Bartek Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Hej mam p4 2.26 fsb533 od przed wczoraj i mam pytanie o temperaturę w jakiej może chodzić ; u mnie jest ok 55-56 C gdy jest obciążony, a w windzie ok 42-45 czy to o.k? jeśli nie to ile powinno być narazie nie mam zamiaru go podkręcać. radiator z wiatrakiem jest firmy green power bo proca kupiłem oem dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 temp to taka sobie. ja na niekreconym P4 2,53GHz i Vcore 1,47V mam 39stopni w idle i okolice 50 pod obciazeniem. Volcano 7+ na silent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 U mnie też temp. przy max. obciążeniu wynosi ok. 56 st. i zamieżam zamontować Volcano 7+. Możesz podać jak sprawuje się ten coolerek? Wiem, że dobrze chłodzi, ale czy jest głośny i co z montażem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Koniecznie zmien Cooler !!! Mysle ze Volcano 7+ powinien starczyc . Te temperatury sa troszke za wysokie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 U mnie też temp. przy max. obciążeniu wynosi ok. 56 st. i zamieżam zamontować Volcano 7+. Możesz podać jak sprawuje się ten coolerek? Wiem, że dobrze chłodzi, ale czy jest głośny i co z montażem? Nawet na silent jest stosunkowo glosny, roznica w porowaniu z BOX jest spora ale wydajnosc jest bez porownania lepsza. Zalozenie to proscizna, ale zdjecie to koszmar. 3maja go 2 matalowe blaszki, ktore trzeba ostro wygiac by cooler zszedl. Jak ktos jest nerwowy to moze latwo plyte uszkodzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 U mnie też temp. przy max. obciążeniu wynosi ok. 56 st. i zamieżam zamontować Volcano 7+. Możesz podać jak sprawuje się ten coolerek? Wiem, że dobrze chłodzi, ale czy jest głośny i co z montażem? Nawet na silent jest stosunkowo glosny, roznica w porowaniu z BOX jest spora ale wydajnosc jest bez porownania lepsza. Zalozenie to proscizna, ale zdjecie to koszmar. 3maja go 2 matalowe blaszki, ktore trzeba ostro wygiac by cooler zszedl. Jak ktos jest nerwowy to moze latwo plyte uszkodzic. Heh, raz oblal mnie zimny pot jak sciagalem V7 (bez +) i zjechal mi srobokret i przejechalem po plycie takim slizgiem, ze potem sie dziwilem jak to sie stalo, ze nie skaszanilem plyty :) Poprostu bardzo mocny jest docisk w V7 i podejrzewa, ze w V7+ jest podobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 dzięki za informacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 tez mam tego green power i tez mam klopoty z temperatura-to jakis shit,a zaplacilem 65zl za niego to myslalem ze bedzie dobry a tu [gluteus maximus],mam 70C po grze w soldier of fortune,zamątowalem ddatkowego wiatraka-wydmuch z komp.i jest góra 56,5 po grze,ciekawe czy jakbym kupil jakiegos innego radiatora czy by bylo leiej...masz moze zdjecie tego coolera?ile za niego dales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zanim miałem WC to miałem jakiś tani wynalazek produkcji Spire model - nie wiem na pudełku pisze 9T200B1H3G przy max load miałem tylko 43 stopnie a wkońcu mam największy z was piekarnik czyli Wiliamette Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 U mnie na procu 1.8@2.7 przy napieciu 1.55 V i Volcano 7+ na medium: zwykla praca w win - 30-34 stopnie pelne obiazenie proca - temeratura dochodzi maksymalnie do 43 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 tez mam tego green power i tez mam klopoty z temperatura-to jakis shit,a zaplacilem 65zl za niego to myslalem ze bedzie dobry a tu [gluteus maximus],mam 70C po grze w soldier of fortune,zamątowalem ddatkowego wiatraka-wydmuch z komp.i jest góra 56,5 po grze,ciekawe czy jakbym kupil jakiegos innego radiatora czy by bylo leiej...masz moze zdjecie tego coolera?ile za niego dales? Mój też kosztował w okolicach 60 zł ale teraz mam Volcano7+ i w silent max 50 w największe upały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 :arrow: widze, ze Volcano 7+ ma coraz wiecej zwolennikow i uzytkownikow, ktorzy uzywaja go na codzien. naprawde chlodzenie godne polecenia na Athlona XP i Pentiuma 4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 A ja mam jakiegoś Coolmaster'a robiącego sporo hałasu (5000 obr./min) i temp. mam max. 36*C. Więc zastanawiam się nad błędem pomiaru.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...