przeciwnik Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Panowie potrzebuje aby ktoś przetłumaczył mi tą stronke. z cena możemy się umowić. ( wpłace kase na konto) chce sobie zaktualizować bios i nie chce jakiegoś babola popełnić. http://www.abit.com.tw/page/en/download/guide.php http://www.abit.com.tw/page/en/download/tip_xp.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Nie no poprostu :lol: widać chłopie że jesteś bardzo bogaty (i leniwy) skoro chcesz aby ktoś ci przetłumaczył coś co wogóle ci nie jest potrzebne przeciesz to łatwizna i raczej nic nie spartolisz a jak jeszcze się boisz to przeczytaj ten artukuł. P.S. Czy taka pomoc też jest finansowana $? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 8O co za gosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 to ile placisz bo to pestka ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Chlopie ja ci polecam sciagnij sobie jakis programik(jakis translator) ktory tlumaczy z Polaka na anglik i z angilka na polak i po sprawie. Lepiej 15 minutek poszukac niz placic ;) Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 przeciwnik a skad jestes? Bo jesli np z Lodzi lub okolic to ja do Ciebie przyjade i zupgraduje Ci ten bios, za odpowiednia oplata. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Chłopaki, ja miałem serce w gardle jak pierwszy raz robiłem upgrade biosu. A jeszcze wcześniej się bałem sterowniki zainstalować do mojego GF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 1 zidentyfikuj sobie jaka masz mobo (szukaj naklejek tak jak na fotkach) 2 znjdz bios ID (fotka) 3.wchodzisz do dzialu download i znadujesz bios dla swojego mobo 4a rozpakowujesz pliczek i jest 1 plik *.bin 4b rozpakowujesz i jest 5 plikow awdflash.exe, abitfae.bat, runme.bat awdflash.exe. i bios *.bin 5 zrob sobie bootowalna dyskietke 5a jak plik rozpakowal sie tak jak w 4a musisz na dyskietke wzucic jeszcze bios flash ultility i zdecompresowany plik biosu (bin) 5b jak rozpakowal sie tak jak w 4b skopjuj wszystko na dyskietke 6 ustaw bootowanie z dyskietki jako pierwsze 7zabootuj sie z dyskietki ktura stworyzyles i jesli masz tak jak 4a i 5a to wpisz "A:>awdflash BD72_AJ.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R " (bez " oczywiscie) jak masz ami bios to wpisz A:>AMIFLASH SR7_A8.ROM a jak rozpakowalo ci 5 plikow uruchom runme.bat wpisujac runme 8 zresetuj bios zworka na mobo w tym drugim masz o robieniu dyskietki startowej w winxp 1 wchociz w moj komputer klikasz prwym przyciskiem myszy na ikonce dyskietki wybierasz format 2 zaznaczasz utwoz dysk startowy ms_dos i formatujesz niema za co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plobek Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Cytat 1 zidentyfikuj sobie jaka masz mobo (szukaj naklejek tak jak na fotkach) 2 znjdz bios ID (fotka) 3.wchodzisz do dzialu download i znadujesz bios dla swojego mobo 4a rozpakowujesz pliczek i jest 1 plik *.bin 4b rozpakowujesz i jest 5 plikow awdflash.exe, abitfae.bat, runme.bat awdflash.exe. i bios *.bin 5 zrob sobie bootowalna dyskietke 5a jak plik rozpakowal sie tak jak w 4a musisz na dyskietke wzucic jeszcze bios flash ultility i zdecompresowany plik biosu (bin) 5b jak rozpakowal sie tak jak w 4b skopjuj wszystko na dyskietke 6 ustaw bootowanie z dyskietki jako pierwsze 7zabootuj sie z dyskietki ktura stworyzyles i jesli masz tak jak 4a i 5a to wpisz "A:>awdflash BD72_AJ.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R " (bez " oczywiscie) jak masz ami bios to wpisz A:>AMIFLASH SR7_A8.ROM a jak rozpakowalo ci 5 plikow uruchom runme.bat wpisujac runme 8 zresetuj bios zworka na mobo w tym drugim masz o robieniu dyskietki startowej w winxp 1 wchociz w moj komputer klikasz prwym przyciskiem myszy na ikonce dyskietki wybierasz format 2 zaznaczasz utwoz dysk startowy ms_dos i formatujesz niema za co ;) kolega ci zafundowal SPNM :P (spozniony prtezent na mikolaja :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Na Epoxie nie mozna tego zrobic wciskajac ALT + F2 przy starcie? Wystarczy na dyskietke nagrac bin z biosem i awdflasha, reszta zajmie sie plytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat 1 zidentyfikuj sobie jaka masz mobo (szukaj naklejek tak jak na fotkach) 2 znjdz bios ID (fotka) 3.wchodzisz do dzialu download i znadujesz bios dla swojego mobo 4a rozpakowujesz pliczek i jest 1 plik *.bin 4b rozpakowujesz i jest 5 plikow awdflash.exe, abitfae.bat, runme.bat awdflash.exe. i bios *.bin 5 zrob sobie bootowalna dyskietke 5a jak plik rozpakowal sie tak jak w 4a musisz na dyskietke wzucic jeszcze bios flash ultility i zdecompresowany plik biosu (bin) 5b jak rozpakowal sie tak jak w 4b skopjuj wszystko na dyskietke 6 ustaw bootowanie z dyskietki jako pierwsze 7zabootuj sie z dyskietki ktura stworyzyles i jesli masz tak jak 4a i 5a to wpisz "A:>awdflash BD72_AJ.