k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Czy zastosowanie okraglych kabli ata spowodowalo jakis spadek temp w budzie u was? Czy tylk ladnie i porzadnie to wyglada? Jakie macie kabelki - taie po ok 30zl czy jakies lepsze z ekranowaniem miedz itd uziemieniem , jakie polecacie.. Na razie mam tasmy a blokuja one air flow skutecznie ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja mam tak poukladane tasmy, ze nie blokuja przeplywu powietrza. Zgiac kilka razy, przykleic plasko do obudowy i po klopocie. Dodatkowo ladniej to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 hehe nie zawsze sie tak da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja mam wszystkie okragle bo dostalem w prezencie od Abita :wink: Ale ten od DVD/CD-RW byl za kroootki i kupilem 60cm Coolermaster Carbon. Ogolnie okragle kable poprawiaja estetyke wnetrza, lepsza wentylacja. Tylko oczywiscie tez trzeba je odpowiednio ulozyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ja mam totalny burdel... ponadto... moja dziewczyna miala przez krotki czas takie wlasnie okragle kable i nic poza ich dlugoscia i kragloscia w porownianiu do jej poprzednich tasiemek nie zauwazylem :/ jednym zdaniem: "jestem na NIE" :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 nie będe zakładał nowego topicu więc pytam tutaj czy kable mają jakiś wpływ na wydajność dysku ? to znaczy np mam ata 133 kabel okrągły ale jakiś no name i czy zauważe przyrost wydajnosci po zmianie na coolemastera czy akasa ? moze to i głupie pytanie ale nie wiem dlatego pytam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 a ja odradzam firmowe okragle kable - no chyba ze ktos jest wielkim esteta, ma okienka i lubi czesto przez nie zagladac do wnetrza budy :P - sam nabylem Antec Cobra i to byla najgorsza inwestycja komputerowa 2003r. ;) poza tym ze fajnie wygladaja to same minusy drogie, maja twarde oslonki przy wtyczkach (co utrudnia dopasowanie/ulozenie), ... obecnie sotsuje najprostszy z mozliwych patnetow na "okragle" kable (0 ciecia) - standardowe "szmaty" (czy to 40 czy 80) skladam w harmonijke i spinam cieniutkimi opaskami zaciskowymi (takimi do kabli) - "szmaty" sa w kompelcie z plyta glowna wiec koszty to te opaski (kilka groszy szt.) i jest tak samo z przeplywem powietrza jak przy fimowych okraglych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 wlasnie myslalem ze te okraglaki to szkoda kasy lepiej cos faktycznie sensownegoi inwestowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 gdzies widzialem ze mozna te plaskie pociac na paski i tak zrobic okragle :D ale sam tego nie robilem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 A ja se zrobiłem coś takeigo Potrzebna DUŻA CIERPLIWOŚC!!!!!!!! do robienia takiego kabelka i bardzo ostry "nozik" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 A ja se zrobiłem coś takeigo Potrzebna DUŻA CIERPLIWOŚC!!!!!!!! do robienia takiego kabelka i bardzo ostry "nozik" a mozesz napisac po ile tych kabelkow trzeba razem zostawic , bo chyba raczej nie pojedynczo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 No chyba Ci chodzi o to czy są jakieś kabelki połączone??? No ja akurat wszyskie "rozłączyłem" ale mysle, że ja po dwa sie zostawi złączone to będzie ok. ale znowu pewnie będzie problem z upchaniem ich do rurki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 A widział ktoś okrągłe 90cm taśmy ?? Za chiny ludowe nigdzie tego nie moge dostac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Ja kupiłem na giełdzie we Wrocławiu okrągłe kabelki noname po 25/szt. Całkiem porządne. Trochę taniej widziałem jeszcze takie ręcznie rozcinane badziewia, zapakowane w szmacianą "rurkę", ale takich nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 A widział ktoś okrągłe 90cm taśmy ?? Za chiny ludowe nigdzie tego nie moge dostac :(:arrow: taa.. za oceanem widzialem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 jak kupilem dzis akase 60cm mialem 1 od abita ale zakrotki dalem cale 30zl ladnie wygladaja mienkie koncowki Kwiecien widzialem na wgk w firmie cooling.pl ( http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=299 ://http://www.cooling.pl/product_info....roducts_id=299 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 No wkońcu :D :D I jakiego taniego zalmana ZM80C-HP tam mają (107zł !!) