harbi Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Niedawno kupiłem nowy sprzęt (płyta główna + ram) w sklepie Komputronik. Niestety zakupiona płyta Abit NF7-S nie chce współpracować z zestawem Dual Channel (2x256) firmy TwinMos - komputer na normalnych ustawieniach jest w miarę stabilny, ale przy jakiejkolwiek próbie podkręcenia procesora komuter się wyłącza i uruchamia się syrena. Po kilkunastu próbach zmieniania konfiguracji sprzętu doszedłem do wniosku, że przyczyną moich problemów są kości Ramu. Chciałbym więc zgłosić reklamację do Komputronika i poprosić ich żeby wymienili mi kości na inne (mógłbym nawet dopłacić za nie) lub oddali pieniądze. Czy ktoś z Was próbował dogadać się w podobny sposób z tym sklepem i jakie były tego efekty. Chciałbym się też dowiedzieć na co warto zwrócić uwagę przy składaniu reklamacji, żeby obsługa zgodziła się na moje warunki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 powiem ci ze trailes na najgorszy sklep pod sloncem mam juz ich dosyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 powiem ci ze trailes na najgorszy sklep pod sloncem mam juz ich dosycNo nie mów :/ Zamówiłem u nich aerogate II, a za tyg. radka 9600 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 wiesz nie znam sklepu internetowego ktory by mi oddal kase. zawsze chca tylko wymiany na drozsze. powinni te <span style="color:red;">[ciach!]</span>e twinmosy wywalic z oferty. wszystkie sklepi internetowe dobrze wiedza ze twinmosy i abit to porazka ale zaden ci nie powie aby tego nie brac tylko cos innego. nie schodzi im, maj zwroty wiec olewaja dobro klienta bo musza sie w koncu tego jakos pozbyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 harbi - a gdzie widzisz problem? Sam napisałeś że komputer na normalnych ustawieniach jest w miarę stabilny. Tylko jak rozumieć to "w miarę"? Czy na ustawieniach default (timingi, magistrala i napięcia) dla cpu i by SPD dla ramu chodzi stabilnie i nic się nie wiesza, przechodzi testy i prime też jest stabilny? Bo jeśli tak, to nie masz podstaw do reklamacji - towar jest w pełni sprawny! Nikt nie da ci gwarancji na podkręcanie :) Inna sprawa to to, że twinmosy rzeczywiście są ostatnio jakieś nijakie :) Ja miałem podobny problem z Geilami, tylko że one nie chciały działać nawet na by SPD :( Po wymianie na OCZ (za dopłatą oczywiście) działa ok. Już tak jest, że niektóre komponenty się nie kochają wzajemnie, trzeba dobrać metodą prób i błędów. Jeśli nie minęło 10 dni od zakupu, powinni ci te pamięci wymienić bez gadania na coś innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 W moim sklepie wymienili mi nawet po 3 miesiącach pamięci (co prawda z 2700 na 3200 no ale zawsze), a dopłata tylko 5 zł ;) Co do Komputronika to jak dla mnie fajny sklepik, zamówiłem u nich Radka 9700 i dostałem najpierw bez (obiecanych) radiatorów na pamięci...wysłałem do nich maila i je dostałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 No ale jak bys nie napisal to bys ich nie dostal. COs mi sie wydaje ze komputronik chce jak najbardziej wydymac klientow... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Komputer na 'standardowych' ustawieniach nie chodzi stabilnie - przy wiekszym obciazeniu procesora, ramu i dysku np przy robieniu defragmentacji lub przeprowadzaniu jakiegos benchmarka wylacza sie i uruchamia sie ta badziewna syrena :evil: Napisalem dzisiaj emaila do komputronika i czekam na odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 mnie najbardziej denerwują, że żle paczki pakują. 2 razy dostałem procka który mial powykrzywiane nóżki. pozatym jest tam taki gość który ślęczy przy gadu gadu i zawsze jak o cos zapytam to odpowiada mi po 5 minutach i to w 2 słowach. :) pozatym zawsze coś namotają i nie polecam ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...