Barty Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Witam. Mam pytanie do starych wyjadaczy kart graficznych, ktorzy zjedli swoje zeby na podkrecaniu s3 virage na pci :D Jakiego FX 5700 wybrac i czy wogole warto. Chcialbym, aby alternatywa byly TYLKO GeForce, gdyz na kartach Ati przejechalem sie dosc mocno, a i nie dzialaja dobrze z moja ulubiona Neverwinter Nights. Zawodnicy: Gigabyte FX5700 128Mb DDR za 731,- Gigabyte FX5700 Ultra 128Mb DDRII za 865,- Sparkle FX5700 128Mb DDR za 792,- Sparkle FX5700 256Mb DDR za 853,- Winfast FX5700 128Mb DDR za 775,- A i jeszcze drugie pytanie: Czy przy wyborze Gigabyte FX5700 Ultra wytrzyma mi zasilacz? Sprzet jak w podpisie a zasilacz to Chieftec 360-202. Linki dla chetnych: Opis Gigabyte FX5700 Ultra Test Winfast FX5700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja mam winfasta 5700 i rdzeń kręci się na 475(jak w wersji ultra) natomiast pamieci niestety max tylko na 700. Kart sparkle za bardzo nie polecam, ponieważ pewnie mają kiepskie pamiatki i słabe chłodzenie GPU. Gigabyte słabo się kręcą. Bierz albo winfasta albo gigabyta 5700 Ultra. Nie wiem, czy jest sens wydawać te 150zł wiecej żeby mieć 1500 3dmarków więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Cytat ja mam winfasta 5700 i rdzeń kręci się na 475(jak w wersji ultra) natomiast pamieci niestety max tylko na 700. Kart sparkle za bardzo nie polecam, ponieważ pewnie mają kiepskie pamiatki i słabe chłodzenie GPU. Gigabyte słabo się kręcą. Bierz albo winfasta albo gigabyta 5700 Ultra. Nie wiem, czy jest sens wydawać te 150zł wiecej żeby mieć 1500 3dmarków więcej. no to dziwne bo ja na swoim gigabyte doszedlem do 500mhz na rdzeniu :P :D niesypie ci pamiec przypadkiem na tych 700mhz za bardzo smieciami :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 u mnie na 5600 samsungi 4ns ida na 680 ale jekby je lepiej przesmarowac (nie mam czym, bo AS 3 nie dam na pamieci) to poszly by wiecej. o ile dobrze pamietam ten 5700 tez ma takie pamieci. 1. nie bierz karty z 256mb ramu bo to bez sensu. 2. wez ta, ktora ma lespze pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Brałbym WinFasta, przynajmniej będziesz wiedział że dobre ;) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Winfast albo Gigabyte 128 MB, zobacz ktora ma lepsze pamieci i wez ta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ha, lepsze pamieci powiadacie... No sek w tym, ze nie moge sprawdzic tych kart organoleptycznie, najpierw musialbym je zamowic z hurtowni... Wnioskujac z waszych postow trzeba zamowic Winfasta i Gigabyte Ultra, tak tez zrobie... A co do pamieci, to Gigabyte ma DDRII, nie sa przypadkiem lepsze? Slyszalem ze cholernie sie grzeja, ale czy to prawda? Pewnie tak, bo jak dzialaja z zegarem 900... Ale ze od 900 do 1GHz nie daleko kto wie, moze udalo by sie je tak podniecic... Karty dotra do mnie we wtorek jak mysle to poogladam obie, chociaz bardziej mnie kusi ten Gygabyte, co Ultra to Ultra... Jak myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 sam na swieta kupiłem sobie asusa V9560/TD FX5600 256MB i teraz żałuję ale pochodzi kilka miesiecy i go wymienie na co tego jeszcze niewiem ale masz tu pare linek może ci pomożę to w wyborze: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=186 http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/..._5700ultra.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 no gigabyte ma DDR2 bo to wersja ultra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Patrząc po testach to tylko wersja ultra. Bo to zwykłe 5700 jest porównywalne z 5600 ( może tylko nieznacznie szybsze ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja wybralem PNY5700ultra wtedy niebylo zbyt duzego wyboru 2 tygodnie po premieze ale jestem zadowolony.Nawet ladnie sie kreci gpu 540mhz mem1.1ghz.Przy standardowym pamiesi 906 to jest raczej niezle. Jak narazie jestem zadowolony.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 jeśli kupować geforce'a FX to tylk oultra, te bez ultra są stosunkowo cienkie. ultra ma wysoko taktowane pamięci a to podstawa w FX. dobry i dośćtani jes tprolink, na pewno super jes tleadtek/winfast. asus, msi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Z tych co wymieniles zostaje Gigabyte 5700ULTRA. Zadna inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Cytat Z tych co wymieniles zostaje Gigabyte 5700ULTRA. Zadna inna Potwierdzam, ewentualnie FX 5700 od Winfasta, ale tylko jak bedziesz mogl porownac obie karty pod wzgledem OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamePlay Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja zawsze mówiłem jak GeForce to tylko Winfast. Sam mam GeForce'a Leadteka, to jest 2 Titanium i sądze że nie ma bardziej wydajnego GeForce'a 2 Ti :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Taa, zamowilem sobie juz w Pronoxie tego Gigabyte Ultra, czekam, ma dojechac jutro po poludniu, jak dojedzie, to napisze co i jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...