Gość Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 witajcie sluchajcie mam taki problem - niedawno otrzymalem taka karte i mam problemy z odpalaniem roznych gierek itd... wszystko mi sie przycina, na rivie tnt2 m64 - wszystko o wiele lepiej mi chodzilo karta to jest : klik tu ! podkrecilem jej pamiatki na 166 mhz (poczatkowo 143) proca zostawilem bez zmian 200 Mhz (ze wzgledu na brak coolera) w 3dmarku 2000 (:/) przy 800x600 wynik sie wacha od 830 - 850 pkt.... sterowniki - Detonatory 30.82 sprzet : - jak w podpisie macie jakies pomysly co zrobic zeby ja rozbujac.... bo ja juz wymiekam... nawet w NFS Porsche nie moge sobie posmigac (na rivie to chodzilo pieknie) filmy mi sie krzacza :/ wogule kicha na maxa :/ Pozdrawiam - zyczac przy okazji miłego wskoku do nowego roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 mam ten sam problem po przesiadce z rivy na gf 2 mx 400 tez mialem ten problem ale bool jest w plycie gl. i w naszym agpx2 :) riva byla referencyjnie stworozna do agpx2 (gdzies to czytalem) a gf4 mx 400 typowo do agpx4 tak wiec go to strasznie obcina ... i tutaj sa schody bo gry rozponaja twoja karte i ustawiaja sszczegoly itd wedle twojej karty (ht2 , diablo II i wiele innych gierek) a karta nie wyrabia bo ma szyne 2x66 a nie 4x66 mhz ... i nie wyrabia i sa lagi .... ta dam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 mam ten sam problem po przesiadce z rivy na gf 2 mx 400 tez mialem ten problem ale bool jest w plycie gl. i w naszym agpx2 :) riva byla referencyjnie stworozna do agpx2 (gdzies to czytalem) a gf4 mx 400 typowo do agpx4 tak wiec go to strasznie obcina ... i tutaj sa schody bo gry rozponaja twoja karte i ustawiaja sszczegoly itd wedle twojej karty (ht2 , diablo II i wiele innych gierek) a karta nie wyrabia bo ma szyne 2x66 a nie 4x66 mhz ... i nie wyrabia i sa lagi .... ta dam :) Absolutnie nie zgadzam się z taką teorią. Sam miałem GF2 MX 400. I testowałem ta kartę na AGPx4 i x2. Różnice były tak niewielkie że w praktyce nieodczuwalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 mam ten sam problem po przesiadce z rivy na gf 2 mx 400 tez mialem ten problem ale bool jest w plycie gl. i w naszym agpx2 :) riva byla referencyjnie stworozna do agpx2 (gdzies to czytalem) a gf4 mx 400 typowo do agpx4 tak wiec go to strasznie obcina ... i tutaj sa schody bo gry rozponaja twoja karte i ustawiaja sszczegoly itd wedle twojej karty (ht2 , diablo II i wiele innych gierek) a karta nie wyrabia bo ma szyne 2x66 a nie 4x66 mhz ... i nie wyrabia i sa lagi .... ta dam :) Absolutnie nie zgadzam się z taką teorią. Sam miałem GF2 MX 400. I testowałem ta kartę na AGPx4 i x2. Różnice były tak niewielkie że w praktyce nieodczuwalne. tez sie nie zgadzam poza tym miałem rivke m64 agpx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Również się z tą teoria z kosmosu niezgadzam ponieważ jak koledzy posiadałem kiedys gef2mx 400 na AGPx2i karta hulała super a różnice na tej grafoie pomiedyz AGPx2 a AGPx4 były w postaci 50pkt na 3DMARKU 2000. Zobacz jakie masz napiecia na zasiłce moze zasilacz nie wyrabia , a może niepotrzebnie kreciles karte mialem kiedys taka wredna kartte ktora sie "cieła" po zwiekszeniu MHZ na pamieciach o 1 !! instalniej starsze stery ! , przeinstaluj system, wyłacz lub włacz synchronizacje w sterowniku,kombinuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zobacz jakie masz napiecia na zasiłce moze zasilacz nie wyrabiatego nie sprawdzalem a może niepotrzebnie kreciles karte mialem kiedys taka wredna kartte ktora sie "cieła" po zwiekszeniu MHZ na pamieciach o 1 !!to raczej nie od tego.... instalniej starsze stery !jeszcze starsze ??? , przeinstaluj systemto juz wykonalem , wyłacz lub włacz synchronizacje w sterownikuzawsze to robie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 A kombinowałeś ze sterami od producenta grafy ??? Spróbuj jescze tego, intsalnij tez jescze starsze stery cos kolo 12.xx czy 15.xx moja HERCULESA chodziła full stable bez zaciec tylko na sterach producnta i właśnie na starych referencyjnych sterach nvidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Moja hasa na 42.86, zero problemów zero stresu spę spokojnie :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 A kombinowałeś ze sterami od producenta grafy ??? Spróbuj jescze tego, intsalnij tez jescze starsze stery cos kolo 12.xx czy 15.xx moja HERCULESA chodziła full stable bez zaciec tylko na sterach producnta i właśnie na starych referencyjnych sterach nvidihmmm no mam tu jakies 12.90 :-) work in progress.................