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R " (bez " oczywiscie) jak masz ami bios to wpisz A:>AMIFLASH SR7_A8.ROM a jak rozpakowalo ci 5 plikow uruchom runme.bat wpisujac runme 8 zresetuj bios zworka na mobo w tym drugim masz o robieniu dyskietki startowej w winxp 1 wchociz w moj komputer klikasz prwym przyciskiem myszy na ikonce dyskietki wybierasz format 2 zaznaczasz utwoz dysk startowy ms_dos i formatujesz niema za co ;) Jest za co. Dzięki serdeczne. nie wiem jak ci się odwdzięcze? jak wykonam to co w punktcie 7 to bios sam już się zaktualizuje czy coś jeszcze musze zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat Cytat 1 zidentyfikuj sobie jaka masz mobo (szukaj naklejek tak jak na fotkach) 2 znjdz bios ID (fotka) 3.wchodzisz do dzialu download i znadujesz bios dla swojego mobo 4a rozpakowujesz pliczek i jest 1 plik *.bin 4b rozpakowujesz i jest 5 plikow awdflash.exe, abitfae.bat, runme.bat awdflash.exe. i bios *.bin 5 zrob sobie bootowalna dyskietke 5a jak plik rozpakowal sie tak jak w 4a musisz na dyskietke wzucic jeszcze bios flash ultility i zdecompresowany plik biosu (bin) 5b jak rozpakowal sie tak jak w 4b skopjuj wszystko na dyskietke 6 ustaw bootowanie z dyskietki jako pierwsze 7zabootuj sie z dyskietki ktura stworyzyles i jesli masz tak jak 4a i 5a to wpisz "A:>awdflash BD72_AJ.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R " (bez " oczywiscie) jak masz ami bios to wpisz A:>AMIFLASH SR7_A8.ROM a jak rozpakowalo ci 5 plikow uruchom runme.bat wpisujac runme 8 zresetuj bios zworka na mobo w tym drugim masz o robieniu dyskietki startowej w winxp 1 wchociz w moj komputer klikasz prwym przyciskiem myszy na ikonce dyskietki wybierasz format 2 zaznaczasz utwoz dysk startowy ms_dos i formatujesz niema za co ;) Jest za co. Dzięki serdeczne. nie wiem jak ci się odwdzięcze? jak wykonam to co w punktcie 7 to bios sam już się zaktualizuje czy coś jeszcze musze zrobić ? mam pytanie: co to jest: /py /sn /cd /cp /cc /cks /R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ej, Sensej! Jak masz Epoxa (tego samego co ja z resztą) to nagraj sobie plik z Biosem na FDD i przy Postowaniu wklep ALT + F2. JAK BYK MASZ TO W INSTRUKCJI ;) I już. Cała filozofia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat Ej, Sensej! Jak masz Epoxa (tego samego co ja z resztą) to nagraj sobie plik z Biosem na FDD i przy Postowaniu wklep ALT + F2. JAK BYK MASZ TO W INSTRUKCJI ;) I już. Cała filozofia. własnie że potrzebuje zrobić aktualizacje na abicie av7 ( za kilka dni będe miał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat Panowie potrzebuje aby ktoś przetłumaczył mi tą stronke. z cena możemy się umowić. ( wpłace kase na konto) chce sobie zaktualizować bios i nie chce jakiegoś babola popełnić. http://www.abit.com.tw/page/en/download/guide.php http://www.abit.com.tw/page/en/download/tip_xp.php I teraz widać jakie przydatne są w życiu języki obce 8) Nie chciało się uczyć to teeraz płać :wink: O.K. A na serio - to ile byłeś gotów dać za przetłumaczenie tego tekstu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat mam pytanie: co to jest: /py /sn /cd /cp /cc /cks /R Prosze bardzo oto odpowiedź :) py-program flash memory sn-No orginal Bios backup cd-Clear DMI data after programming cp-Clear PnP<ESCD>data after programming cc-Clear CMOS data after programming cks-Show update Binfile cheksum r-reset system after programming Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Kto w tych czasach używa flopa ... Ja do flashowania bios'u w mojej 8rda+ używam Win flasha sciągnietego ze strony ECS'a - pracuje wysmienicie puki co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Cytat Cytat Panowie potrzebuje aby ktoś przetłumaczył mi tą stronke. z cena możemy się umowić. ( wpłace kase na konto) chce sobie zaktualizować bios i nie chce jakiegoś babola popełnić. http://www.abit.com.tw/page/en/download/guide.php http://www.abit.com.tw/page/en/download/tip_xp.php I teraz widać jakie przydatne są w życiu języki obce 8) Nie chciało się uczyć to teeraz płać :wink: O.K. A na serio - to ile byłeś gotów dać za przetłumaczenie tego tekstu :?: 20 zł. to lepsze niź spieprzenie płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...