sebasw Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 jak kazdy wie synchroniczna praca procka i pamieci w kompie to wyjscie lepsze. pod katem wydajnosci systemu, niz praca asynchro ale jak jest z karta grafiki ? zawsze gpu nie jest synchroniczne z pamieciami na grafice. czy zatem lepiej dac synchronicznie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ustaw lepiej synchronicznie FSB z PCI... :twisted: a co do grafy to nie trafiony pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 nie trafiony ? ale dlaczego ? mam na mysli oczywiscie wartosci NIE efektywne. np. w moim radku jest 275/270 - gpu/pamiec czy zatem przy podkrecaniu zawsze dawac o 5 Mhz wiecej gpu ? czy zrobic np. 300/300 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 nie trafiony bo temat wielokrotnie poruszany na forum, a sam pomysł był już testowany - bez rezultatów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 oki, wiec co radzisz ? jak podkrecac ? przy zachowaniu korelacji wzgl. zrodlowej czestotliwosci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 NO chyba ze procek sie podkreci do Efektywnej szyny pamieci wtedy to bedzie rezultat :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 oki, wiec co radzisz ? jak podkrecac ? przy zachowaniu korelacji wzgl. zrodlowej czestotliwosci ? nie wiem czy ty chcesz drugą hameryke odkryć czy co, ale kręć normalnie czyt. najpierw rdzeń do granic jego możliwości, a potem pamięć do granic jej możliwości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ameryka juz odkryta, niestety po prostu zastanawialem sie jak to krecic, a w archwium nie znalazlem nic. a odkrycia dokonam przy innej okazji i temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ameryka juz odkryta, niestety po prostu zastanawialem sie jak to krecic, a w archwium nie znalazlem nic. a odkrycia dokonam przy innej okazji i temacie. Życzę ci tego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ty w ogole jakis dziwny jestes, zamiast doradzic co i jak, to sie madrzysz... wynika z tego, ze pojecia nie masz bladego, albo cwaniak jestes. bardzo dziwny zwyczaj i mam nadzieje , ze juz nie bede musial czytac Twoich postow, bo nie wnosza niczego, czysta strata czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 najwydajniej bedzie jak wykrecisz na maksa pamieci jak i gpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Ty w ogole jakis dziwny jestes, zamiast doradzic co i jak, to sie madrzysz... wynika z tego, ze pojecia nie masz bladego, albo cwaniak jestes. bardzo dziwny zwyczaj i mam nadzieje , ze juz nie bede musial czytac Twoich postow, bo nie wnosza niczego, czysta strata czasu. Bo pytanie troszkę dziwne. Przecież można to spokojnie sobie samemu przetestować... Ja przykładowo dziś to zrobiłem :) i synchro nic nie daje. (295/320>295/295 w benchmarkach :wink: ) Zresztą zawsze tak uważałem, ale jak człowiek czyta takie tytuły wątków, to rzeczywiście się zastanawiać zaczyna :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...