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 przy zainstalowaniu orginalnych sterow b.czesto sie system wiesza.... usuwalem detonatory jakims usuwaczem do tego celu ... no to jestesmy w punkcie 0 jakies pomysly ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 a moze poproboj z sterownikami via do plyty glownej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 a moze poproboj z sterownikami via do plyty glownej?juz mam najnowsze wgrane ... niestety nie pomaga :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Wszystko jasne! Pamieci to: Memory Interface: 64-bit SDR. Nie dosyc ze SDR a nie DDR to jeszcze 64bit. Zalosc. Jeden moj kumpel ma wersje 128bit i ma ok4000 3dmark01se, a drugi wersje 64bit ma tylko 1800pkt i to po podkreceniu. Czyli wez sobie rivke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 no a teraz pytanie z innej beczki... jak myslicie ile bezpiecznie moge podkrecic pamieci (standart 143 Mhz) (aktualnie 170 Mhz) zamontowalem coolera 80 mm nad karta (standart 200 aktualnie 215 Mhz) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Moja z core 200@230 mem 334@380 bez zmiany chłodzenia, teraz mam inny wihajstrek, ale chwilowo niebawie siek w o/c bo mam małe problemy z zasiłką(codegen300w) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Moja z core 200@230 mem 334@380 bez zmiany chłodzenia, teraz mam inny wihajstrek, ale chwilowo niebawie siek w o/c bo mam małe problemy z zasiłką(codegen300w) hehe jakiej firmy masz ta karte graficzna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 LIPNEJ hehe Producent DIGICOLOR, firmy ENNYAH, pamięci VIGOUR 6ns :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 oto wyniki podkrecania - uzyskalem 30 pkt wiecej (3dm2000) TEMPLATE Display: Type: Internal Width: 800 Height: 600 Depth: 16-Bit Buffering: Triple Z-Buffering: 16-Bit Refresh Rate: VSync Off Texture Format: 16-Bit CPU Optimization: D3D Hardware T&L RESULTS Platform: Internal 3DMark Result: 871 3D marks CPU Speed: 57 CPU 3D marks Game 1 - Helicopter - Low Detail: 17,2 FPS Game 1 - Helicopter - Medium Detail: 11,9 FPS Game 1 - Helicopter - High Detail: 6,5 FPS Game 2 - Adventure - Low Detail: 21,4 FPS Game 2 - Adventure - Medium Detail: 9,7 FPS Game 2 - Adventure - High Detail: 5,8 FPS Fill Rate (Single-Texturing): 187,7 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing): 357,0 MTexels/s High Polygon Count (1 Light): 1063 KTriangles/s High Polygon Count (4 Lights): 1045 KTriangles/s High Polygon Count (8 Lights): 1037 KTriangles/s 8MB Texture Rendering Speed: 84,9 FPS 16MB Texture Rendering Speed: 46,3 FPS 32MB Texture Rendering Speed: 24,5 FPS 64MB Texture Rendering Speed: 10,7 FPS Bump Mapping (Emboss, 3-pass): 47,7 FPS Bump Mapping (Emboss, 2-pass): 69,4 FPS Bump Mapping (Emboss, 1-pass): 119,5 FPS Bump Mapping (Environment): Not supported FPS PROCESSOR CPU Information: Processor Type AMD-K6 3D processor Processor Speed 400MHz Processor Caps 3DNow!, MMX Name NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Driver Date 07-16-2002 INTERNAL 3D CARD Information: Name NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Driver Name NVDD32.DLL Driver Version 4.13.01.3082 (Certified) Total Video Memory 65344KB Total Texture Memory 96576KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Nie żebym się czepiał, ale styknie dawny wynik i aktualny, noi ewe. FPS :wink: oraz napisanie jakie aktualnie masz zegary, ewentualnie bmp z wynikiem :D Ja testowałem 3dmarkiem 2000 tylko w jednej rozdziałce 640x480x16(czy posypią się artefakty)! Wynik to 7647pnkt: CPU speed 509 Game 1 low - 141,3 fps Game 1 medium - 107,2 fps Game 1 high - 68,9 fps Game 2 low - 182,3 fps Game 2 medium - 85,7 fps Game 2 high - 51,8 fps Fill rate(single) - 389,9 MT/s Fill rate(multi) - 719,1 MT/s High polygon(1 light) - 13946 KT/s High polygon(4 light) - 11857 KT/s High polygon(8 light) - 6390 KT/s 8MB rendering - 555,5 fps 16MB rendering - 344,6 fps 32MB rendering - 190,9 fps 64MB rendering - 100,3 fps Bump (3-pass) - 310,4 fps Bump (2-pass) - 366,2 fps Bump (1-pass) - 538,7 fps W porównaniu do Ciebie to gonie taki wynik procem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 u mnie to wyglada, mam tez magicznego GeForca 2 MX 400, nie jest rewelacyjny ale gram w bardzo duzo nowych gier (minimum) ale sie przyzwyczailem:)) mam nvidie .... jest ok .. !