Skocz do zawartości
AROW

Słuchajcie problem co do szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiałem się nad zrobieieniem obódowy całej z plexi no ale biorąc pod uwage szybkoś rysowania się tego materiału zrezygnowałem i postanowiłem zrobić szkielet z plexi a "kabine" czyli pudło z szyb. Tylko jest pewien problem jak ja mam połączyć to raz ale mam gorszy problem....czym mam wywiercić dziurę w szybie ? czy to wogóle możliwe sposobem domowym.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Tylko jest pewien problem jak ja mam połączyć to raz ale mam gorszy problem....czym mam wywiercić dziurę w szybie ? czy to wogóle możliwe sposobem domowym.?

wiertarka reczna (albo automat na najnizszych obrotach) + wiertlo "diamentowe"

zeby sie nie slizgalo to sa rozne patenty

- smarujesz szybe w miejscu wiercenia terpentną

- robisz glutka z kleju (takiego na goraco) - jak zaschnie to wwiercasz sie w klej a potem w szybe (klej nie pozwala uciekac wiertelku)

pamietaj ze musza byc niskie obroty i nie mozesz naciskac

IMO troche poroniony pomysl - bo bedziesz musial niezle uwazac zeby sie nie zbic obudowy - moze zamiast plexi lepszy bylby poliwenglan - pogadaj z Mate lub Popixs'em - oni robia z tego topy do blokow WC i cos wiecej beda wiedziec o podatnosci na zarysowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi