CthulpiSS Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Co do drugiej partii to narazie niemozna tego nigdzie dostac. Albo sie skonczyly albo ludzi wykupili badz producent zaprzestal produckji.hmmm - na pewno Ci się uda :D możesz podrzucić parę linków do opisów modów tej zabawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Patrz pierwszy post. :D Dzisiaj zrobilem wtyczke z portu LPT od drukarki. Chodzi mi o ten wtyk co sie drukarke podlancza i powiem ze pasuje idealnie i mniej roboty niz z PCI. Trzeba tylko mocno docisnac gniazdo z drugiej strony. Ja uzylem do tego zuzytej karty telefonicznej. ;) Teraz planuje zabawe z soczewka przy wielkim sprzeciwie starszego, ale i tak jak to zrobie to wyjdzie i tak na dobre. (zawsze tak jest) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Dzisiaj wkoncu wzialem sie za tryb makro. Oto rezultaty. Soczewka wykrecona o pol obrotu i odleglosc z 10-15cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 No nie ma co mowic, jesli cena jest taka jaka jest :D to nie ma sie co zastanawiac, jezeli ktos chce wykozystac aparacik do netu, fotosow sprzetu itp, bo do innych celow, to on sie zabardzo nie nadaje ;P A jak na taka cene, zdjecia calkiem wporzadku sa:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Patrz pierwszy post. :Doj już tam łaziłem, ale szaleńca chcącego ładować tą matrycę do lustrzanki nie widziałem :P po prostu oni tam nie mają tanich Zenitów do modowania - a ja tak :D Feluke - możesz zapodać dokładne wymiary tej płytki : i wysokość samego czujnika - BEZ soczewki ? bo ciekaw jestem czy jest szansa ze to sie bez poważnego cicia zmieści do obudowy ZenitTTL aha - dla ZAINTERESOWANYCH - mam nadzieje że sie Feluke nie obrazisz - złapałem kontakt z jakimś gościem który ma dostęp do tych aparatów, omawiam wstępnie koszta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Patrz pierwszy post. :Doj już tam łaziłem, ale szaleńca chcącego ładować tą matrycę do lustrzanki nie widziałem :P po prostu oni tam nie mają tanich Zenitów do modowania - a ja tak :D Feluke - możesz zapodać dokładne wymiary tej płytki : i wysokość samego czujnika - BEZ soczewki ? bo ciekaw jestem czy jest szansa ze to sie bez poważnego cicia zmieści do obudowy ZenitTTL aha - dla ZAINTERESOWANYCH - mam nadzieje że sie Feluke nie obrazisz - złapałem kontakt z jakimś gościem który ma dostęp do tych aparatów, omawiam wstępnie koszta. Chamie chcesz mnie z interesu wygrysc. :P :lol: :wink: Jutro podam jak znowu rozbiore to wszystko ale szczerze mowiac to mi sie niechce. Wysokosc matrycy ci nie podam bo musial bym odkrecac soczewke a tego juz raczej nie bede robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Chamie chcesz mnie z interesu wygrysc. :P :lol: :wink: ...podeślij mnie jedną sztukę a zamilkne w tym temacie jak grób :D Jutro podam jak znowu rozbiore to wszystko ale szczerze mowiac to mi sie niechce. Wysokosc matrycy ci nie podam bo musial bym odkrecac soczewke a tego juz raczej nie bede robic.wielkie dzięki :!: co do matrycy to zapodaj razem z soczewką to jakoś ze zdjęć wywnioskuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Sorry ze nie podawalem wymiarow plytki ale niechcialo mi sie rozkrecac aparatu. Narazie zastanawiam sie na zrobic tryb makro bo do robienia zdjec sprzetu sie niedaja normalne ustawienia. Oto wymiary: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Najtansza pseudo cyfrowka w komputroniku kosztuje 163 zeta (Mustek G-Smart Mini). Ciekawe teraz ktory z tych aparatow robi lepsze foty :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Najtansza pseudo cyfrowka w komputroniku kosztuje 163 zeta (Mustek G-Smart Mini). Ciekawe teraz ktory z tych aparatow robi lepsze foty :twisted: Zgaduj :P Mam Trusta i to nieta klasa aparatow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Najtansza pseudo cyfrowka w komputroniku kosztuje 163 zeta (Mustek G-Smart Mini). Ciekawe teraz ktory z tych aparatow robi lepsze foty :twisted: hmmm... spójrzmy: Mustek G-Smart Mini ... 640 x 480 w trybie normal (max bez interpolacji) to wychodzi jakieś ... 0,3 Mpiksela matrycy Dakota ma... jakieś 2M cóż... chyba wole Dakote :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Feluke wyslij mi na maila porobione zdjatka :> jakies 10 fotek np. :> i jeszcze powiedz jak jest z ta ostroscia, bo cos na tych fotkach (szczegolnie drzwi) to kila jest :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Feluke wyslij mi na maila porobione zdjatka :> jakies 10 fotek np. :> i jeszcze powiedz jak jest z ta ostroscia, bo cos na tych fotkach (szczegolnie drzwi) to kila jest :>Zaraz wysle ci te fotki. To zdjecie nie ostre wyszlo dlatego ze robilem tryb makro i to dlatego. ;) Normalnie to obraz jest ostry. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 yyy a o co biega z tym trybem makro? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Chodzi o to, ze soczewki sa ustawione na stale przez producenta. Ostrosc jest wtedy z okolo 1,5-2m to infinity :). Jak chcesz zrobic z bliska to musisz rozebrac aparat pokrecic soczewka odwrotnie niz zegarek dziala :) i masz tryb makro, ale za to nie widac nic spoza ogniskowej czy jak to nazwac, czyli widac tak jak te drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Chodzi o to, ze soczewki sa ustawione na stale przez producenta. Ostrosc jest wtedy z okolo 1,5-2m to infinity :). Jak chcesz zrobic z bliska to musisz rozebrac aparat pokrecic soczewka odwrotnie niz zegarek dziala :) i masz tryb makro, ale za to nie widac nic spoza ogniskowej czy jak to nazwac, czyli widac tak jak te drzwi.Napisal bys jak tam ten twoj aparat sie sprawuje. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 aha :> rozumiem :> :> :> czyli nie mam co liczyc na robienie zdjec z bliska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Heh. No wypasik :). Co tu duzo mowic. Zrobilem chyba ze 300 zdjec i mi sie odechcialo :). Teraz czekam na jakis topic dobry bo znudzilo mi sie pstrykanie czegokolwiek. Co do robienia z bliska, to chyba po 2 godzinach od kupienia nie moglem sie powstrzymac i rozlozylem. Zaden problem. Moze ten klej, co blokuje przed kreceniem soczewka, byl troche przytwardy ale jakos sie udalo. Z bliska robi lnawet adniej niz z daleka :). Hmm w sumie to zaskakujaco ladnie. Teraz mysle jak dorobic sobie jakies pokretlo, coby mozna bylo krecic bez otwierania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Heh. No wypasik :). Co tu duzo mowic. Zrobilem chyba ze 300 zdjec i mi sie odechcialo :). Teraz czekam na jakis topic dobry bo znudzilo mi sie pstrykanie czegokolwiek. Co do robienia z bliska, to chyba po 2 godzinach od kupienia nie moglem sie powstrzymac i rozlozylem. Zaden problem. Moze ten klej, co blokuje przed kreceniem soczewka, byl troche przytwardy ale jakos sie udalo. Z bliska robi lnawet adniej niz z daleka :). Hmm w sumie to zaskakujaco ladnie. Teraz mysle jak dorobic sobie jakies pokretlo, coby mozna bylo krecic bez otwierania. sluchaj, wyslij mi jakies fotki na mehow6@o2.pl :> pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...