k a m e r e k Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Jak oceniacie wasze zasilki pod wzgledem dzwieku jaki produkuja - chodzi o modele od 360W wzwyz wszystkie firmy (m.in.chieftec, antec, seasonic, huntkey, zalman, fortron, Tt, enermax....) Co sadzicie o zasilkach chlodzonych pasywnie... szczegolnie zas mnie interesuje porownanie huntkeya active pcf silent z chiefteciem DF jakie macie w nich temperatury przy danych rpm i dB? ktory wg was jest najcichszym dostepnym na rynku w PL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Na dniach będzie recka huntkey'ów na ocm.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 ja moge sie wypowiedziec jedynie na temat chiefteca 360W z pasywnym PFC :) jak dla mnie jest on praktycznie niesłyszalny , zadnych terkotow łozysk etc. tylko lekki szum powietrza naprawde bardzo cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 uhhh 17 raz chyba poruszane jest "cichosc" zasilki chieftec i po raz kolejny komus innemu odpowiadam ze chieftec 360 DF activ PFC jest nieslyszalny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Chiefteci sa ciche. Jesli chodzi o te chlodzone pasywnie to hmmmm..... chyba sa dosyc ciche a moze nawet nieslyszalne, ale pewien nie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Gie en zet po 1 ten temat ma zebrac info zeby ludziska nie szukali po 2 mam tego chiefa df wiec wiem jak chodzi po3 chodzi jak widac w tresci 1 posta o POROWNIANIE po 4 warto przeczytac posta nr 1 zanim sie mowi ze juz cos bylo ent "Zasilacz Chieftec 360W został przystosowany do współpracy z bardzo rozbudowanymi zestawami komputerowymi (dodatkowe wentylatory, termomoduły Peltiera). W zasilaczu zastosowano układ aktywnego PFC (Power Factor Correction). Zasilacz wyposażono w dwa wentylatory ułatwiające chłodzenie jednostki. Przystosowany do pracy z INTEL P4®. SPECYFIKACJA: - aktywne PFC - 2 x Wentylator podwójnie łożyskowany - złącze dla procesorów INTEL P4® MAX.OUTPUT POWER: 360W DC OUTPUT: +3.3V=28.0A +5V=35.0A +12V=17.0A +5Vsb=2.0A -5V=0.3A -12V=0.8A " to jest aktywny PFC :) a nie chlodzony pasywnie bo sa wsyzkie aktywnie chlodzone a pfc to tyle ze pobiera z sieci tyle ile mu trzeba w danej chwili a wiec sie mniej grzeje wiec mniej musi wiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 W kwesti ciszy ja bym stawial na zasilacze z jednym wentylatorem 120mm, cos w stylu Fortona FSP350-60PN. Wydajnosc takiego wentylatora, przy takim samym poziomie halasu, odpowiada conajmniej 3 wentylatorom 80mm. Dzieki jego umieszczeniu wewnatrz obudowy komputera a nie na tylnej sciance obudowy, zrodlo haslasu jest bardziej odizolowane i wytlumione. Dodatkowo, poprzez wieksza wydajnosc takiego wentylatora, mozemy zmniejszyc liczbe wiatrakow w obudowie co korzystnie wplynie na wyciszenie calego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Q tec 19 DB ja mam Q teca ale tego starszego z 26 DB i daje do niego 2 x S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 to ja tylko moge powiedziec ze porownawczo (na ucho) SeaSonic SS-300FS jest cichszy od Sirtecow HPC-300-202 (tu sprawdzalem z wersja cichsza i glosniejsza), HPC-340-202 i HPC-360-202 - oczywiscie wszystko sprawdzane gdy zasilacz byl obciazony (podlaczony do kompa) bo na sucho to zadne sprawdzanie (bez obciazenia wentylki w kazdym z nich ledwie sie kreca) PS gdyby ktos byl zainteresowany SeaSonicami to powiem tylko ze juz dotarly do Polski - a raczej zostaly "przemycone" ;) w komputerach MaxData (wiecie producent Belinea ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...