BoGuS Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Mam pytanie czy jest jakiś program którym można naprawić geometrie dysku, bo PartitionMagic mi wywala, że aby to naprawić musze usunąc wszystkie partycje i stworzyć je ponownie?? Tylko co ja mam zrobic z 80gb danych :D Pomóżcie please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 nie bardzoi kumam o co chodzi z ta geometria dysku ale chyba kcesz pozmieniac rozmiar partycji ??, jezeli tak to ja bawie sie programem ranish tylko nie zawsze mozan zmienic rozmiar partycji nie tracac przy tym danych ( czasem jak sie sektory pop..... to trza format nowej partycji robic) ale ogolnie probramik spoko, dzieki niemu i win xp ustawilem sobie ladnie zbadowany dysk :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wiem o co Ci chodzi. Wpisy w tablicy partycji nie zgadzaj sie z rzeczywistym rozmieszczeniem partycji... Jesli jakies partycje sie nakladaja to moze byc problem... Moj kumpel moze bedzie wiedzial... ale teraz spi (w koncu pozno jest a nawet powiedzialbym wczesnie) - zapytam go jutro, bo jak np mi zniknela tablica partycji to ja przywracal ale nie pamietam czym... mozliwe ze ten progs pomoze i w tym wypadku... ale oczywiscie trzeba bedzie dysk do kompa z systemem podlaczyc i tam uruchomic program.. Mozliwe ze to bylo cos z pakietu Nortona ale nie jestem pewien... Najwazniejesze, abys nic nie probowal zapisywac na nim - zadnych scandiskow, formatow i zmian rozmiaru partycji... jesli cos zmienisz to beda schody... DOPISANE: Kumpel mowil, ze to chyba Partition Magic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...