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 zauwaz ze moj GF ma rdzen 200 i pamiec 350 .... sa to ustawienia standardowe, orginalne .... !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Qrcze coś nietrybie oco biega? :? 350mhz memory standard clock! Ciekawe :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Qrcze coś nietrybie oco biega? :? 350mhz memory standard clock! Ciekawe :? Kolega myśłi, że ma 350 na pamięciach :lol: bo zobaczył pewnie to opcjach sterów. Zainstaluj se power stripa i zobacz jakie na prawde masz pamięci. Mnie sie wydaje, że wynik 800pkt i to jeszcze w 3dmarku 2k to jest za mało nawet na karte z 64bit szyną. Moim zdanie powinna ona i tak wyciągnąć przynajmniej z półtora tysiąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Niezobaczem screena, to nieówierze w to 350 standard clock memory malarz84, wiec czekam :) Włodi, ta aluzja to niedomnie chyba .. :? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 deejay: widzę że masz niestandartowe FSB=95MHz, nie pamiętam czy w tym wypadku pci jest zaniożone, czy zawyżone(ponad 40MHz). Próbowałeś może ustawić proca 4x100 i przetestować, może przez to się chrzani. Te 350Mhz u kol. Malarza to przez to ze stery pokazują tzw efektywną częstotliwość pamięci, a większość MX2 400 miała już DDR, czyli żeczywista to 175MHz. Niestety MX-400 jakie dotąd spotkałem(i chyba innych nie ma) miały albo pamięci DDR-64bit, albo SDR-128bit, co teoretycznie powinno dawać takie same osiągi Ale ta deejay'a to jakaś chimera MX400 i 64bit SDR, to wygląda jak fabrycznie podkręcona dwusetka(no i ten radiator bez wiatraka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 deejay: widzę że masz niestandartowe FSB=95MHz, nie pamiętam czy w tym wypadku pci jest zaniożone, czy zawyżone(ponad 40MHz). Próbowałeś może ustawić proca 4x100 i przetestować, może przez to się chrzani. hmm juz mam 4 x 100 ale wyzej nie pojdzie ten procek choc niby jest z najlepszej serii (AFR) wg danych przedstawionych przez AMD powinien chodzic do 70 stopni C na 95 to byly tylko testy (bylo potrzebne do 428 Mhz) ale nie dzialalo to odpowiednio i zrezygnowalem z tego Ale ta deejay'a to jakaś chimera MX400 i 64bit SDR, to wygląda jak fabrycznie podkręcona dwusetka(no i ten radiator bez wiatraka) hmm darowanemu koniowi nie patrzy sie w zeby... ta karte otrzymalem od kumpla bo kupil sobie radka... rzeczywiscie nie jest to zadna rewelacja... a nawet rzeklbym ze wielka qpa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 witajcie sluchajcie mam taki problem - niedawno otrzymalem taka karte i mam problemy z odpalaniem roznych gierek itd... wszystko mi sie przycina, na rivie tnt2 m64 - wszystko o wiele lepiej mi chodzilo karta to jest : klik tu ! podkrecilem jej pamiatki na 166 mhz (poczatkowo 143) proca zostawilem bez zmian 200 Mhz (ze wzgledu na brak coolera) w 3dmarku 2000 (:/) przy 800x600 wynik sie wacha od 830 - 850 pkt.... sterowniki - Detonatory 30.82 sprzet : - jak w podpisie macie jakies pomysly co zrobic zeby ja rozbujac.... bo ja juz wymiekam... nawet w NFS Porsche nie moge sobie posmigac (na rivie to chodzilo pieknie) filmy mi sie krzacza :/ wogule kicha na maxa :/ Pozdrawiam - zyczac przy okazji miłego wskoku do nowego roku Wspłuczuje ja na swoim geforce 2 podkręconym oczywiście :D dochodzę w 3dMarku 2001 do 3600 punktów i to jeszcze nie max i wycisne z niej jeszcze więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Miałem kiedyś podobną sytuacje przesiadłem się z Rivy na GF2 tylko 200 MX i gierki strasznie cieły gorzej niż na Rivie, pomogła reinstalacja sterów do najnowszej wersji ( bodajże to była 40.09 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Niezobaczem screena, to nieówierze w to 350 standard clock memory malarz84, wiec czekam :) Włodi, ta aluzja to niedomnie chyba .. :? ;) Nie nie do Ciebie MARIOSKARPO, do Malarza. WIem bo też kiedyś myślałem (daaawno)że mam pamiątki 350 :lol: I rozkminiałem jak to możliwe hehe to były czasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...