erbs Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Witam. Właśnie skończyłem projekt mojego lcd. Wygląda to tak jak wygląda, czekam na jakieś opinie. Co w tym siedzi: - znany LCD 3x24 z allegro - płytka uniwersalna na której jest stabilizator napięcia do 5V - potencjometry - gniazda [drukarkowe, zasilania] - włącznik A teraz jak to powstawało I - Na początku zmontowałem z tatą [wielkie dzieki dla niego] lcd oraz płytkę ze złączami [do lcd przylutowaliśmy taśmę a na końcu złącza] II - potem złożyłem wszystko do kupy i odpaliłem [dopiero po pół roku od złożenia bo składając inne lcd uwaliłem sobie kontroler na mobo, a teraz mam nowe mobo więc pomyślałem że czas się za to wziąć] III - 3 godziny zabawy nożykiem do tapet i powstały 2 otwory na lcd i na gniazdo lpt, reszta poszła szybko przy pomocy wiertarki. Całość wygląda i o dziwo działa tak: Zdjęcia są słabe [cienka kamerka] dlatego więcej nie robiłem. Cała zabawka korzysta z zasilacza 5V nie stabilizowanego bo w środku jest stabilizator, mi się podoba, a co wy sądzicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Jak uporałeś sie z połączeniem tej taśmy od lcd z resztą ukladu? Masz może odpowiedni złącze bo trochę haotycznie to opisałeś i nic nie wywnioskowałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 niezle , ile dałes za tego lcd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 odpowiem za kolege - lcd 3x24 z ALLEGRO kosztuje 25zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Dolutowałem do taśmy z lcd taśmę taką jak od HDD [taka od starszych dysków 40sto pinowa]. Mały grocik i dobra lutownica - chodzi o to żeby nie lutować długo bo taśma się rozpuszcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 a jeśli wezme i stocze na tokarce drugą strone grotu w mojej lutownicy (stocze go na szpic) to dam rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Po pierwsze musisz mieć dobra lutownice, po drugie dobry cienki ale nie za cienki ostry grocik. I jazdaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Bez przesady z tym grotem Mrozik. Ja lutowałem takim nie za dużym, ale nie takim jak łepek od szpilki, z resztą wszystko zależy od umiejętności lutującego. Dobrą lutownice musisz mnieć, ja lutowałem taką japońską z regulacją temperatury, ale taki zwyczajny weller powinien spokojnie starczyć, z tym że musisz dobrać grot. Moge zrobić fotkę grota którym ja lutowałem jak chcecie [bedziecie mieli obraz jakim da rade]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 No mozesz dać fotke tylko połuż obok niego cos żebyśmy mogli wymiar cłapać - np. zapałke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Oto fota: Grot jest długości zapałki a na końcu jest (chyba) 0.5mm grubości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja dzisiaj polutowałem juz połowe kabli grotem o szerokości 4mm :) Nawet nieźle idze. Puźniej chce to zalać jakimś klejem żeby się trzymało - i tu pytanie czy poxipol przewodzi prąd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zalej to plastkiem z pistoletu ;) U mnie dziala juz prawie pol roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...