cycman Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 no co jest z ta stronka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Niemiec, sgj, Dimek - dziękuję za info. Właśnie nie do końca śmiga jak należy :( Zadałem to pytanie od strony sprzętowej w dziale Platforma intel/Asus P4S8X - blokada AGP/PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a co niby jest ze stronka?? lay jest jeszcze stary, bo walczylem z zaleglymi reckami. zostala mi jeszcze jedna to moze w weekend wrzuce nowy lay i zaczne dodawac progz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cześć Wam Jest może jakiś programik który sprawdza czy komp nie jest przekręcony :D, tzn czy wszystko chodzi ok na takich ustawieniach jakie się ma, czy sie nie bedzie wiesział przez to podkręcenie itp... :) Jeżeli znacie jakiś to proszę o nazwę :). Z góry THX i pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Na przyklad: Prime 95 i Super PI jesli chodzi o CPU MemTest 86+ i Gold Memory jesli chodzi o pamiec 3DMark 2k1 i 2k3 jesli chodzi o grafike RightMark 3D Sound jesli chodzi o dzwiek ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ok thx :D, chodziło mi głownie o pamieć, ide szukac tych programikow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 :| nie ma jakis prostszych :D ?, mem test jakis dziwny, a gold memory jak odpalam to wyskakuje a na górze ze mam niezarejestrowaną wersje czy cos takiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 OK SORRY :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 pare-parenascie godzin. uzywaj przycisku edytuj. poza tym to nei jest temat o tym ile testowac cos prome tylko o tym jakie programy chcecie na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarpix Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Hallo. Ja mialem podobny problem z SP0812n .Niby pracuje w trybie UDMA 133-ale tak nie jest.Jesli uzyjesz HUTIL to dopiero ten tryb uruchomisz.Moj stary maxtor bez problemu pracowal w udma133 i bios takze mam na Auto.Pisza co innego i daja co innego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morwa2 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Jest tu kilka programikow przydatnych dla overclockerow (Ci zaawansownia pewnie je maja, ale dla niedzielnych sie pewnie przydadza ;) ) Grafika uboga, ale nie ona jest tu najwazniejsza. Dopisujcie jak cos dodac. http://niemiec.piwko.pl Mod moglby to przykleic. Dalem to, zeby nie pojawialy sie juz posty w stylu skad zassac Prime95??, SuperPI gdzie to znalesc itp. nowy adres strony na szybkim serwerze choc czasem ma on swoje kaprysy ;) www.oc-progz.prv.pl Mugłbyś dodać opisy do programów bo zabadrzo ich neiznam jakbyś mugł to był bym wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morwa2 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Jest tu kilka programikow przydatnych dla overclockerow (Ci zaawansownia pewnie je maja, ale dla niedzielnych sie pewnie przydadza ;) ) Grafika uboga, ale nie ona jest tu najwazniejsza. Dopisujcie jak cos dodac. http://niemiec.piwko.pl Mod moglby to przykleic. Dalem to, zeby nie pojawialy sie juz posty w stylu skad zassac Prime95??, SuperPI gdzie to znalesc itp. nowy adres strony na szybkim serwerze choc czasem ma on swoje kaprysy ;) www.oc-progz.prv.pl Mugłbyś dodać opisy do programów bo zabadrzo ich neiznam jakbyś mugł to był bym wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarpix Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 HUTIL jest prog diagnostycznym do twardzieli samsunga.Podobnie jak IBM/HITACHI TOOL ...Masz mozliwosc diagnozowac stan twardego...Wyl/Zal AAM,i miedzy innymi podniesc tryb pracy ATA(np 100 na 133). Moj sp0812n pracuje teraz w udma6-(fabrycznie udma5)! oczywiscie darmo.Zadnej utraty danych po uzyciu HUTIL nie mam. Po wylaczeniu AAM twardziel chodzi glosniej,ale niby szybciej... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarpix Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Festplatten leiser machen: Acoustic Management Ein geringer Geräuschpegel der verwendeten Komponenten ist eine wichtige Voraussetzung für jeden HTPC. Bei Festplatten kann man mit sogenannten "Acoustic Management Utilities" bei geringen Performance-Einbußen um einiges leiser machen. Wir stellen in diesem Artikel die nötigen Werkzeuge für diese Aufgabe vor. Alle neueren Festplatten haben eine Option "Acoustic Management" integriert. Diese optimiert die Festplattenzugriffe auf minimale Geräuschentwicklung hin. Da damit Leistungseinbußen von rund 10% verbunden sind, ist diese Option bei den meisten Platten standardmäßig deaktiviert. Die Aktivierungsprozedur unterscheidet von Hersteller zu Hersteller, im Folgenden stellen wir die wichtigsten Verfahren vor. Samsung Mit dem Diagnose-Tool "HUTIL" von Samsung lässt sich unter anderem auch das Acoustic Management (AAM) aktivieren. Link: http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ities/hutil.htm Seagate Das AAM-Tool von Seagate (seaaam.exe) steht nicht zum direkten Download bereit. Man bekommt es auf Anfrage vom Seagate-Kundenservice (siehe Link). Link: http://www.seagate.com/contact/support/H1c.html Maxtor Maxtor biete sein Utility "AMSET" (setacm.exe) zum direkten Download an. Man kann das AAM damit nicht nur ein- oder auschalten, sondern auch in unterschiedlichen Stufen regeln. Link: http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor....hp?p_faqid=1200 IBM / Hitachi Für IBM & Hitachi Festplatten gibt es das umfangreiche "Feature Tool", mit dem sich unter anderem auch das AAM konfigurieren lässt. Link: http://www.hitachigst.com/hdd/support/down...tm#Installation c't Universal-Tool Vom bekannten Computermagazin c't gibt es das universelle AAM-Tool "WinAAM". Dieses Programm ist direkt unter Windows NT/2000/XP lauffähig und arbeitet mit den Festplatten der meisten Hersteller zusammen. Link: ftp://ftp.heise.de/pub/ct/ctsi/winaam18.zip Die Verwendung aller dieser Tools erfolgt auf eigene Gefahr. Sorry, tutaj jest kilka przykladow ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 opisy beda, nowy lay jest juz na serwie, scagam nowsze wersje progsow, ale w weekend bylem na zjezdzie oc i moders i w miedzyczasie poleciala mi zielona lampa elektronowa w monitorze i zamiast zielonego mam czarny a cala reszta kolorow jest paskudna, oczy mnie bola po 5 minutach siedzenia i kompa wlaczam tylko jak musze wiec wszystko sie opozni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 No opisy sie bardzo przydadzą bo nie chce mi sie tyle szukać który program do czego. ;) A wogóle to gratuluje tej stronki. Dobry pomysł z zebraniem wszystkiego w jednym miejscu. :) Troche późno sie skapłem o tej stronce, ale nigdy nie patrze po przyklejonych topikach (nie wiem czemu). :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 @Niemiec: plum? :D I jak tam stronka? Wrzuciłbyś może ;) By się dodało troche softa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 strona jest na serwerze, ale nie mam wpelnisprawnego monitora i mam troche zaleglosci w innych dziedzinach. ostatnio nie mam czasu na nic :( jak ktos jest chetny pomoc to niech przysle mi na PW lub na maila opisy do programow, przynajmniej do czesci to bedzie duzo latwiej i szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 strona jest na serwerze, ale nie mam wpelnisprawnego monitora i mam troche zaleglosci w innych dziedzinach. ostatnio nie mam czasu na nic :( jak ktos jest chetny pomoc to niech przysle mi na PW lub na maila opisy do programow, przynajmniej do czesci to bedzie duzo latwiej i szybciej. Czuję tą powinność ;) Coś tam skrobne i wyśle :) ale nie teraz :P Przecież weekend jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam! Tak zdecydowanie opisy programów by się przydały... :!: pomysl nad tym chyba az tak czasochlonne to nie jest a napewno ullatwi wielu osobom zycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 No normalnie jestem zachwycony tą stroną. NIedawno drutowałem proca, ale opisu szukałem w googlach itp. i straciłem ze dwie, trzy godzinki, aż w końcu trafiłem na tbredtweak (super programik, pozdro dla twórców). Przydałanby sie jakaś reklama, np .w googlach ;) Poza tym nie widziałem Everesta --> następcy Aidy. No ale z takimi stronkami są naprawde świetne pomysły!!!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 nie chcialbym nic mowic ale cos nie idzie ci niemiec z ta strona juz chyba z miesiac lay jest zrobiony a tu nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminge Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Czy ktos moze mi pomóc?? Chce zainstalowac program i wyskakuje mi bład:16-bitowy podsystem Windows treści:"Aplikacja podjęła próbe nieobsługiwanej operacji:bezposredni dostep do dysku twardego.Moze to spowodowac niepoprawne dzialanie aplikacji.Wybierz "zamkniej"...itd"....do wyboru jest "Zamknij " i "Ignoruj"...co zrbobic zeby ten program który chce zainstalowac(Idrisi for Windows) działał poprawnie?? p.s.mam Windows xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh1 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 soft za free dla mnie ql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam ma pytanko, nie działa mi program RivaTuner zakładka LOW-LEVEL STSTEM TWEAKS zakładka OVERCLOCKING tzn nie idzie ruszyć tych podziałek do podkręcania.Jak uruchamiam RivaTuner to wyskakuje jakiś komunikat coś o display driver prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Uważam że pomysł Niemca na stronę z wszystkimi „niezbędnymi” programami dla O/C‘erów to bardzo dobry pomysł, ALE mam pewne uwagi. Strona może być prymitywna {z wyglądu} ale nie chaotyczna. Wydaje mi się że wszystkie programy powinny być pogrupowane wg. przenaczenia: np. RivaTuner i PowerStrip w kategori „O/C Kart graficznych” Prime95 etc. w kategori „O/C Procesorów” itd. Strona powinna być podzielona na takie grupy. Ale to był pomysł Niemca, więc co zrobi to jego sprawa. Niemiec: jeśli chcesz możesz na mnie liczyć w „budowie” strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penti Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 TEGO SZUKAŁEM Bardzo dobry pomysł. Dobra robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pychu88 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 moze mi ktos powiedzeic jak wersaj prime 95 jest najelpsza?? czyzby najnowasz jets najeplepsza?? ktora jest the best Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 any way... kiedy będą opisy :?: :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Czy jest jakiś program, którym można by było zmieniać Vcore procka z windowsa {na wszystkich płytach głównych}??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...