cripple Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Czy Wam daja jakies roznice zmiany timingow bo ja mam kingstony kyperx cl2 3200 no i jak plyta daje im timingi 2 2 2 5 to sie wywala mi komp jak bartka 2500+ daje na 3200 + wiec daje 2 3 3 8 ale moge tez dac 2 2 2 5 zwiekszaja napiecie do 2.7v. I teraz 2 pytania czy daje to Wam jakis wzrost np. w 3d marq ?? bo ja jakos nie zauwazylem roznicy, po 2 czy zwiekszanie napiecia szkodzi w jakikolwiek sposob pamieci i procesorowi (procek narazie na standardzie 1.65 i na 3200+ przekrecony) ale korci mnie wiecej mu dac tylko nie wiem czy to w czyms nie przeszkadza choc logicznie rzecz biorac nie powinno no ale czytalem jak inni pisza ze skraca zywot podobno podzespolow jesli tak to o ile ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 czemu ktos wszystkie moje tematy daje tu ?? no jak to tez podstawowe pytanie to ja nie wiem jakie sa niepodstawowe tylko te o vmody i radiatory ?? :evil: A tu i tak mi nikt nie odpowie pewnie bo nie tu miejsce pytan o ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Ależ proszę. Specjalnie dla Ciebie. Przenoszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 alez dziekuje bardzo i przepraszam za klopot ale dziwi mnie ze te topici tak znikaja z miejsca na miejsce po 2 mozna go i tak usunac bo jednak 2 2 2 6 daja najwiecej tylko napiecie dalem z 2.65 na 2.75 i nie wiem czy to czyms grozi no ale nikt nie chce mi powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja mysle ze mozesz pamieci dawac do 2,9v ja przez dluzszy okres czasu jechalem na 2,9v(okolo 2 miechow) ale juz na tych samych taktowaniach pamiec mi leci na 2,80v :) pewnie sie wygrzała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 no ja lekko podwyzszylem bo wczeniej na 2 2 2 6 nie chcialo mi dobrze dzialac resty sie pojawialy itd no mysle ze takie lekkie podniesienie o 0.1v chyba nie zaszkodzi ale wole sie upewnic najpierw tych co w tym siedza dlugo ale narazie cos nie pisza nic wymiatacze ramowi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 timingi powinny byc tak skonfigórowane ze wszystkie mniejsze liczby powinny równac sie tej jednej wyższej ! Jesli masz np 1.5 musisz uznac to jako 2 ! nigdy nie w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 no spoko wiem ze 2 2 2 6 sa dobre ale chodzi mi o to czy podniesienie napiecia o te 0.1v jakos szkodzi i jaka jest granicza ze tak powiem bezpieczenstwa jesli chodzi o ram - 2.9v ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 że tak powiem ciężko powiedziec przy jakimkolwiek OC o jakichś konkretnych granicach :) Po prostu patrzysz czy ci stabilnie chodzi, czy kości nie są za gorące i jeśłi wszystko ok to możesz dać wyższe. A jak przestanie chodzić to dajeśz niższe. Wszystko powoli i rozważnie i raczej nie nie powinno się spier.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 timingi to ok... ale co daje zwiększanie napięcia na RAM'ie, z punktu widzenia fizycznego? moze ktoś to wyjasnic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...