Dj. Gargamel Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 wiem ze na ten temat bylo juz kilka watkow ale niestety nie znalazlem w nich odpowiedzi na nurtujace mnie pytania, mialem tez powazny klopot z wybraniem dzialu w koncu to klopot z emailem a wiec do rzeczy jak kazdy spotkalem sie ze spamem, zawsze w tych wiadomosciach jest unsubscribe kiedys przy kazdej wiadomosc tak robilem i o dziwo spam przestal przychodzic mialem jakis rok przerwy a teraz jak gdyby nigdy nic zaczelo mi po 5 dziennie przychodzic wiec biore unsubscribe i co teraz przychodzi mi z 10 mejli dziennie, tu wiec pytanie czy to wyrejstrowanie cos daje czy tylko pogarsza sprawe ?? czy istnieje jakies wyjscie zeby nie musiec instalowac zadnych anty spamowych programowych ani specjlanych klientow poczty zeby pozbyc sie tego syfu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Wyrejestrowanie się jest zwykle wpisaniem się na 10 innych list mejlingowych. Żeby pozbyć się tego albo robisz filtry na serwerze (na darmowych serwerach zwykle już są defaultowo) albo musisz mieć klienta poczty z filtrem. Inaczej się raczej nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 rozumiem bardzo dziekuje za szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zwlaszcza obcokrajowcy sa strasznie rozbrykani i czuja sie bezkarnie robiac sobie z naszych mailow wysypisko smieci, tzn w momencie wypisania maja mail w bazie ktory moga udostepniac innym inni innym itd w nieskonczonosc i tak wlasnie robia, w ten sposob lista mailow sie mnozy. Jedynym wyjsciem jest pozbycie sie maila calkowicie bo filtrowanie nie ma wiekszego sensu bo cholerni spamerzy i tak znajduja sposoby na wymiganie, np losowe naglowki, adresy mailowe, wiec tworzenie regul nic nie da :x A swoja droga bulwersuje mnie to tymbardziej bo np takie prawo dotyczace piractwa dziala u nas swietnie, polska policja pilnuje dorobku zachodnich producentow, natomiast jak ja dostaje 100-200 spamow dziennie to co tam machnac reka, bo przeciez moja skrzynka i prywatnosc sa nic nie warte i w takim przypadku polska policja juz nic zrobic nie moze i ci sami zachodni producenci sa bezkarni i to jest paranoja... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 I wtedy z pomoca przychodza komercyjne skrzynki, place 60zl rocznie i przez ostatnie 2 (albo 3, juz nie pamietam) lata nie mialem ani jednego listu ze spamem, nie wspominajac o innych zaletach takich skrzynek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...