Tasior Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 A CO WY NA TO ZEBY PRZELUTOWAĆ TROSZKE PAMIĘCI Z JAKIEGOŚ STAREGO RAMU NA GRAFE ( BO MIEJSCA MAM JESZCZE 4 ) BO ROZMIARAMI I ROZSTAWEM NUZEK TO SĄ TAKIE SAME KOŚCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 coś mi mówi że musiałbyś jeszcze pobawić się z obsługa pamięci przez gpu i takie tam :? jednym słowem raczej nierealne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 nio tak ale moze wystarczu bios do innej grafy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 hyhy, ten topic, to jakis joke? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 A CO WY NA TO ZEBY PRZELUTOWAĆ TROSZKE PAMIĘCI Z JAKIEGOŚ STAREGO RAMU NA GRAFE ( BO MIEJSCA MAM JESZCZE 4 ) BO ROZMIARAMI I ROZSTAWEM NUZEK TO SĄ TAKIE SAME KOŚCI Tak,tak .... a świstak ... Z jakiegoś starego RAMU? Może jeszcze z 10ns? Do karty z pamięcią 3,x ns ? Po pierwsze - kostki musiały by być identyczne z zainstalowanymi (o ile to w ogóle karta z 64 i miejscami na kolejne 64) a lutujący musiałby się popisać sporą sprawnością ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 A CO WY NA TO ZEBY PRZELUTOWAĆ TROSZKE PAMIĘCI Z JAKIEGOŚ STAREGO RAMU NA GRAFE ( BO MIEJSCA MAM JESZCZE 4 ) BO ROZMIARAMI I ROZSTAWEM NUZEK TO SĄ TAKIE SAME KOŚCI a tak na marginesie to nie krzycz bo jeszcze ktos usluszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 A CO WY NA TO ZEBY PRZELUTOWAĆ TROSZKE PAMIĘCI Z JAKIEGOŚ STAREGO RAMU NA GRAFE ( BO MIEJSCA MAM JESZCZE 4 ) BO ROZMIARAMI I ROZSTAWEM NUZEK TO SĄ TAKIE SAME KOŚCI Czy to bylo przemyslane ? Bo jak nie to naprzyszlosc pomysl 2x a potem napisz :) A na dzien dzisiejszy BUHAHA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 dlaczego się śmiejecie przylutowć zawsze można :D :D fajnie będzie taki "mod" wyglądał w poście nie padło pytanie :Czy te pamięci będą działały" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 już biore lutownice i lutuje :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 LOL - Nie mogłem się powstrzymać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Root87 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 pamięci muszą mieć takie same oznaczenia. jeszcze problem z obsługą przez gpu. ale lutuj :)))) Root87 Bloki wodne by Root87 www.WB.prv.pl Celeron 800@1110 :( , MSI BX Master :( , 256Ram noname (Seitec) CL3@Cl2, GeForce DDR 120/300 @ 145/340 :( & TNT2 M64 125/120 @ 164/181 :) , Double power supplies 200&235W (pararel) Powered by sprawdzanie pisowni MS Word XP :( Zostałem nawrócony: mam Linuxa „Życie jest za krótkie żeby czegoś nie podkręcić” Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 no wiem i jest jeszcz4e problem z tym ze jakieś stare ramy chodzą na max 160 mhz ale ja to chciałem do jakiejś starej grafy wcisnąć a co do przylutowania to poradziłbym seeeeeeee bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 robimy zaklady, czy mu sie uda? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Stawiam dom ze mu sie nie uda ! Ech lubie takie zaglady jak z gory wiadomo jaki bedzie rezultat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Hmm jesli karta ma miejsce i technicznie nie rozni sie juz niczym oprocz mniejszej ilosci pamieci to jesli uda sie przylutowac (i isnieja sciezki) oraz zmienisz bios to moze to sie udac. To wcale nie jest taki smieszny pomysl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Hmm jesli karta ma miejsce i technicznie nie rozni sie juz niczym oprocz mniejszej ilosci pamieci to jesli uda sie przylutowac (i isnieja sciezki) oraz zmienisz bios to moze to sie udac. To wcale nie jest taki smieszny pomysl. Na allegro ktos gainwarda gf 4600 za 350 zl sprzedac chcial z urwanymi pamieciami ! kup przylutuj zaoszczedzidsz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Hmm jesli karta ma miejsce i technicznie nie rozni sie juz niczym oprocz mniejszej ilosci pamieci to jesli uda sie przylutowac (i isnieja sciezki) oraz zmienisz bios to moze to sie udac. To wcale nie jest taki smieszny pomysl. Na allegro ktos gainwarda gf 4600 za 350 zl sprzedac chcial z urwanymi pamieciami ! kup przylutuj zaoszczedzidsz ! a co probowal wcisnac karte przez miejsce na sledzia???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Napisal ze mu poczta polska uszkodzila :) W mysl zasady dobra sciema nie jest zla! A pewnie chcial odkleic radiatorki ! no i klops Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Ostatnią karte jaką pamiętam z miejscem na ram to był S3 virge :D a ciekawe czy te pamięci do lutowania to ddr dwustronny :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 przylutuj sobie pamieci do stacji dyskietek to bedzie szybciej chodzic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Będzie jak nowe dyski 128M bufor :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Ostatnią karte jaką pamiętam z miejscem na ram to był S3 virge :D a ciekawe czy te pamięci do lutowania to ddr dwustronny :lol: Tak tam sa podstawki pod pamieci a ja mialem na mysli miejsce na plytce. Czesto w celu obnizenia kosztow rozne wersje kart maja ta sama "podstawe". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Tak tam sa podstawki pod pamieci a ja mialem na mysli miejsce na plytce. Czesto w celu obnizenia kosztow rozne wersje kart maja ta sama "podstawe". Tak ale aby to się udało pamięci musiały by być identyczne najlepiej z takiej samej grafy :) . A poza tym zobacz jak jest wykonany lut i pomyśl czy jesteś w stanie coś takiego zrobić sam. Ja raz lutowałem na grafie przerwane połączenia i mało co trupem nie padłem na oczopląs : :D . I jedno pytanie jakie nie padło: Co to za grafika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Tak ale aby to się udało pamięci musiały by być identyczne najlepiej z takiej samej grafy :) . A poza tym zobacz jak jest wykonany lut i pomyśl czy jesteś w stanie coś takiego zrobić sam. Ja raz lutowałem na grafie przerwane połączenia i mało co trupem nie padłem na oczopląs Coz oczywiscie ze musza byc identyczne a i montaz prosty nie bedzie ale mozna zglosic sie do specjalisty zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...