paczka01 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 mam taki problem. komp stoi nad kaloryferem nad czyms w rodzaju parapetu, temperatur w obudowie po godzinie siega nawet 45 stopni, z obudowy jeden wetyl wyciaga powietrze z tylu 80x80 i jeden na sciance wieje w okolice karty graficznej i procka, temperatura gdy komp nie stoi w poblizu kaloryfera czyli otoczenia ma okolo 24 stopni w budzi jest 33-35, zaowazylem ze procesor gorzej sie kreci kiedy stoi na kaloryferze, mianowicie kiedy testowalem go stal w neutralu. stabilnie bylo na 10x200 vcore1,7V lecz gdy komp powedrowal na swoje miejsce nad kaloryfer prime zaczal wywalac bledy mimo ze jeszcze 5 minu temu przeszedl kolo 20 testow, czy to mozliwe?? i czy ma jakies racjonalne wytłumaczenie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 łatwiej ci się ochłodzić w pomieszczeniu gdzie jest 25*C czy gdzie jest 35*C ?? i tak samo jest z kompem - a komputer lubichłodno, mniejsze straty prądu itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 no ale temperatura procka nwet do 45 stopni w primie nie dobija... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(FIKON) Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 JAsna sprawa ze prz kaloryferze komputr sie szybciej spoci niz na luzie bez grzejnika; takie male porownaie liscie gandy samosieji suszy sie przy grzejniku, poniewaz obok jest wyzsza temp. pozwalajaca na szybszą konsumpcje danego towaru ;) podobnie u Ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 paczka01 :> toz poczytaj topic w ktorym uzytkownicy blogoslawia zime i wystawiaja kompa za otwarte okno, aby uzyskac maxymalne wynik O/C. Oczywistym jest, ze im cieplej w budzie tym cieplej ma procek. Mozesz policzyc sobie to dokladnie z bilansu cieplnego, ze latwije jest cos ochlodzic umieszczajac w otoczeniu chlodniejszym niz cieplejszym. Pozdrawiam: MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 wielkie dzieki, ja wole lato, kaloryfery mnie grzeja i bardziej sa uciazliwe niz lato i cieplo z letniej pogody , wielkie dzieki , pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 w sumie u mnie NB jest chłodniejszy w lecie niż w zimie :D lepiej postaw kompa na podłodze możliwie daleko od "kalafiora". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 nie mam innego wyboru mam niereformowalny pokoj nic nie da sie przestawic a kom sie nigdzie nie miesci, dzis wstawilem taka kombinacje wentyli , w zatoce na napedy sa 80 i 60 wieja na cooler tam silent boost odwala robote potem jest 80 na pleckach budzy i wyciaga, dodatkowo na sciance 80 wieje do budy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 w sumie u mnie NB jest chłodniejszy w lecie niż w zimie :D lepiej postaw kompa na podłodze możliwie daleko od "kalafiora". jakim cudem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...