prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 mianowicie krece go:fsb pozostawialem bez zmian czyli 166(rzeczywista 333) potem ustawilem fabryczny mnoznik z x11 na x11,5 i tak do ladnie bylo do x12,5 gdzie komp pokazuje mi 2075mhz na procku a jak ustawie mnoznik na x13 to pokazuje cos kolo 800 kilka mhz na procesorze?? :cry: czemu tak sie dzieje ? postanowilem zmienic fsb i ustawilem na 175 a potem na 185 i (mnoznik maksymalnie na 13) i to jest max jaki udalo mi sie wicisnac (fsb-184 mnoznik 12,5 ) wyzej tego komp sie zawiesza ?? :cry: kto ma jkais pomysl ?????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 mnożnik powyżej 12,5 - zapomnij... Kręć FSB i co do cholery robi ten topic w kartach graficznych :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 plyta nie ma 5 bitowego mnoznika i dlatego nie mozesz powyzej 12,5 :( Moj Abit ma i Ja moge.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 mnożnik powyżej 12,5 - zapomnij... Kręć FSB i co do cholery robi ten topic w kartach graficznych :?: wiem wiem moja pomylka :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Po co zakładasz dwa takie same tematy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Po co zakładasz dwa takie same tematy? bo dpiero po chwili jarnaem sie ze odpalilem temat w zlej kategori :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 teraz mam na fsb 180 i mnoznik x12,5 to jest max jaki moge wycisnac, zmiana napiecia nic nie daje wiec t :cry: o chyba wina pamieci (333) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 teraz mam na fsb 180 i mnoznik x12,5 to jest max jaki moge wycisnac, zmiana napiecia nic nie daje wiec t :cry: o chyba wina pamieci (333) :?: No wiec moze 3ba było nie oszczedzać na pamiątkach i kupic DDR400 za pare zl wiecej . Mialbys FSB 200...a tak ?....zonk ! :evil: Obniz FSB, pusc programy do testowania pamieci i potem stopniowo zwiekszaj FSB co jedną dzialke - w koncu zlapiesz gdzie Ci sie pamieci "kończą"...pozostaje jeszcze kwestia timng-ów..zabawa na dluzszy czas :twisted: A tak na marginesie..monitorujesz napiecia zasilacza itp ???.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 narazie zasilacz jeszcze ciagnie :P uff... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 jop to wina pamieci kupuje sobie 400mhz i bede smigal :lol: a swoja droga co myslicie o tych pamieciach: GeIL DDR 256MB/400 Radiator PC3200 CL2,5 jakie sa najlepsze do krecenia i jednoczesnie tanie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...