kawal_elementu Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Nom zdarłem jakies stery ze stroby eopoxa zainstalowałem i teraz widze coś takiego Ultra DMA 5 i Ultra 100 - to znaczy ze ata 100 ? :),ale ja chce ata 133, podobno mozna to zmienic w programiku Hutil, ale ten hutil mi dysku nie wykrywa co robić ? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Nom zdarłem jakies stery ze stroby eopoxa zainstalowałem i teraz widze coś takiego Ultra DMA 5 i Ultra 100 - to znaczy ze ata 100 ? :),ale ja chce ata 133, podobno mozna to zmienic w programiku Hutil, ale ten hutil mi dysku nie wykrywa co robić ? :onapisz jaki dysk , jaka plyta :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Epox 8RDA i Samsung SP0812N 80 Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Epox 8RDA i Samsung SP0812N 80 Gb http://www.samsung.com/au/products/harddis...ive/sp0812n.asp chlopie nie mam pytan , co masz napisane w linku ?? jaki tryb ata posiada dysk ...hmmm 100 czyli nie wycisniesz z niego 133 ..... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 http://www.samsung.com/au/products/harddis...ive/sp0812n.asp na dole napisali Ultra ATA-133 Compatible, znam goscia ktory ma taki dysk i mu chodzi na 133 :) a wykrywac i tak go powinien ten hutil :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 ten dysk jest sam na kablu? Jak tak to nie będzie żadnej różnicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 http://www.samsung.com/au/products/harddis...0812n.asp na dole napisali Ultra ATA-133 Compatible, znam goscia ktory ma taki dysk i mu chodzi na 133 :) a wykrywac i tak go powinien ten hutil :| napisali ze jest kompatybilny z kanalem 133 , czyli ze nie ma problemu z wsadzeniem tego dysku ( Ata 100 ) pod kontroler ata 133 i tylko tyle , nie wlaczysz 133 nie ma takiej mozliwosci , a dwa roznica pomiedzy 100 , a 133 jest prawie zerowa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ten dysk jest sam na kablu? Jak tak to nie będzie żadnej różnicy... Tak jest sam na kablu. Zapomnijmy na chwile o ata 133, ten programik i tak powinien mi wykrywać dysk :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 No a co z Niemcem i stronką chyba odbiegliscie od tematu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 No a co z Niemcem i stronką chyba odbiegliscie od tematu :lol:Niemiec byl na wakacjach. przez 1,5 tygodnia bujal sie na paralotni w szczyrku i wrocil dopiero. stronka sie zajme na dniach. musze jeszcze z Sid'em porozmawaiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 no i tak ma byc :) widze ze wakacje sie udaly to bedzie ci sie lepiej stronke robilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Mam coś dla stronożerców - popatrzcie sobie jak będzie wyglądała stronka: http://sid.iglu.cz/s4o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 very nice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 o no miła odmiana a kiedy bedzie tak wygladała ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 o no miła odmiana a kiedy bedzie tak wygladała ?miejmy nadzieje, ze niedlugo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berlioz Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Jestem zielony w temacie OC, wiec sadze, ze naprawde o wiele bardziej od zmiany wyglady przydalyby sie w koncu jakies opisy tych programow. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 @berlioz: widze ze nie jestes za bardzo w temacie - wlasnie nowa stronka (Z OPISAMI) powstaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 a to wkoncu jaki jest oficjalny adres ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 a to wkoncu jaki jest oficjalny adres ?www.oc-progz.prv.pl narazie jest stary layout, ale juz dostalenm od Sid'a nowy i od jutra zaczne przygotowywac strone do postawienia w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Czy już nie czas na zmianę starej dobrej Aidy na Everest ? http://www.lavalys.com/products/download.p...ang=en&pageid=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Czy już nie czas na zmianę starej dobrej Aidy na Everest ? http://www.lavalys.com/products/download.p...ang=en&pageid=3 a WTF??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Czy już nie czas na zmianę starej dobrej Aidy na Everest ? http://www.lavalys.com/products/download.p...ang=en&pageid=3 Odpal sobie Aide 3.94 i najnowszy Everest w wersji podstawowej. Zwróc uwagę na ilośc informacji podawanych przez oba programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berlioz Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ...no i na "różnicę" w cenie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Który z tych programów pokaże aktualne taktowanie AGP/PCI? Nie mam w biosie funkcji blokującej AGP/PCI na stałe (66/33). Znalazlem jakąś opcję ale nie jestem pewien czy sie udało. Czy jest jakis program który to pokaże? Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 w aidie i w sandzrze jest taka funkcja, ale nie pamietam gdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ta , sandra ma taką funkcję gdzies tyle ze program po prostu zgaduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Przejrzałem opcje w Sandrze, jednak nie udało mi się nigdzie znaleźć informacji o aktualnym taktowaniu AGP/PCI :( Może te wartości nie są podane bezpośrednio tylko w formie jakiś dzielników lub innej, której nie potrafię zinterpretować. Czy ktoś może pomóc w tej sprawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Mainboard Information>PCI BUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rukh Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mainbord information -> PCI bus on Hub 1 Version: 2.10 Number of Bridges: 1 PCI Bus 0: PCI (1/1xPCIClk) Czy to oznacza, że PCI idzie na 33Mhz? Żadnych więcej informacji tam nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Jest dosc prawdopodobne, ze PCI dziala na 33MHz (dzielnik 1/1), ale czasem te programiki nie do konca potrafia rozszyfrowac wlasciwa czestotliwosc. Sprobuj pobawic sie FSB i zobacz, czy zmienia sie ten odczyt z PCI :idea: A poza tym skoro wszystko ladnie smiga, to czym sie przejmowac :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...