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja u niech kupilem chiefa 360 (single fan) za 198zl (ztargowalem na wgk ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 sprawiłem sobie prezent gwiazdkowy w postaci takowych taśm (made by Coolermaster) do HDD i FDD. Fajna sprawa, dają się ładnie wyginać i wogóle. :wink: wcześniej miałem robione "okrągłe", no ale... Modduję budę więc uważam, że to po prostu lepiej wygląda niż szara taśma. No wiecie - profesjonalnie. 8) a co do przepływu powietrza - na pewno lepszy niż przy płaskich taśmach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Także nabyłem CooleMasterki, nawet z uziemieniem :o ... poprawiła się wentylacja obudowy ... temp. spadła o 2C. Testy dysku wzrosły nieznacznie. Został mi do wymiany jeszcze kabelek od FDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 A ja sam sobie zrobile zkrecile tasme i walilem do takiej czarnej osłonki elektrycznej nie powiem ze sie cos z temperaturakami zmienilo ale zato ładniej wyglada i jest wkoncu pozadek ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 nie będe zakładał nowego topicu więc pytam tutaj czy kable mają jakiś wpływ na wydajność dysku ? to znaczy np mam ata 133 kabel okrągły ale jakiś no name i czy zauważe przyrost wydajnosci po zmianie na coolemastera czy akasa ? moze to i głupie pytanie ale nie wiem dlatego pytam :wink: tak, mają wpływ na wydajność! zobacz te screeny - mierzone zap omoca HD TACH Zwykłe kable Okrągłe W/g mnie róznica jest znacząca oczywiscie na rzecz okrągłych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 a wg mnie nie ma zadnej roznicy wydajnosci, bo niby jak? tasma zwykla, czy okragla ma tyle samo zylek, prady sobie biegaja takie same, dlugosc w tym przypadku raczej nie ma znaczenia. Mevius: wyniki Twoje sa identyczne, roznica bierze sie z niedokladnosci pomiarow, sredni odczyt wyszedl raz 20,1 MB/s a drugi raz 20,2 MB/s wiec roznica w wydajnosci to 0,49% a wiec zadna. wykonaj pomiary po 10 razy na kazdym kablu i zobaczysz wtedy, ze jak wyniki sie usrednia to nie bedzie zadnej roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Hehe a ja do mojej plyty dostalem okrągłe i są zaebiste!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja zrobilem samodzielnie i nie narzekam ;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 a ja juz zapomnialem o tym temacie ;) hehe dla moich potrzeb okrqglaste nie sa potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 na allegro sa okrogle kable za 11 zyli (czy cos takiego) 60cm, takze nie jest to takie drogie. Ale z drugiej strony sa takie szare... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja mam szerokie tasmy, ale poukladane w budzie ijest tak jakby ich nie bylo. osobiscie zastanawiam sie nad akasami UV, ale tylko i wylacznei w celach estetycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Ja ma okragle Vantec-i UV reactiv i powiem ze sa ..fajne .Miekkie, ladne i swieca :D. Mam rowniez coolermastera srebrnego i tez jest fajny, miekki tylko ogolnie drogi...:( . Ogolnie nie widze jakos roznicy w wydajnosci ale wzgledy estetyczne sa zauwazalne (oczywiscie na +). Polecam jak ma ktos mozliwosc, okazje to sciagnac to zaa oceanu (rodzinka te sprawy) koszty sa naprwde znikome np. http://svc.com/rc18hd1-uvs.html. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...