Skocz do zawartości
Matilde

Nowy< Titan TTC-CU9TB > -wysłucham opinii użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam kolegę, króry stoi przed wyborem kupna nowego coolerka. Kupił niedawno Bartona 2500+ BOXa i chciałby wymienić ten boxowy cooler. Procek ładnie mu śmiga jako 11x220 ale temperatury w steresie dochodzą mu do prawie 60*C.

Zatem moje pytanie do użytkowników poniższego coolerka: WARTO GO KUPIĆ ???

------------------------------Titan TTC-CU9TB------------------------------

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam coolera ale ma link do testu (na IMO najbardziej profesjonalniej stronce o testach coolerow)

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?...?articleID=1507

zerknij zwlaszcza na ostania strone - Barton Twojego kumpla (nawet gdyby chodzil na defaultowym napieciu na te 2400) wydziela okolo 90W ciepla a pewnie Vcore i tak zostalo podbite wiec patrz do wynikow dla bloczku 100W (w "pomaranczowym" slupku a nie w "zoltym")

PS zeby nie bylo pomylek (tak kontrolnie dodam) ze w gornej tabelce masz temp. "bezwzgledne" a w dolnej temp. powyzej temeratury otoczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za linka!

Czyli jeśli obiektywnie popatrzymy na te testy dojdziemy do wniosku, że jest to przeciętny coolerek oferujący średnią wydajność przy całkiem sporej głośności pracy...

Tak myślę, czy nie lepiej gdyby kolega poszukał innego coolerka w tej cenie (85zł)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wnioski dobre - bo ja nie chcialem wczesniej nic sugerowac :P

IMO niestety nie da sie za 85zl utrzymac ~100W procka w komfortowej temperaturce

jezeli plyta ma dziurki to sugerowalbym dorzucic te 20zl i kupic w OEMie CNPS7000A-AlCu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście macie rację!

Koleś ma tak jak ja Epoxa 8RDA+ bo kupowaliśmy je razem więc ma otwory wokół soceta.

Nie będzie zatem problemu z zamontowaniem go na tej płycie? Ponoć coś jest nie tak z zapinką, która może być za długa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi