Skocz do zawartości
friter

Udostepnianie drukarki w sieci WinXP-98

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam w domu 3 kompy ktore są polaczone LANem i pracuja w jednej grupie roboczej. Na jednym z kompow Win98 podlaczona jest drukarka i udostepniam ja w sieci. U siebie na WinXP zaistalowalem sterowniki do drukarki wszystko gra, tylko ze jest jede problem - a mianowicie dostep do drukarji na dole chroniony jest haslem. Nie wiem, gdzie podaje się te haslo dotepu w WinXP, aby moc korzystac. Kiedy ustawilem dostep do drukarki bez hasla- wiadomo wszystko gralo, ale gdy juz ustawiam haslo, nie drukuje. Moze mi ktos pomoc ? Z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć jestem nowym użytkownikiem forum i mam do Ciebie następujące pytanie jak udało Ci się doprowadzić do tego że te komputery się widzą . Ja ma problem żeby win98 zobaczył winxp odwrotnie się widzą . na domiar złego jak załączę komputer z winxp pozostałe komputery się przestają widzieć . Co zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć jestem nowym użytkownikiem forum i mam do Ciebie następujące pytanie jak udało Ci się doprowadzić do tego że te komputery się widzą . Ja ma problem żeby win98 zobaczył winxp odwrotnie się widzą . na domiar złego jak załączę komputer z winxp pozostałe komputery się przestają widzieć . Co zrobić

Masz ustawione takie same grupy robocze?

W Win9x czesto spotykalem problem zwiazny z tym, ze komputery sie nie widzialy. Nie wiem czy to byl blad oprogramowania czy tez lezal po stronie blednej konfiguracji? Czesto pomagala opcja Znajdz komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi