Skocz do zawartości
bogdans1

Podkręcanie Sapphire 9500

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tą kartę z pamięciami 3.3 i 64MB pamięci.... zastanawiam się ile można z niej wykręcić żeby jej nie spalić.

Ktoś z Was już taką podkręcał? Jeśli tak to jakie macie rezultaty.

Ja bawiłem się inną z pamięciami 3.0 i chodziła spokojnie na 310/610.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pamieci też masz Infineon 3.3 ... bo gdzieś czytałem, ze one pójdą na max 600 - anie chce spalić karty, bo jest super :)

Jak można sprawdzić ile da się wyciągnać z taktowania karty i pamięci?

Zwiększać powoli i robić testy np w 3DMarku?... jak będą artefakty to wrócic do poprzednich ustawień, czy wtedy już będzie za późno i karta się spali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz dwa duze tematy o R9500 wiec poczytaj.

U mnie pamiatki 3.3ns chodza na 303 no 305 :) z zalozonymi radiatorkami, 305 powyzej artefakty :(

Rdzen to inna bajka ;) zmiana coolera i od razu 100Mhz w gore poszybowalo taktowanie :D i do tego 8 potoczkow i jest ogolnie niezle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pamieci też masz Infineon 3.3 ... bo gdzieś czytałem, ze one pójdą na max 600 -  anie chce spalić karty, bo jest super :)

Jak można sprawdzić ile da się wyciągnać z taktowania karty i pamięci?

Zwiększać powoli i robić testy np w 3DMarku?... jak będą artefakty to wrócic do poprzednich ustawień, czy wtedy już będzie za późno i karta się spali?

pamięci - 3.3 ns i chodziły tak, ale na radiatorze był wentyl 80 mm więc wiał na pamiątki przy okazji...co prawda z 1 strony ale zawsze :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z podkręcaniem rdzenia i pamięci... z tego co wiem to jak podkręca się pamięci i już dalej nie idą pojawiają się artefakty, a jak jest z podkręcanim rdzenia? Kiedy wiadomo, że to już max - bo nie chcę karty przepalić :)

Jakimi programami testujecie max wydajność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radosuaf -> wiekszy cooler zeby bylo chlodniej tylko po to

bagdans1 -> ja testuje 3dsmarkami (2001SE i 03) bo czasami jest tak ze w 2001SE bez artefaktow a w 03 juz sa. A jak za bardzo podkrecisz rdzen to sie zawiesi komp i juz nie wydaje mi sie zeby cos sie zjaralo no chyba ze odpadnie ci cooler :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi