Skocz do zawartości
cripple

Pytanie o timingi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Wam daja jakies roznice zmiany timingow bo ja mam kingstony kyperx cl2 3200 no i jak plyta daje im timingi 2 2 2 5 to sie wywala mi komp jak bartka 2500+ daje na 3200 + wiec daje 2 3 3 8 ale moge tez dac 2 2 2 5 zwiekszaja napiecie do 2.7v. I teraz 2 pytania czy daje to Wam jakis wzrost np. w 3d marq ?? bo ja jakos nie zauwazylem roznicy, po 2 czy zwiekszanie napiecia szkodzi w jakikolwiek sposob pamieci i procesorowi (procek narazie na standardzie 1.65 i na 3200+ przekrecony) ale korci mnie wiecej mu dac tylko nie wiem czy to w czyms nie przeszkadza choc logicznie rzecz biorac nie powinno no ale czytalem jak inni pisza ze skraca zywot podobno podzespolow jesli tak to o ile ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alez dziekuje bardzo i przepraszam za klopot ale dziwi mnie ze te topici tak znikaja z miejsca na miejsce po 2 mozna go i tak usunac bo jednak 2 2 2 6 daja najwiecej tylko napiecie dalem z 2.65 na 2.75 i nie wiem czy to czyms grozi no ale nikt nie chce mi powiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja lekko podwyzszylem bo wczeniej na 2 2 2 6 nie chcialo mi dobrze dzialac resty sie pojawialy itd no mysle ze takie lekkie podniesienie o 0.1v chyba nie zaszkodzi ale wole sie upewnic najpierw tych co w tym siedza dlugo ale narazie cos nie pisza nic wymiatacze ramowi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że tak powiem ciężko powiedziec przy jakimkolwiek OC o jakichś konkretnych granicach :)

Po prostu patrzysz czy ci stabilnie chodzi, czy kości nie są za gorące i jeśłi wszystko ok to możesz dać wyższe. A jak przestanie chodzić to dajeśz niższe. Wszystko powoli i rozważnie i raczej nie nie powinno się spier..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi