszczenia troche bylo ale to sama przyjemnosc :D Jak kupisz na szrocie to zerkni do topicu o czyszczeniu nagrzewnicy, tam jest wszystko dokladnei napisane. A jezeli chdozi o pompki to Atamana 2000 mnoze i ma 2* wiekszy przeplyw, ale tylko teoretycznie, w rzeczywistosci jest on duzo mneijszy tym bardziej kiedy podepniesz kolejne bloki, a ozatym ten Ataman jest CHOLERNIE duzy!! i BRZYDKI ;) Ja bym go nie bral. Moja propozycja to Hydor SELTZ L-30 II swietna pompeczka bardzo zachwalana, i bardzo ladnie sie prezentuje!! tu masz linka http://4max.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=487 , IMO jest droga w tym sklepie wiec moglbys poszuakac jej g dzies we wlasnym zakresie. POZDRO!!! PS:. Bierz NUKLEONA2 !! Kolejny fan Seltza ;] Naprawde polecam ta pompeczke jest swietna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Wymiary kadetowki sa identyczne jak tej Chevette w proline (heat core), idelanie pasuje do mojej budy midi-tower, na szerokosc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 To chyba na razie przejdę się na szrot i wezmę jakiegoś kadeta, bo lada jest za duża. A kroćce raczej wezmę choinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Ale kadet jest cu-alu a korweta tylko cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ?????? Void....kadetowka jest full miedzianna ze zbiuorniczkami z mosiadzu, ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Ale kadet jest cu-alu a korweta tylko cu. Czyli kadet jest o wiele mniej wydajnieszy od korvety ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 A jak z szczelnościom jest z wtykowymi???,ale atman wyglada badziewiascie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Kadet nie jest Alu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 A tak pozatym to chlodnice Cu wcalenei sa duzo wydajniejsze od Alu...roznica jest stosunkowo mala. Bierz Kadeta!!! Tylko zapodaj shrouda na to z wentylami(ja mam na kadecie PASTA 172mm :D :D wiec shroudu nei potrzebuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Wydawalo mi sie ze finy ma alu ale co tam moj blad . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Wymiary kadetowki sa identyczne jak tej Chevette w proline (heat core), idelanie pasuje do mojej budy midi-tower, na szerokosc,zdecydowanie NIE kadetówka ma wymiary (długxszerxwys) 213x189x50mm (dlugosc BEZ kroćców) Chevette jest zauważalnie mniejsza - dokładne wymiary są gdzieś na tym forum ... na pewno podawał je Witch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...