Skocz do zawartości
Tasior

PAMIĘCI NA GRAFIE

Rekomendowane odpowiedzi

A CO WY NA TO ZEBY PRZELUTOWAĆ TROSZKE PAMIĘCI Z JAKIEGOŚ STAREGO RAMU NA GRAFE ( BO MIEJSCA MAM JESZCZE 4 ) BO ROZMIARAMI I ROZSTAWEM NUZEK TO SĄ TAKIE SAME KOŚCI

Tak,tak .... a świstak ...

Z jakiegoś starego RAMU?

Może jeszcze z 10ns?

Do karty z pamięcią 3,x ns ?

Po pierwsze - kostki musiały by być identyczne z zainstalowanymi (o ile to w ogóle karta z 64 i miejscami na kolejne 64) a lutujący musiałby się popisać sporą sprawnością ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A CO WY NA TO ZEBY PRZELUTOWAĆ TROSZKE PAMIĘCI Z JAKIEGOŚ STAREGO RAMU NA GRAFE ( BO MIEJSCA MAM JESZCZE 4 ) BO ROZMIARAMI I ROZSTAWEM NUZEK TO SĄ TAKIE SAME KOŚCI

a tak na marginesie to nie krzycz bo jeszcze ktos usluszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to bylo przemyslane ?

Bo jak nie to naprzyszlosc pomysl 2x a potem napisz :)

A na dzien dzisiejszy BUHAHA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już biore lutownice i lutuje :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięci muszą mieć takie same oznaczenia. jeszcze problem z obsługą przez gpu. ale lutuj :))))

Root87

Bloki wodne by Root87 www.WB.prv.pl

Celeron 800@1110 :( , MSI BX Master :( , 256Ram noname (Seitec) CL3@Cl2, GeForce DDR 120/300 @ 145/340 :( & TNT2 M64 125/120 @ 164/181 :) , Double power supplies 200&235W (pararel)

Powered by sprawdzanie pisowni MS Word XP :(

Zostałem nawrócony: mam Linuxa

„Życie jest za krótkie żeby czegoś nie podkręcić”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem i jest jeszcz4e problem z tym ze jakieś stare ramy chodzą na max 160 mhz ale ja to chciałem do jakiejś starej grafy wcisnąć a co do przylutowania to poradziłbym seeeeeeee bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jesli karta ma miejsce i technicznie nie rozni sie juz niczym oprocz mniejszej ilosci pamieci to jesli uda sie przylutowac (i isnieja sciezki) oraz zmienisz bios to moze to sie udac. To wcale nie jest taki smieszny pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jesli karta ma miejsce i technicznie nie rozni sie juz niczym oprocz mniejszej ilosci pamieci to jesli uda sie przylutowac (i isnieja sciezki) oraz zmienisz bios to moze to sie udac. To wcale nie jest taki smieszny pomysl.

Na allegro ktos gainwarda gf 4600 za 350 zl sprzedac chcial z urwanymi pamieciami !

kup przylutuj zaoszczedzidsz !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro ktos gainwarda gf 4600 za 350 zl sprzedac chcial z urwanymi pamieciami !

kup przylutuj zaoszczedzidsz !

a co probowal wcisnac karte przez miejsce na sledzia????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnią karte jaką pamiętam z miejscem na ram to był S3 virge  :D a ciekawe czy te pamięci do lutowania to ddr dwustronny  :lol:

Tak tam sa podstawki pod pamieci a ja mialem na mysli miejsce na plytce. Czesto w celu obnizenia kosztow rozne wersje kart maja ta sama "podstawe".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tam sa podstawki pod pamieci a ja mialem na mysli miejsce na plytce. Czesto w celu obnizenia kosztow rozne wersje kart maja ta sama "podstawe".

Tak ale aby to się udało pamięci musiały by być identyczne najlepiej z takiej samej grafy :) . A poza tym zobacz jak jest wykonany lut i pomyśl czy jesteś w stanie coś takiego zrobić sam. Ja raz lutowałem na grafie przerwane połączenia i mało co trupem nie padłem na oczopląs : :D .

I jedno pytanie jakie nie padło: Co to za grafika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale aby to się udało pamięci musiały by być identyczne najlepiej z takiej samej grafy  :) . A poza tym zobacz jak jest wykonany lut i pomyśl czy jesteś w stanie coś takiego zrobić sam. Ja raz lutowałem na grafie przerwane połączenia i mało co trupem nie padłem na oczopląs

Coz oczywiscie ze musza byc identyczne a i montaz prosty nie bedzie ale mozna zglosic sie do specjalisty zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...