AROW Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zastanawiałem się nad zrobieieniem obódowy całej z plexi no ale biorąc pod uwage szybkoś rysowania się tego materiału zrezygnowałem i postanowiłem zrobić szkielet z plexi a "kabine" czyli pudło z szyb. Tylko jest pewien problem jak ja mam połączyć to raz ale mam gorszy problem....czym mam wywiercić dziurę w szybie ? czy to wogóle możliwe sposobem domowym.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ...Tylko jest pewien problem jak ja mam połączyć to raz ale mam gorszy problem....czym mam wywiercić dziurę w szybie ? czy to wogóle możliwe sposobem domowym.? wiertarka reczna (albo automat na najnizszych obrotach) + wiertlo "diamentowe" zeby sie nie slizgalo to sa rozne patenty - smarujesz szybe w miejscu wiercenia terpentną - robisz glutka z kleju (takiego na goraco) - jak zaschnie to wwiercasz sie w klej a potem w szybe (klej nie pozwala uciekac wiertelku) pamietaj ze musza byc niskie obroty i nie mozesz naciskac IMO troche poroniony pomysl - bo bedziesz musial niezle uwazac zeby sie nie zbic obudowy - moze zamiast plexi lepszy bylby poliwenglan - pogadaj z Mate lub Popixs'em - oni robia z tego topy do blokow WC i cos wiecej beda wiedziec o podatnosci na zarysowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 poszukaj wiertla do szkla wyglada jak do metalu ale (durzo) bardziej szpiczaste jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Pedz do np. OBI. Maja tam duzy wybor wiertel do szkla. Pozniej wolne obroty na wiertarce i powinno sie udac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AROW Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 dzieki za all ale stwierdzilem jednak ze bede wycinal wzory z blaszaka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...