Skocz do zawartości
tomek0077

Czy takie Wc dla AMD 3200+ będzie ok ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wymiary kadetowki sa identyczne jak tej Chevette w proline (heat core), idelanie pasuje do mojej budy midi-tower, na szerokosc,

zdecydowanie NIE

kadetówka ma wymiary (długxszerxwys) 213x189x50mm (dlugosc BEZ kroćców)

Chevette jest zauważalnie mniejsza - dokładne wymiary są gdzieś na tym forum ... na pewno podawał je Witch

Ale wy macie różne informacje: jeden dużo większa drugi taka sama to jak jest w końcu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warior......jak kadet ma byc wielkosci lady???? co ty bredzisz????

A co z tego ze ma wieksze krodzce? dasz waz do goracej wody i spokojnie wejdzie. I sie bedzie jeszcze pewnei trzymal i ci nei spadnie :D

Heater core ma taka sma wydajnosc jak kadetowkaaa....a black ice kto to moze wiedziec??? a tak wogole to naprawde chcesz wydac 500zl na chlodnice ????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie NIE

kadetówka ma wymiary (długxszerxwys) 213x189x50mm (dlugosc BEZ kroćców)

Jeśli kadetówka ma wymiary 213x189x50mm tak jak napisał CthulpiSS to jest wielkości Lady bo ta ma wymary 250x185x70.

Nie widziałem na oczy kadetówki więc wnioskuje to z czego mi piszecie. Ja już zgłupiałem :lol: każdy pisze co innego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drogi Warrior :

1.

Szukaj :P

2.

kadetówka którą posiadam MA

(długxszerxwys) 213x189x50mm (dlugosc BEZ kroćców)

specjalne dla Ciebie podniosłem sie z fotela i zmierzyłem jeszcze kroćce :

moje mają 45 mm ale są odrobinę przycięte, jak sie ktoś uprze to może je skrócić do 20 mm ale będzie miał kroćce wychodące prosto z nagrzewnicy

inna ew. to wlutowanie własnych na wzór tych z Corvety, ale to już wyższa szkoła jazdy - ja poprzestałem na wymianie jednego z nich na kolanko miedziane bo akurat taki układ jest mi potrzebny

jeśli komuś zależy to mogę zrobić jej zdjęcie - aktualnie nie mam odpalongo WC więc mogę ją na chwile z budy wymontować - aha - pod warunkiem ze ktoś udostępni mi miejsce na ftp bo nie mam zamiar bawić się z darmowymi serwami z limitem transferu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu szukaj - bo pamietam ze rok temu zadawalem takie same pytania i odpowiedzi na pewno dostałem :D

aha - te wymiary "ładówki" które zapodałeś (250x185x70) wskazują że może być łatwiejsze jej zamontowanie na szerokość - te 4mm mogą zrobić różnicę - ale jest ona zauważalnie wyższa - weź to wszystko pod uwage

co do dostępności - na lokalnym elbląskim szrocie rok temu widziałem ich ze 6, po 40-50 PLN, wszystkie wymagające gruntownego czyszczenia

sztuka którą wziąłem jest naprawdę ok, aczkolwiek dłuuugo ją wewnątrz wytrawiałem na przemian gorącymi octem i kretem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do dostępności - na lokalnym elbląskim szrocie rok temu widziałem ich ze 6, po 40-50 PLN, wszystkie wymagające gruntownego czyszczenia

sztuka którą wziąłem jest naprawdę ok, aczkolwiek dłuuugo ją wewnątrz wytrawiałem na przemian gorącymi octem i kretem

Lokalnym tzn? Mozesz podac dokladna lokalizacje w Elblagu? Bo mam zamiar sobie cos nowego zaltwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lokalnym tzn? Mozesz podac dokladna lokalizacje w Elblagu? Bo mam zamiar sobie cos nowego zaltwic.

hmmm

osiedle Zatorze, przy ulicy Malborskiej lub ew. Lotniczej ... ale chyba jednak Malborskiej ... wjeżdżając od Tysiąclecia mijasz tory kolejowe i po prawej stronie masz duuuży komis/warsztat/szrot - ciężko przeoczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW jak czysciles ta nagrzewnice Kretem to ja bym sie bal o jej szczelnosc...sprawdz dokladnie czy ci nie przecieka...

spokojnie - już u mnie troche działa ... kupiłem i używam jej od zeszłej zimy :D - co prawda nie bez przerwy ale działa

cały proces czyszczenie trwał sporo, ale przyniósł dobre rezultaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi